Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

SUCCESS STORY ΜΕ ΥΦΕΣΗ «ΦΟΝΙΑ»

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΝ Η ΥΦΕΣΗ - ΝΕΑ ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ, ΣΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΑΓΑΘΩΝ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ...

Μόνο ως κακοπαιγμένο θέατρο θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι αδιάκοπες ενέσεις αισιοδοξίας, αν δεν είχαν τραγικές συνέπειες για την μεγάλη πλειοψηφία του λαού, καθώς η μία διάψευση διαδέχεται την άλλη και η ελληνική οικονομία βυθίζεται στην ύφεση, καταρρίπτοντας κάθε πρόβλεψη.
Η ελληνική οικονομία, σε καθίζηση, συρρικνώθηκε κατά 5,6% το α' τρίμηνο του 2013 σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή (7/6) η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Σημειώνεται ότι... 


Στην πρώτη εκτίμηση του πρώτου τριμήνου, που είχε ανακοινωθεί στις 15 Μαΐου, η ύφεση υπολογιζόταν στο 5,3%.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η νέα εκτίμηση για την οικονομική συρρίκνωση της χώρας οφείλεται στα επικαιροποιημένα στοιχεία για την ανεργία (κινείται άνω του 26%) και τον τζίρο των διαφόρων κλάδων της οικονομίας. Από τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας προκύπτει ότι η συνολική καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε μείωση κατά 8,3% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2012, ενώ οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 11,4%.
Μείωση 22,9% παρουσίασε, στο μεταξύ, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, συμβάλλοντας "θετικά" στο ρυθμό μεταβολής του ΑΕΠ. Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών υποχώρησαν κατά 2,6% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2012. Οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 4,9%, ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 12,4%.

Επίσης, μείωση 7,8% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2012 παρουσίασαν οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Οι εισαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 5,3% και οι εισαγωγές υπηρεσιών κατά 17,8%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου