Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΤΗ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ ΜΕ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ

Οταν στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης ρωτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς αν θα καθίσει στο σκαμνί όσους οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο, εκείνος απάντησε ότι θα κάνει μία και μόνο Εξεταστική και αυτή θα είναι για αυτούς που με τις υπογραφές τους έδεσαν την Ελλάδα χειροπόδαρα... 

Οι μήνες πέρασαν και η μεγαλοψυχία της Ν.Δ. από τη μία και εν μέρει η ψήφος των Ελλήνων από την άλλη προσέφεραν καταφύγιο στους ενόχους του μεγαλύτερου εγκλήματος εις βάρος της χώρας μας. Αποτέλεσμα;

Πολλοί από αυτούς να αποθρασύνονται και να κάνουν και τα...
Κοκόρια, επιτιθέμενοι σε όσους δεν ξεχνούν τις τεράστιες ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου, του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, του Ευάγγελου Βενιζέλου και των άλλων («κηπουρών» και μη).

Οσα αποκαλύπτονται και δημοσιεύει η «Wall Street Journal» δικαιώνουν τη μάχη που δίνουμε από την πρώτη στιγμή για το «φαύλο» και προδοτικό σύστημα που υποθήκευσε το μέλλον γενεών Ελλήνων και ξαναφέρνει εδώ και τώρα το αίτημα για τη σύσταση εδώ και τώρα Εξεταστικής Επιτροπής, για να δούμε ποιοι και πώς οδήγησαν τον τόπο στο σκοτεινό τούνελ του Μνημονίου.

Τα έγγραφα που καίνε τον Γιώργο Παπανδρέου και την παρέα του και είχαν χαρακτηριστεί το 2010 «μυστικά» ή «άκρως απόρρητα» δείχνουν ότι σχεδόν το ένα τρίτο των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ, δηλαδή περισσότερες από 40 χώρες εκτός Ευρώπης, είχε εγείρει ενστάσεις στο ελληνικό πακέτο και τόνιζε ότι «δεν βγαίνει με τίποτα».

Μάλιστα, στα πρακτικά της θυελλώδους συνεδρίασης της 9ης Μαΐου του 2010 τονιζόταν ότι το πρόγραμμα εμπεριείχε τεράστιους κινδύνους, ήταν «λάθος σχεδιασμένο και τελικά μη βιώσιμο».

Η «WSJ» γράφει χαρακτηριστικά: «Πολλοί αντέδρασαν επειδή όλο το βάρος της επώδυνης προσαρμογής τοποθετήθηκε στους Ελληνες, χωρίς να ζητείται τίποτα από τους Ευρωπαίους πιστωτές. Αρκετοί υπέδειξαν ότι το πρόγραμμα ήταν καταδικασμένο να αποτύχει εάν οι πιστωτές της Ελλάδας δεν μείωναν με κάποιον τρόπο το υπερβολικό βάρος χρέους της καταπονημένης χώρας»!

Και όμως παρά ταύτα ο Γιώργος έψαχνε την... Ιθάκη του στο Καστελόριζο και οδηγούσε τους Ελληνες στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου