Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤ. ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΗΠΑ-ΕΕ ΚΑΙ Η ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΝΕΟ ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ...

"Λάδι στη φωτιά" ρίχνει η δοτή κυβέρνηση του Κιέβου, απαντώντας στον ελιγμό του Πούτιν, ο οποίος κάλεσε την Τετάρτη (7/5) τους εξεγερμένους πολίτες της Ανατολικής Ουκρανίας να μην πραγματοποιήσουν..
τα εντός του Μαΐου προγραμματισμένα λαϊκά δημοψηφίσματα. "Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση θα συνεχισθεί, όποιες και αν είναι οι αποφάσεις (για το δημοψήφισμα) των ανατρεπτικών ή τρομοκρατικών ομάδων στην περιοχή του Ντονέτσκ", δήλωσε ο παράνομος «γραμματέας» του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας Αντρίι Παρούμπιι.

Οι αιματηρές επιχειρήσεις συνεχίζονται και σήμερα Πέμπτη (8/5) με αμείωτη ένταση στις ανατολικές περιφέρειες της χώρας, με το στρατό, ο οποίος βρίσκεται υπό τις εντολές της ακροδεξιάς κλίκας των πραξικομηματιών του Κιέβου, να έχουν περικυκλώσει το Σλαβιάνσκ, στην προσπάθειά τους να ανακτήσουν τον έλεγχο από τους εξεγερμένους πολίτες.

Οι δυνάμεις λαϊκής αυτοάμυνας του Σλαβιάνσκ κατήγγειλαν την Τετάρτη (7/5) ότι τα ουκρανικά στρατεύματα, που έχουν περικυκλώσει την πόλη, εξάπελυσαν πυρά εναντίον κάθε οχήματος ή πολίτη που επιχείρισε να βγει από το Σλαβιάνσκ. Σύμφωνα με αναφορές στα ρωσικά ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης (6/5) ακούστηκαν δύο εκρήξεις στα περίχωρα της πόλης, προφανώς από την χρήση βαρέος πυροβολικού από την πλευρά των κυβερνητικών δυνάμεων.

Ένταση επικρατεί και στη Μαριούπολη, καθώς από το πρωί της Τετάρτης (7/5), μένονται οι μάχες στους δρόμους γύρω από το δημαρχιακό μέγαρο. Οι δυνάμεις του στρατού φαίνεται να τα βρίσκουν σκούρα, καθώς το κτίριο του δημαρχείου πέρασε εκ νέου στα χέρια των εξεγερμένων πολιτών το απόγευμα της Τετάρτης (7/5).  Το δημαρχείο είχε περάσει στον έλεγχο του στρατού μετά από σφοδρή ανταλλαγή πυρών με ένοπλους πολιτοφύλακες στη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης (6/5). Ωστόσο, νωρίτερα σήμερα οι πολιτοφύλακες κατάφεραν να απωθήσουν τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν ότι οι εξελίξεις στην Ουκρανία λαμβάνουν μέρα με τη μέρα εφιαλτικές διαστάσεις εξαιτίας της βάναυσα προκλητικής στάσης που ακολουθούν οι ΗΠΑ, οι κυρίαρχες δυνάμεις της ΕΕ και οι αντιδραστική και νεοναζιστική δεξιά της Ουκρανίας.

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι οι ΗΠΑ και οι πλέον αντιδραστικοί κύκλοι της ΕΕ θέλουν να σπρώξουν σε εμφύλιο και σε λουτρό αίματος την Ουκρανία με στόχο να περάσει στον πλήρη έλεγχό τους το συντριπτικά μεγαλύτερο Ουκρανικό έδαφος και να αξιοποιηθεί ως αντιρωσικό τείχος και προτεκτοράτο σε μια λογική νέας ψυχροπολεμικής διαίρεσης και αντιδραστικοποίησης της Ευρώπης.

Άλλοι κύκλοι της Αριστεράς δεν απέκλειαν, οι επικίνδυνες Ουκρανικές εξελίξεις να οδηγήσουν σε παρατεταμένες εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις, οι οποίες να επιφέρουν, ενδεχομένως, έξωθεν στρατιωτικές επεμβάσεις, ακόμα και Νατοϊκών δυνάμεων, με κινδύνους γενικότερης πολεμικής ανάφλεξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου