Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ

Ένας απρόσμενος επισκέπτης εμφανίσθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί στην έδρα της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη... 


Απροειδοποίητα οι υπάλληλοι των γραφείων είδαν τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να ανεβαίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων της Συνόδου, όπου...
εκείνη την ώρα συσκεπτόταν σε τακτική συνεδρία η Διαρκής Ι. Σύνοδος.

Συνήθως τέτοιου είδους επισκέψεις προαναγγέλλονται στον Τύπο από την αρμόδια επιτροπή της Εκκλησίας, εκτός και αν ο επισκέπτης φτάσει απρόσκλητος.
Ο κ. πρωθυπουργός δεν είχε λάβει πρόσκληση από την Ι. Σύνοδο, προκειμένου να την επισκεφθεί· άλλωστε μία τέτοια επίσκεψη θα έπρεπε να γίνει στο σώμα της Ιεραρχίας της Συνόδου, που είναι ο θεσμός διοίκησης της Εκκλησίας της Ελλάδος, και συνεδριάζει τρεις φορές ετησίως και όχι στη Μικρά Ιερά Σύνοδο, η οποία υποκαθιστά υπηρεσιακώς την Ιεραρχία.

Φαίνεται, ότι ο κ. Σαμαράς επειγόταν για μία συνάντηση με Ιεράρχες και δεν τον έπαιρνε ο χρόνος να περιμένει τη συνεδρίαση της Ιεραρχίας τον Ιούνιο. Έτσι, αυτοπροσκλήθηκε και μετέβη άρον-άρον λίγο πριν τις εκλογές στη Μονή Πετράκη, ελπίζοντας σε μία θετική δήλωση από τον Αρχιεπίσκοπο.

Προφανώς, όμως, δεν εκτιμήθηκε η αιφνίδια πρωτοβουλία του. Η ίδια η ανακοίνωση της Συνόδου αδειάζει διακριτικά τον πρωθυπουργό γράφοντας, ότι η επίσκεψη έγινε με δική του πρωτοβουλία. Άλλωστε και ο Ιούδας πήγε κρυφά σε συνέδριο Αρχιερέων για να λάβει την απάντηση: «Τι προς ημάς; Συ όψει…».

Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου
«Κατά τη σημερινή Συνεδρία, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος:
  • Επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.
  • Δέχθηκε την επίσκεψη του Εξοχωτάτου Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Αντωνίου Σαμαρά.
Η πρώτη αυτή επίσκεψη Προέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως στο Συνοδικό χώρο της Εκκλησίας της Ελλάδος έγινε προκειμένου ο κ. Πρωθυπουργός, που ανέλαβε και την σχετική πρωτοβουλία, να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς την Εκκλησία μας για το μεγάλο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο το οποίο επιτελείται μέσω της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων ιδίως αυτή την περίοδο.

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος Πρόεδρος ευχαρίστησε εκ μέρους των Μελών της Δ.Ι.Σ. τον κ. Πρωθυπουργό για την πολυεπίπεδη αρωγή της Πολιτείας στις πρωτοβουλίες και δράσεις της Εκκλησίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου