Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΤΟ ΒΟΛΙΚΟ ΑΛΛΟΘΙ ΤΗΣ "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΤΗΣ ΜΠΑΛΚΟΝΟΠΟΡΤΑΣ

Αντιτρομοκρατική για την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών»: «Πέντε ομοιότητες με τον Επαναστατικό Αγώνα» - Τρομάζουν οι νέες απειλές και επανεξοπλισμός των ανταρτών πόλης... 

του ΒΑΣΙΛΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

«Πρόκειται για προκήρυξη που έχει εξαιρετικές ομοιότητες με κείμενα του "Επαναστατικού Αγώνα" του άφαντου Νίκου Μαζιώτη. Στο κείμενο ζητείται ουσιαστικά η ένωση και η κοινή δράση των ένοπλων ομάδων. Επιπλέον προαναγγέλλουν νέο κύκλο επιθέσεων. Οι φόβοι μας και οι αρχικές εκτιμήσεις μας μετά την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, επιβεβαιώθηκαν. Γυρίζουμε πλέον προς την περίοδο 2008-2009 όπου φαίνονται πάλι ενεργές... 


Η "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" και οι διάδοχοι του "Επαναστατικού Αγώνα". Δεν γνωρίζουμε το μέγεθος των επιχειρησιακών δυνατοτήτων τους όμως μας… τρομάζει ο επανεξοπλισμός τους».

Σε αυτήν την αναφορά προχώρησε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ ύστερα από την πρώτη ανάλυση της 19σελιδης προκήρυξης της νεοεμφανιζόμενης οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, στις 14 Ιανουαρίου 2013. Από το κείμενο επιβεβαιώνεται σχετική αποκάλυψη ότι στην επίθεση επιχειρήθηκε από τους δράστες να χρησιμοποιηθεί εκτοξευτήρας ρουκετών RPG-7 ο οποίος όμως δεν φέρεται να παρουσίασε - όπως υποστηρίζει η οργάνωση - σε «αστοχία υλικού».

Οι πέντε ομοιότητες
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εντοπίζουν τις ομοιότητες στο κείμενο αυτό με αντίστοιχα του «Επαναστατικού Αγώνα» που έδρασε την περίοδο 2004-2010 σε πέντε σημεία:

1. Στο παρόμοιο περιεχόμενο των κειμένων με πολιτικές και οικονομικές αναλύσεις

2. Στις αναφορές για την υπόθεση των μεταλλείων στην Χαλκιδική όπου μάλιστα στην προκήρυξη των «Ομάδων Λαϊκών Αγωνιστών» αναφέρεται ως εταιρεία εκμετάλλευσης η «El Dorado Gold», που πλέον έχει αποσυρθεί. Σημειώνεται ότι αναφορές στην εκμετάλλευση των μεταλλείων στις Σκουριές περιείχαν πολλές προκηρύξεις του «Επαναστατικού Αγώνα» αλλά και ο Νίκος Μαζιώτης είχε συλληφθεί το 1997 για βόμβα στο Υπουργείο Βιομηχανίας για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

3. Στο κείμενο της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» υπάρχουν παρόμοιες απειλητικές αναφορές για τους αστυνομικούς και συμβουλές να μην επεμβαίνουν στις επιθέσεις της οργάνωσης με αυτές του «Επαναστατικού Αγώνα».

4. Η οργάνωση στην επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας χρησιμοποίησε αντιαρματική ρουκέτα, όπως ακριβώς και ο «Επαναστατικός Αγώνας» στην επίθεση -τον Ιανουάριο του 2007- στην Πρεσβεία των ΗΠΑ. Και ο τρόπος επαναπόκτησης τέτοιου τύπου οπλισμού προβληματίζει έντονα την ΕΛ.ΑΣ»

5. Υπάρχουν παρόμοιου τύπου εξηγήσεις, αναλύσεις και προαναγγελίες για «διόρθωση του σφάλματος» με αντίστοιχα κείμενα σε ενέργειες του «Επαναστατικού Αγώνα» που δεν ακολουθήθηκαν τα αρχικά σχέδια των δραστών.

Η επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας
Ένα από τα κύρια σημεία της προκήρυξης όπου εστιάζουν το ενδιαφέρον τους οι αστυνομικοί είναι εκείνο που μιλά για την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, εξηγεί την μη ανάληψη ευθύνης για έξι μήνες και μιλά για νέο κύκλο ένοπλων ενεργειών. Οπως αναφέρει η νέα οργάνωση «στην προοπτική αυτή εντάσσουμε άλλωστε και εμείς, μια ολιγομελής ομάδα αγωνιστών του λαϊκού κινήματος τη δραστηριότητά μας και συγκεκριμένα αυτήν που πραγματοποιήσαμε το ξημέρωμα της 14ης Ιανουαρίου με την ένοπλη επίθεση εναντίον των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού. Ακριβέστερα με την απόπειρα προσβολής των κτιριακών εγκαταστάσεων με αντιαρματική ρουκέτα τύπου RPG και τον εν συνεχεία, ύστερα από την αστοχία υλικού που εμφάνισε το υπό εκτόξευση βλήμα, πολυβολισμό του πρωθυπουργικού γραφείου με καλάσνικοφ. Ως μια συμβολή στην ανάδειξη και την προώθηση του διαλόγου αυτού, που φιλοδοξούμε να καταστεί το θεμέλιο για τη μελλοντική επαναστατική οργάνωση της τάξης μας. Επιδιώκοντας, την στο έπακρο αξιοποίηση της δυναμικής μιας ενέργειας τόσο εύληπτης πολιτικά ώστε να διεκδικεί επάξια με την ευστοχία της το χαρακτηρισμό "ότι μίλησε από μόνη της" όσο και αναβαθμισμένης στρατιωτικά ώστε να σηματοδοτεί με την εκδήλωσή της το πέρασμα σε ένα νέο επίπεδο βίαιης αντιπαράθεσης με το καθεστώς, επιλέξαμε -με όλο το ρίσκο που εμπεριείχε μια τέτοια τακτική- να μην διεκδικήσουμε, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, την ευθύνη της. Την αφήσαμε λοιπόν για χρονικό διάστημα που εμείς κρίναμε εύλογο, χωρίς την απαραίτητη πολιτική της επένδυση, για να διαλεχθεί άμεσα και ως έχει με την εργατική λαϊκή συνείδηση, θέλοντας έτσι να μειώσουμε τις αποστάσεις που αναπόφευκτα παράγονται σε μια σχέση από την ύπαρξη ενός επώνυμου και σαφώς προσδιορισμένου πόλου ως πομπού από τη μία μεριά και μιας ανώνυμης μάζας ως δέκτη από την άλλη».

Πάντως αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ σημείωναν ότι «ίσως οι λόγοι καθυστέρησης ανάληψης της ευθύνης είχε σχέση με επιχειρησιακούς λόγους της οργάνωσης αλλά και λόγω της αναφερόμενης αποτυχίας στην υλοποίηση του αρχικού σχεδίου».

Επιπλέον στην προκήρυξη της οργάνωσης γίνεται λόγος για γενική ένοπλη δράση. Όπως σημειώνεται «είναι ο ενωμένος, ο αποφασισμένος, ο ένοπλος λαός, η μοναδική εγγυημένη ιστορικά δύναμη στο τόπο που μπορεί να αποτελέσει φραγμό στις επιβουλές που απεργάζονται εναντίον του ίδιου και της χώρας ντόπιοι και ξένοι δυνάστες. Στην προοπτική συγκρότησης των εργατικών - λαϊκών δυνάμεων σε αυτό το επίπεδο, το μοναδικά ικανό να αναμετρηθεί νικηφόρα με τη πολιτική του συστήματος».
Παράλληλα οι αστυνομικοί επικεντρώνουν την προσοχή τους στην ανάλυση της επίθεσης στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και στις απειλές που εκτοξεύονται για νέες ένοπλες ενέργειες:
«Οι δύο σύντροφοι που αποβιβάστηκαν από το κλεμμένο όχημα κατάφεραν χωρίς κανένα εμπόδιο να πλησιάσουν το στόχο στην απαιτούμενη απόσταση ώστε να βάλλουν εναντίον του με εκτοξευτήρα (RPG) που έφερε αντιαρματική ρουκέτα. Τελικά ήταν μια αστοχία υλικού - αφού δύο φορές ο επιφορτισμένος με το συγκεκριμένο ρόλο σύντροφος επιχείρησε να ξαναοπλίσει τον εκτοξευτήρα δίχως αποτέλεσμα - , που ματαίωσε τον αρχικό μας σχεδιασμό ωθώντας το δεύτερο
σύντροφο να βάλλει με πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάσνικοφ εναντίον του κτιρίου, καθώς θα ήταν για εμάς για εμάς αδιανόητο να φύγουμε άπραγοι από ένα τόσο σημαντικό στόχο. 
Μπορεί λοιπόν η τύχη να μας γύρισε την πλάτη εκείνη την νύχτα, όμως με τις ψύχραιμες και εύστοχες βολές του συντρόφου τελικά καταλήξαμε στο να καρφωθεί μία από τις σφαίρες στη φωλιά του προσκυνητή των νεκρών δοσίλογων της πηγάδας του Μελιγαλά και υμνητή των ταγμάτων ασφαλείας, πρωθυπουργού Σαμαρά. Κλείνουμε, με την υπόσχεση προς τον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό, ότι την επόμενη φορά θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί και με την συμβουλή προς τις αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούν κάποιους από τους μελλοντικούς μας στόχους, να πράξουν ότι και οι συνάδελφοι τους εκείνη τη νύχτα: δηλαδή απολύτως τίποτα, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με συσχετισμούς που σίγουρα δεν θα τους επιτρέψουν να μας εμποδίσουν από αυτό που θα έχουμε εξ' αρχής σχεδιάσει».

Τελος στο κείμενο εκδηλώνεται αλληλεγγύη σε πολιτικούς κρατουμένους αλλά και απειλές εναντίον υπαλλήλων των φυλακών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου