Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΚΚΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ - ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ - ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

Στο προαύλιο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ οι γνωστές πολιτικές διαχωριστικές γραμμές που ορθώνει με συνέπεια το ΚΚΕ απέναντι στα άλλα κόμματα και τις οργανώσεις της Αριστεράς ακυρώθηκαν στην πράξη... 

Οι συνθήκες λαοθάλασσας που διαμορ­φώθηκαν στον χώρο, από την αθρόα εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης, μοιραία δεν επέτρεψαν να τηρηθούν αποστάσεις ασφαλεί­ας μεταξύ του ΠΑΜΕ και των λοιπών κομματικών δυνάμεων που βρέθηκαν εκεί, με τις άλλες δυνά­μεις (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά.) που έσπευσαν προς συμπαράσταση στους εργαζομένους της ΕΡΤ.
 
Το ΚΚΕ, γενικότερα, ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο το ίδιο βράδυ... 


Διαθέτοντας την αναλογική συχνότητα του 902 (Πάρνηθα) για τη μετάδο­ση του απεργιακού προγράμματος των εργαζο­μένων της ΕΡΤ τη στιγμή που έπεφτε «μαύρο» στους τηλεοπτικούς δέκτες του εμβρόντητου πανελληνίου. Η μετάδοση δεν έγινε βέβαια χω­ρίς προβλήματα, καθώς η Digea διέκοψε το ψη­φιακό σήμα του 902. Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του κατήγγειλε ως «απαράδεκτη» την ενέργεια της Digea, σημειώνοντας ότι ο 902 συνεχίζει να μά­χεται για την αναμετάδοση του προγράμματος των εργαζομένων της ΕΡΤ. Την ίδια ώρα, το ραδι­όφωνο και το portal του 902 επίσης διατέθηκαν για τη μετάδοση του προγράμματος της υπό κα­τάληψη ΕΡΤ.

Εν τω μεταξύ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσω­πος του κόμματος Θανάσης Παφίλης, από το απεργιακό βήμα του ραδιομεγάρου, προέτρεψε «να υπάρξει συνολική συμπαράταξη των εργαζο­μένων, που πλήττονται, με σαφέστατο μέτωπο». Με άλλα λόγια, κάλεσε σε σύνδεση του αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ «με τους υπόλοιπους εργαζόμε­νους που πλήττονται εξίσου και θα πληγούν και χειρότε­ρα από αυτή την Πράξη Νο­μοθετικού Περιεχομένου».

Χθες το πρωί, η παρέμβαση του ΚΚΕ συνεχίστηκε διά της θεσμικής οδού:

Ο γ.γ. της Κ.Ε. Δημήτρης Κουτσούμπας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια (ύστερα από  μια πρώτη άκαρπη προσπάθεια τα μεσά­νυχτα της Τρίτης) μεταφέροντας τη αντίθεση του ΚΚΕ στην «προ­κλητική απόφαση» της κυβέρ­νησης να κλείσει την ΕΡΤ, αλ­λά και την ανησυχία του και για τους άλλους δημόσιους οργανισμούς και πρώην ΔΕΚΟ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα). Ζήτησε επίσης ο ΠτΔ να ασκήσει «τη μέγιστη δυνατή πί­εση» για να ακυρωθεί η απόφαση. Επίσης το ίδιο πρωί επισκέφτηκε το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζομένους καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ και την ΠΝΠ.

Η Αλέκα Παπαρήγα, ως πρόεδρος της Κ.Ο. του ΚΚΕ, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βου­λής Β. Μεϊμαράκη ζήτησε τη διενέργεια άμεσης συζήτησης στη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 142 Α του Κανονισμού της Βουλής, για την Πρά­ξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την κατάργη­ση ή συγχώνευση δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών με πρώτη εφαρμογή την ΕΡΤ.

Η Κ.Ο. του ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία για την κατάργηση αναδρομικά της Πράξης Νομοθετι­κού Περιεχομένου και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Στην αιτιολογική έκθεση της τροπο­λογίας αναφέρεται ότι με την ΠΝΠ δίνεται η δυ­νατότητα στους υπουργούς «να προωθούν με Υπουργικές Αποφάσεις, ερήμην της Βουλής, την κατάργηση ή συγχώ­νευση δημοσίων φορέων και ορ­γανισμών, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες εργαζόμενους στον δρόμο» καθώς και πως εν προ­κειμένω «καταργείται η δημόσια επιχείρη­ση ΕΡΤ Α.Ε. και οι θυγατρικές της και πετά­γεται στον δρόμο το σύνολο των 2.900 και πλέον εργαζομένων της». Ταυτό­χρονα «ο λαός στερείται του δικαιώμα­τος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας από το μοναδικό δημόσιο μέσο επικοινω­νίας και όχι μόνον, που είναι η ΕΡΤ και αυτό παραδίνεται μονοπωλιακά στα χέρια των μεγαλοεπιχειρηματιών - ιδι­οκτητών των ιδιωτικών ραδιο­τηλεοπτικών μέσων».

1 σχόλιο:

  1. Ελα τώρα Κυριακόπουλε, στρα στρουκες είναι ολα αυτά. Και εσυ το έχεις πει. Το ΚΚΕ όφειλε να έχει δημιουργήσει επανάσταση εδώ και καιρό. Αυτά με τα έγγραφα στην βουλη παίζει σε δημοκρατίες όχι σε χουντες που ζουμε τώρα. Μηπως άκουσες τι ειπε ο Γιουνκερ πριν απο λιγο; Περισσοτερη Ευρώπη, λιγότερα εθνικά κράτη γιατί λέει χάνουμε απο κινα, αμερική, ρωσια. Και απο κάτω οι χουνται σαμαράς, βενιζέλος χειροκροτουσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή