Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Όποιος δεν καταλαβαίνει ότι αυτή η τεράστια οργάνωση είναι όχημα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τον εκτουρκισμό των μουσουλμάνων των Βαλκανίων είναι πολιτικά αγράμματος...

bereket_konvoyu_balkanlar_icin_yola_cikti_1403388260_967

To ¨Καραβάνι της Αφθονίας¨ βγήκε στον δρόμο για τα Βαλκάνια - Το καραβάνι ξεπροβοδήθηκε με τελετή που οργανώθηκε από...
τον δήμο Μπαϊράμπασά και στην οποία μετείχε ο Νουμάν Κουρτουλμούς από το κόμμα AKP.

Στην τελετή πέραν του Κουρτουλούς μετείχαν και οι βουλευτές Κωνσταντινούπολης Χουσείν Μπουργκέ και Σιρίν Ουνάλ. Μιλώντας στην τελετή ο δήμαρχος του Μπαϊράμπασά Ατίλα Αϊντινέρ ευχαρίστησε όλους όσους μοχθούν για το Καραβάνι της Αφθονίας και είπε πως με αυτή την αφορμή στήνονται γέφυρες καρδιάς ανάμεσα στην Ανατολία και τα Βαλκάνια. Ο Αϊντινέρ είπε πως μετά από μεγάλο διάστημα πήγαν στα Βαλκάνια και είπε : ¨ Για αιώνες ζήσαμε δίπλα δίπλα με τα αδέρφια μας στα Βαλκάνια. Μαζί τους γίναμε, γείτονες, συγγενείς, αναμιχθήκαμε, γίναμε ένα. Το ότι άλλοτε ζήσαμε στα ίδια και άλλοτε σε διαφορετικά πολιτικά σύνορα, δεν άλλαξε ποτέ αυτή την πραγματικότητα¨.

Ο Αϊντινέρ ανέφερε πως παρά τους αιματηρούς πολέμους και τα βάσανα, η περιοχή με τον αστικό της ιστό, την τέχνη της, την φιλολογία της και το φολκλόρ της, διαφύλαξε την κοινωνικο-πολιτιστική της ακεραιότητα. Ο Αϊντινέρ ανέφερε πως με τα τραπέζια που ανοίγουν σε πόλεις 9 χωρών στα Βαλκάνια, επιχειρούν να κλείσουν τις πληγές που άνοιξαν αιματοβαμμένα χέρια και είπε πως ¨Στα Βαλκάνια μαζί με τα τραπέζια ιφτάρ, στήσαμε γέφυρες ειρήνης, φιλίας, αδερφοσύνης και το σημαντικότερο καρδιάς¨

Ο Αϊντινέρ είπε πως φέτος θα μοιραστούνε φιλία, νερό και φαγητό με αδερφούς σε Κροατία, Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Κόσοβο, Αλβανία, FYROM, Ελλάδα και Βουλγαρία
Το ¨Καραβάνι Αφθονίας 10ου έτους¨ που ετοιμάστηκε από τον δήμο του Μπαϊράμπασά με το σύνθημα ¨Η Αδερφοσύνη σύνορα δεν γνωρίζει¨ μέσα σε 9 χρόνια παρέθεσε στις 9 χώρες των Βαλκανίων, ιφτάρ σε περίπου 1 εκ. άτομα.
Το κομβόι που βγαίνει στον δρόμο φέτος για 10η φορά, με την στήριξη διαφόρων φορέων, με τρία φορτηγά TIR, με 2 λεωφορεία, 3 μινιμπάς και οχήματα τεχνικής υποστήριξης, θ παραθέσει ιφτάρ σε διάφορες πόλεις των Βαλκανίων.

Παράλληλα με το πρόγραμμα ιφτάρ θα οργανωθούνε διάφορες εκδηλώσεις τέχνης και πολιτισμού.
Το κομβόι αναχώρησε την ώρα που άφηναν να πετάξουν στον ουρανό περιστέρια, ενώ νωρίτερα υπήρξε συναυλία από ομάδα Mehter Takım (σημ μεταφρ : Οθωμανικά εμβατήρια)
Haber7.com 22/6/2014

Σχ : Όποιος δεν καταλαβαίνει ότι αυτή η τεράστια οργάνωση είναι όχημα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών  για τον εκτουρκισμό των μουσουλμάνων των Βαλκανίων είναι πολιτικά αγράμματος.

Εμείς απλά να παραθέσουμε μια φωτογραφία που βρήκαμε από τούρκικη ιστοσελίδα στην οποία ο δήμαρχος Αϊντινέρ δηλώνει ¨Τα Βαλκάνια είναι σαν το σπίτι μας¨.

  359440 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου