Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ

HIV, ελονοσία, φυματίωση και άλλες μεταδοτικές ασθένειες επανακάμπτουν στην Ελλάδα του 2013: είναι οι επιπτώσεις τριών χρόνων μνημονίων και της πολιτικής λιτότητας που έχει επιβάλει η τρόικα με στόχο τον αφανισμό του ελληνικού λαού...

Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ανθρωπιστική καταστροφή, καθώς η τρικομματική κυβέρνηση συνεχίζει το εγκληματικό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων και στήνει στο απόσπασμα τη δημόσια υγεία. Τη χαριστική βολή έδωσε με την επιβολή συνταγογράφησης δραστικής ουσίας, υπακούοντας πειθήνια στην τρόικα, και έδωσε το πράσινο φως για να «δολοφονηθεί» ο ελληνικός λαός με τα επικίνδυνα, ανώνυμα γενόσημα του Τρίτου Κόσμου και να πλουτίσουν κάποιες πολυεθνικές –σύμμαχοι της Μέρκελ και των ομοίων της. Η απαίτηση είναι μία και επείγουσα:... 


Να διορθωθεί τώρα το έγκλημα σε βάρος των Ελλήνων, πριν οι θλιβερές συνέπειες από τα ανώνυμα γενόσημα γίνουν στατιστικά στοιχεία μιας μελλοντικής επιστημονικής έρευνας.
Έρευνας σαν και αυτή που έκαναν οι ακαδημαϊκοί Ντέιβιντ Στάκλερ και Σανγιάου Μπασού, ερευνητής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και καθηγητής Ιατρικής και Επιδημιολογίας στο Στάνφορντ αντίστοιχα, στο βιβλίο τους «Το Οικονομικό Σώμα: Πώς η λιτότητα σκοτώνει» (The Body Economic: How austerity kills).

Ολόκληρο κεφάλαιο αφιερώνουν στην Ελλάδα οι δύο ερευνητές, υπό τον τίτλο «Ελληνική Τραγωδία». Αντικείμενο της μελέτης είναι πώς τα μεγάλα οικονομικά σοκ έχουν επηρεάσει την υγεία του πληθυσμού την τελευταία δεκαετία. Η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο δεινή θέση μεταξύ των χωρών της Ευρώπης, με τους συγγραφείς να εξιστορούν συγκλονιστικά στοιχεία και να αποκαλύπτουν πώς προσπάθησαν να τα κουκουλώσουν Έλληνες πολιτικοί. Εξέχουσα θέση στην έρευνα έχει ο πρώην υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, όπου αποκαλύπτεται το σχέδιο προπαγάνδας που εφάρμοσε για να δικαιολογήσει τις περικοπές στην Υγεία.
Οι συνέπειες της λιτότητας στην ψυχική υγεία, για τους συγγραφείς, αντανακλούνται στην αύξηση των αυτοκτονιών και των κρουσμάτων κατάθλιψης. Η Ελλάδα είχε από τους πιο χαμηλούς αριθμούς αυτοκτονιών στην Ευρώπη, αυτό όμως άλλαξε το διάστημα 2007-2009 όταν οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 17%. Μόνο πέρυσι αυξήθηκαν κατά 26%, σε απόλυτο αριθμό δηλαδή περίπου 4.000 συνάνθρωποί μας έβαλαν τέλος στη ζωή τους.
Παράλληλα, με 40% μείωση του προϋπολογισμού για την υγεία σημειώθηκε 200% αύξηση θυμάτων του HIV και καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα ελονοσίας από το 1970.
Τα μεγαλύτερα θύματα είναι οι ευαίσθητες πληθυσμιακές δυνάμεις, κυρίως οι συνταξιούχοι που χάνουν την πρόσβαση στο σύστημα υγείας και τα παιδιά. Τραγικό στοιχείο αποτελεί ότι η βρεφική θνησιμότητα αυξήθηκε κατά 40% μεταξύ του 2008 και 2010.

Επί ημερών Λοβέρδου στο υπουργείο Υγείας, οι περικοπές σε βάρος του ελληνικού λαού περνούσαν με άξονα το δόγμα «ρίξτε το φταίξιμο στα θύματα», όπως αποκαλύπτεται στο βιβλίο. Προσέξτε τη διαφορά στάσης ενός ομολόγου του κ. Λοβέρδου, ο οποίος πρόταξε το όφελος του λαού του στις απαιτήσεις των διεθνών δανειστών. Όταν η Ισλανδία βρέθηκε σε κατάσταση χρεοκοπίας ο πρωθυπουργός της στράφηκε για βοήθεια στο ΔΝΤ και μεταξύ των απαιτήσεων ήταν η μείωση του προϋπολογισμού για την Υγεία κατά 30%. Ο Ισλανδός υπουργός Υγείας, αρνούμενος να βάλει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών, παραιτήθηκε!

Αντίθετα, ο κ. Λοβέρδος όχι μόνο υλοποίησε την εγκληματική πολιτική, όχι μόνο κόπτονταν από το βήμα της Βουλής για την «ποιότητα» των ινδικών γενόσημων, αλλά κατέστρωσε σχέδιο μαζί με Έλληνα πανεπιστημιακό για να «παραπλανήσει» και τη διεθνή κοινή γνώμη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου