Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΙΩΠΑ - ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΦΥΠΝΙΖΟΝΤΑΙ

Νέο μπαράζ ένοπλων επιθέσεων φοβάται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά τη βόμβα στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού το ξημέρωμα της Παρασκευής αλλά και την πρόσφατη τριπλή εμπρηστική επίθεση στο ΙΟΒΕ, σε παράρτημα του ΥΠΕΚΑ και στο γραφείο του κ. Γ. Σούρλα...

Αξιωματούχοι της λεωφόρου Κατεχάκη μιλούν για «νέα φάση των ένοπλων οργανώσεων που φαίνεται να έχουν εντυπωσιακή δυνατότητα συνεχούς δημιουργίας αναλώσιμων "ομάδων κρούσης" μέσα από τη δεξαμενή του αντιεξουσιαστικού χώρου. Κάθε επιτυχής επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής για εξάρθρωση ένοπλων ομάδων αποδεικνύεται ότι περιορίζει τις επιθέσεις μόνο για μερικές εβδομάδες».

Υστερα από δύο μήνες «σιωπής» - από τη βομβιστική επίθεση της οργάνωσης FAI σε εταιρεία κούριερ στο Παγκράτι - οι ένοπλες οργανώσεις επαναστατικής βίας δηλώνουν... 


Και πάλι «παρούσες». Οι πρόσφατες συλλήψεις τουλάχιστον 10 αντιεξουσιαστών στο Βελβεντό και στη Ν. Φιλαδέλφεια δεν φαίνεται να επέφεραν καίριο πλήγμα. Ετσι γρήγορα ενεργοποιήθηκαν τα νέα ένοπλα σχήματα. Μετά τις επιθέσεις της Δευτέρας από την πρωτοεμφανιζόμενη «Ομάδα Προλεταριακής Αυτοάμυνας» ήλθε η βομβιστική επίθεση στη Δάφνη. Είχε μεσολαβήσει διαδικτυακή ανάρτηση για «ένοπλη προλεταριακή αντεπίθεση»από τον άφαντο Νίκο Μαζιώτη.

Υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για «αναβαθμισμένη όσο και ιδιόμορφη βομβιστική επίθεση στη διευθύντρια των φυλακών που ίσως υποκρύπτει σχέσεις και με ποινικούς. Σχετίζεται προφανώς με την κράτηση μελών της "Συνωμοσίας", με την πρόσφατη εισβολή των ΕΚΑΜ στα κελιά τους και άλλες ενέργειες σωφρονιστικών υπαλλήλων. Επιπλέον, πολλές οργανώσεις όπως η "Συνωμοσία" και η "Σέχτα" έχουν απειλήσει υπεύθυνους των φυλακών ενώ δεν κρύβουν τις σχέσεις τους με ποινικούς. Ωστόσο παγίδευση ΙΧ με εκρηκτικά δεν είχε κάνει ποτέ η "Συνωμοσία", ενώ ο "Επαναστατικός Αγώνας" το έκανε για να χτυπήσει άλλους διερχόμενους στόχους. Και αυτή η επίθεση είναι για μας ένα μεγάλο ζητούμενο».

Οι "Πυρήνες της Φωτιάς" ανέλαβαν την ευθύνη για την έκρηξη στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού...

Με μια τετρασέλιδη προκήρυξη που δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, η τρομοκρατική οργάνωση "Συνομωσίες των Πυρήνων της Φωτιάς" ανέλαβε την ευθύνη για τον εκρηκτικό μηχανισμό κάτω από το όχημα της διευθύντριας των Φυλάκων Κορυδαλλού στη Δάφνη την Παρασκευή το πρωί.
Ο οργάνωση υποστηρίζει ότι η ενέργεια έγινε για τα δέκα φυλακισμένα μέλη της, ενώ αναφέρονται στην κατάσταση στις φυλακές.
Μάλιστα, κλείνουν την προκήρυξη προαναγγέλλοντας νέες επιθέσεις.
Η βόμβα που τοποθετήθηκε είναι οι πρώτες σταγόνες πριν από την καταιγίδα στο πλαίσιο του σχεδίου "Φοίνικας, πυρήνες αναγεννώνται από τις στάχτες τους", αναφέρουν χαρακτηριστικά ενώ τονίζουν πως θα επιστρέψουν "γρηγορότερα από ότι περιμένετε".

Διαβάστε αναλυτικά την 4σέλιδη προκήρυξη
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ερευνά τη γνησιότητα της προκήρυξης.
Σημειώνεται ότι η ισχυρή έκρηξη προκάλεσε το ελαφρύ τραυματισμό μιας γυναίκας και ζημιές στην περιοχή.
Υπενθυμίζεται ότι από την 4η Ιουνίου πραγματοποιεί απεργία πείνας στις Φυλακές Κορυδαλλού ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, Κώστας Σακκάς.
"Καταδικάζω την βομβιστική επίθεση και αποδοκιμάζω κάθε μορφή βίας που θέτει σε δοκιμασία τους θεσμούς και δημιουργεί κινδύνους για ανθρώπινες ζωές. Συμπαρίσταμαι στη διευθύντρια του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού και ενισχύουμε το έργο της", τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή καταδικάζοντας την επίθεση.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου