Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΝ ΣΑΝΤΑΜ ΧΟΥΣΕΪΝ

Δολοφονήθηκε από τους φανατικούς ισλαμιστές του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Λεβαντίνης ο 69 ετών Ιρακινός δικαστής Ραούφ Αμπντούλ Ραχμάν, ο οποίος ήταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου, που το 2006, είχε καταδικάσει σε θάνατο τον Σαντάμ Χουσεΐν... 

Αν και ο θάνατός του δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις ιρακινές αρχές, θεωρείται βέβαιο ότι...
συνελήφθη από τους ισλαμιστές στις 16 Ιουνίου και δολοφονήθηκε δύο μέρες αργότερα. Η είδηση διέρρευσε από ιορδανικές πηγές.
Ο αντιπρόεδρος της ιορδανικής βουλής, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, έγραψε σχετικά ότι οι ισλαμιστές καταδίκασαν σε θάνατο τον δικαστή, ως αντίποινα για τον θάνατο του «μάρτυρα» Σαντάμ.
Με τον ίδιο τρόπο επιβεβαίωσε το γεγονός και ο πρώην στενός συνεργάτης του Σαντάμ Χουσεΐν Ιμπραήμ αλ Ντούρι, ο οποίος κατέχει, αυτή τη στιγμή, υψηλό πόστο στην ιεραρχία του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Λεβαντίνης.

Ο δικαστής Ραχμάν ήταν Κούρδος. Για το λόγο αυτό ανέλαβε να δικάσει τον Σαντάμ, ο οποίος είχε εξοντώσει χιλιάδες Κούρδους αμάχους, ακόμα και με χημικά. Ανάμεσα στους νεκρούς της επίθεσης εκείνης, που στοίχισε τη ζωή σε 5.000 περίπου Κούρδους αμάχους, ήταν και συγγενείς του δικαστή.
Ο δικαστής φοβόταν πάντα για τη ζωή τη δική του και των μελών της οικογένειάς του. Το 2007 είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο από τους Βρετανούς, που όμως δεν του δόθηκε.

defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου