Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΚΡΑΧ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΕ ΤΡΥΠΑ 6 ΔΙΣ ΚΑΙ Ο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΤΟΥ PSI ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ" ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ - ΚΥΝΗΓΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ - ΖΗΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ...

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSjfw0HeNglhwjGzgf_S2Dm2ara87Tis0RM9hN1LsLC0vLp046m

Επιπλέον έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές θα πρέπει να βρουν τα Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών από φέτος μέχρι...
το 2018, για να καλυφθεί η "τρύπα" άνω των 6 δισ. ευρώ, που προέκυψε από την νέα ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων.
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Πολιτικής που δημοσιεύτηκε την περασμένη Τετάρτη (30/4) και κατατέθηκε σήμερα στην διαρκή κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, το ποσό αυτό θα προέλθει από επιπλέον εισπράξεις τρεχουσών και παλιότερων ασφαλιστικών εισφορών, το ύψους του  οποίου αντιστοιχεί σε σχεδόν 1,2 δισ. ευρώ κάθε χρόνο (3,3% των ετήσιων εξόδων των ταμείων).

Τα επιπλέον αυτά έσοδα που απαιτούνται, έρχονται ουσιαστικά να καλύψουν το λεηλατημένο κόπο των εργαζομένων, ο οποίος χαρίστηκε στην εργοδοσία, μέσα από την ψήφιση των πρόσφατων αντεργατικών διατάξεων (μείωση εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, κατάργηση φόρων και εισφορών υπέρ ασφαλιστικών ταμείων, μείωση κρατικής χρηματοδότησης κα).

Εν τω μεταξύ, σαρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό προβλέπει σχέδιο του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο".
Συγκεκριμένα εξετάζεται αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια για όσους έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα εξόδου με χαμηλό όριο ηλικίας - πριν το 62ο όριο ηλικίας.
Το σενάριο προβλέπει αύξηση των ορίων κατά δύο έτη για όλες τις κατηγορίες πρόωρων συνταξιοδοτήσεων ενώ ακόμη και όσοι έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης θα αναγκαστούν να βγουν αργότερα στη σύνταξη. Οι μητέρες ανηλίκων είναι κυρίως αυτές που θα πληγούν από τις αλλαγές.

"ΧΡΥΣΩΝΕΙ" ΤΟ ΧΑΠΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Η κυβέρνηση, προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη αναφορικά με τις νέες αντιλαϊκές επιλογές της, ισχυρίζεται ότι δεν θα προκύψουν μειώσεις για συντάξεις και παροχές, υποσχόμενη "χτύπημα" της εισφοροδιαφυγής και... "επανεκκίνηση της οικονομίας".

Είναι σαφές ότι οι «διαβεβαιώσεις» της κυβέρνησης, δεν έχουν κανένα απολύτως πραγματικό αντίκρισμα, με τις συντάξεις να συμπιέζονται εκ νέου από την έναρξη του 2015, αφού η κυβέρνηση, με βάση τον μνημονιακό νόμο 3863/2010, θα εγγυάται μονάχα τη λεγόμενη «βασική σύνταξη», δηλαδή μέχρι 360 ευρώ το μήνα.
Οι κατεδαφιστικές επιλογές κυβέρνησης – τρόικας τινάζουν κυριολεκτικά στον αέρα τα ασφαλιστικά ταμεία οδηγώντας τα στην κατάρρευση και τους εργαζόμενους και συνταξιούχους στις κερδοσκοπικές ορέξεις των μεγάλων ιδιωτικών ασφαλιστικών ομίλων καταργώντας κάθε ίχνος δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου