Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΡΗΜΑΔΙΟ

Κάτω απ' το χαλί σπρώχνονται οι διαφωνίες για την ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος στη ΔΗΜΑΡ, ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών για την Τοπική Διοίκηση και των ευρωεκλογών... 

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTYl4YPP9N9SheOb5IxQmEMoa3I6p2wqRJptmLygaLZNNHt0Kj9JfAwL1ei

Ολοι, όμως, εκτιμούν ότι, αν το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης δεν είναι καλό, τότε...
θα ανοίξει ζήτημα για τις πολιτικές επιλογές του κόμματος, ακόμα και για την ηγεσία του.
Χτες, συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή και αρκέστηκε να επισημάνει ότι «στις περισσότερες περιπτώσεις τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τη στρατηγική της ΔΗΜΑΡ να στηρίξει ανεξάρτητες αυτοδιοικητικές κινήσεις που εκφράζουν συνεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς», όπως του Μπουτάρη, του Καμίνη, του Ιωακειμίδη.

Ο Σπ. Λυκούδης μιλώντας στον «Αθήνα 9.84» δήλωσε πως όπου η ΔΗΜΑΡ δεν στήριξε αυτοδιοικητικά σχήματα με ευρύτερο κεντροαριστερό χαρακτήρα «τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά». Αναφερόμενος στο πολύ χαμηλό ποσοστό που έλαβε η ΔΗΜΑΡ στην περιφέρεια Αττικής, με υποψήφια την Μαρία Γιαννακάκη, άφησε αιχμές λέγοντας: «Δεν είναι βέβαια αποτέλεσμα αδυναμίας της Μ. Γιαννακάκη ν' ανταποκριθεί στο ρόλο της. Εκανε ό,τι μπορούσε σ' ένα ψηφοδέλτιο που φτιάχτηκε τελευταία στιγμή και κακήν κακώς και προσπάθησε να το κρατήσει όρθιο. Δεν φταίει η ίδια για το αρνητικό αποτέλεσμα. Είναι άλλα τα προβλήματά μας, πολιτικά, λειτουργικά, οργανωτικά κ.λπ. που δίνουν αυτή την αρνητική εικόνα».

Και κατέληξε δίνοντας το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει η εσωκομματική μειοψηφία μετά τις ευρωεκλογές: «Τα συμπεράσματά μας θα τα βγάλουμε μετά τις ευρωεκλογές και νομίζω ότι αν πρέπει να διορθώσουμε μερικά πράγματα, θα τα διορθώσουμε. Θα ήθελα να πιστεύω ότι δεν θα εφησυχάσουμε, νομίζοντας ότι δεν τρέχει τίποτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου