Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014: ΤΟ ΝΕΟ “FAIL STORY” ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ

Στις 7 Οκτώβρη κατατέθηκε στη Βουλή το Προσχέδιο Προϋπολογισμού του 2014. Ακολούθησε ένας ορυμαγδός κυβερνητικής προπαγάνδας καθώς «η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, το 2014 θα υπάρξει αύξηση ΑΕΠ 0,6% και η ανεργία θα περιοριστεί στο 26%...
 
τoυ Γ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ

Τα μνημονικά κανάλια της TV προβάλλουν συνεχώς και το πρωτογενές πλεόνασμα ( 1,5% του ΑΕΠ το 2014) που θα σώσει την Ελλάδα. Ο φανατικός μνημονιακός Άδωνις Γεωργιάδης διακήρυξε ότι ο υπουργός Στουρνάρας πρέπει να μονιμοποιηθεί για 10 χρόνια στη θέση του, την ίδια στιγμή που πολλοί βουλευτές της ΝΔ δυσφορούν έντονα με τον Στουρνάρα και η εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» της λαϊκής Δεξιάς τον χτυπάει σχεδόν κάθε μέρα. Ποια είναι η πραγματικότητα;

ΤΟ FAIL STORY ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ: 7+7=0
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και της Τρόικα στις 31/12/2014 θα κλείσει η 7ετία των ισχνών αγελάδων, ώστε στις αρχές του 2021 να επιστρέψει το ΑΕΠ της Ελλάδας στο επίπεδο του 2007. Δηλαδή 7+7+0. Φυσικά οι μισθοί - συντάξεις του 2021 θα είναι ίσως 20-25% μικρότεροι εκείνων του 2007, ενώ... Θα υπάρχει υψηλή ανεργία ( 16-17% ίσως και περισσότερο). Δηλαδή εφόσον συμπληρωθούν όλοι οι στόχοι της νεοφιλελεύθερης – μνημονιακής γραμμής ως το 2021, η ανισότητα του πλούτου στην Ελλάδα θα είναι σαφώς χειρότερη από ότι το 2007. Με δύο λόγια, το όνειρο – στόχος της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης είναι 14 χρόνια χαμένα για την Ελλάδα για να βγούμε το 2021 από το τούνελ σε μια σαφώς χειρότερη κοινωνική κατάσταση από ότι είχαμε το 2007. Είναι ένας χρόνιος εφιάλτης για τον ελληνικό λαό.

ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Φυσικά όλος ο μεσογειακός νότος της Ευρωζώνης βρίσκεται σε κρίση. Π.χ. στην Ισπανία την 6ετία 1/1/2008 - 31/12/2013 υπάρχει συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 5% και τεράστια διόγκωση του δημόσιου χρέους. Σοβαρή πτώση του ΑΕΠ έχει και η Πορτογαλία μετά το 2007, ενώ στην Ιταλία το ΑΕΠ του 2013 είναι λίγο μικρότερο από το ΑΕΠ του 2000!( 13 χρόνια χαμένα).
Και η Γαλλία βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση αφού στην 6ετία 1/1/2008 - 31/12/2013 το ΑΕΠ ανέβηκε μόνο 2% ενώ ο «μονόφθαλμος Σειτάν Αλαμάν» βλέπει λίγο φως: την τελευταία 6ετία η Γερμανία είχε άνοδο ΑΕΠ 4-5%. Την ίδια 6ετία Κίνα και Βιετνάμ, με μέσο ετήσιο ρυθμό 8,5% είχαν αύξηση ΑΕΠ σχεδόν 65%, ενώ η λαική κατανάλωση αυξάνεται πιο γρήγορα π.χ. στην κίνα με ρυθμούς 12-13% (εφ. «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» 11/9/13). Και όμως ο Αντ. Σαμαράς είχε τη πολιτική αναίδεια να χαρακτηρίσει ακραίους όσους τάσσονται ενάντια στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωζώνη ή ακόμη και ενάντια στην ΕΕ.
Προφανώς μόνο όποιος πιστεύει στη νεοφιλελεύθερη γραφειοκρατία των Βρυξελλών και στη συμμαχία με τον γερμανικό ιμπεριαλισμό μπορεί να αισθάνεται ήσυχος.! Η θεωρία των 2 άκρων δεν είναι μόνο γελοία αλλά και καταστροφική για την πορεία της Ελλάδας. 

Η ΔΥΣΗ ΧΑΝΕΙ ΕΔΑΦΟΣ ΣΥΝΕΧΩΣ
Την άνοιξη του 2014 θα γίνει η επόμενη σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ. Την ίδια εποχή θα είναι εμφανής η υπεροχή των αντιπάλων του στην βιομηχανική ισχύ.
Το 2014 το Σύμφωνο της Σαγκάης ( Ρωσία, ΛΔ Κίνας, Καζακστάν κλπ) θα έχει πάνω από το 40% της παγκόσμιας βιομηχανίας έναντι 30% περίπου του ΝΑΤΟ.
Ειδικά στην παραγωγή χάλυβα και τσιμέντου η διαφορά είναι συντριπτική: το ΝΑΤΟ έχει περίπου 300.000.000 τόννους χάλυβα ενώ μόνο η Κίνα έχει 750.000.000 τόννους και 100.000.000 το ρωσικό μπλοκ.
 
Δηλαδή στο Σύμφωνο της Σαγκάης υπάρχει τριπλάσια οικοδόμηση υποδομών σε σχέση με το ΝΑΤΟ ( σχολεία, νοσοκομεία, λοιπά δημόσια κτίρια, γέφυρες , φράγματα , συγκοινωνίες, κλπ). Αυτό οφείλεται στην ραγδαία εκβιομηχάνιση της Κίνας παραμένει υπό τον έλεγχο του κράτους όπως και η βαρειά βιομηχανία ( η μεγαλύτερη της Γης).
Η Ελλάδα τα αμέσως επόμενα χρόνια θα πρέπει να διαλέξει το δρόμο της. Χρειάζονται ριζικές αλλαγές με σαφή ενίσχυση του ρόλου της εργατικής τάξης που πρέπει να παίξει τον κυρίαρχο ρόλο της. Η μεγαλοαστική τάξη απέτυχε παταγωδώς να φέρει την ανάπτυξη στην Ελλάδα. Αντίθετα η χώρα μας γέμισε χρέη. ( το συνολικό χρέος της Ελλάδας από 60% του ΑΕΠ το 1981 θα φτάσει το 300% του ΑΕΠ στις 31/12/2013, σε λίγες εβδομάδες).
 
Αυτό που απέτυχε είναι το νεοφιλελεύθερο άκρο που δεν υπολογίζει την ανθρώπινη δυστυχία, δεν υπολογίζει εάν ο ελληνικός λαός ξεπάγιασε τον προηγούμενο χειμώνα και υπάρχει απειλή να παγώσει περισσότερο φέτος. Συνήθως οι στυγνοί νεοφιλελεύθεροι ισχυρίζονται ότι «μπορεί να υποφέρει ο λαός αλλά τουλάχιστον η οικονομία προχωρά. Λαέ κάνε υπομονή, αυτή η πολιτική είναι μονόδρομος για την τελική ευημερία». Αυτό είναι σκέτη κοροιδία: το χαρακτηριστικό στην ΕΕ τα τελευταία 30 χρόνια είναι οι χαμηλότατοι ρυθμοί ανάπτυξης και η διόγκωση των χρεών και της ανεργίας.. Το 2012 αυξήθηκε κατά 13% ο αριθμός των εκατομμυριούχων της Ισπανίας ενώ την ίδια χρονιά συρρικνώθηκε το ισπανικό ΑΕΠ κατά 1,5% και η ανεργία έφτασε το 26%. ( εφ. ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ 11/10/2013 ).

ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΒΙΑ
Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς συνεχώς διακηρύσσει την πίστη του στη νομιμότητα και καταδικάζει τη βία, εκτός αν είναι «νόμιμη» βία. Δηλαδή το ξεπάγιασμα των Ελλήνων είναι «νόμιμη» βία, οι αυτοκτονίες από απόγνωση επίσης είναι αποτέλεσμα «θεμιτής» βίας ( μνημόνιο), οι δεκάδες χιλιάδες πρόωροι θάνατοι της τελευταίας τετραετίας είναι ¨δυσάρεστο γεγονός, αλλά αποτέλεσμα νόμιμων αποφάσεων!»
 
Έχουν μεγάλη υποκρισία οι οπαδοί της «νόμιμης βίας». Αλήθεια ο Σαμαράς και οι υπουργοί του θα τολμήσουν να ξαναγιορτάσουν την εξέγερση στο Κιλελέρ; Θα πάει να τιμήσει αυτούς που άσκησαν παράνομη βία; Η μήπως θα ξαναθυμηθεί την αγόρευση του εισαγγελέα Γεωργιάδη στην δίκη των εξεγερμένων αγροτών τον Ιούνη 1910 στο Κακουργιοδικείο Χαλκίδας: « οι κατηγορούμενοι δεν εδικαιούντο να δημιουργήσει ταραχές. Αγροτικό ζήτημα δεν υφίσταται. Ο Θεσσαλός δεν είναι γεωργός αλλά κτηνοτρόφος. Παρασύρεται ευκόλως. Θορυβώδες συλλαλητήριον Θεσσαλών σημαίνει απόλυσιν 5 χιλιάδων άρκτων ( αρκούδων). Ο Θεσσαλός αγρότης σπαταλά την περιουσία του εις τα μανάβικα και δι' αυτό κατά την εβδομαδιαίας αγοράν δεν ευρίσκει κανείς φρούτα. Τρώγει τα αχλάδια ωσάν γουρούνι. Οι πλείστοι των Θεσσαλών είναι τεμπέληδες και ζωοκλέπται!»
(Γιάννη Κορδάτου: Ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας , Τόμος 5ος, σελ. 193)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου