Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Η παγκόσμια τάξη σε γενικευμένη απορρύθμιση - Η διέξοδος αναμένεται να είναι εφιάλτης

Όσοι επιμένουν ευλαβικά και αμετανόητα στην συνωμοσιολογική των πραγμάτων προσέγγιση, καλό θα είναι να συνυπολογίζουν στις συλλογιστικές υπεραπλουστεύσεις τους και τα εξής:...


Η παγκόσμια τάξη έχει εισέλθει σε μια διαδικασία γενικευμένης απορρύθμισης. Και αυτό είναι εντελώς πραγματικό γεγονός…

Το κόστος διαχείρισης αυτής της απορρύθμισης, ανέρχεται σε αρκετά τρις δολάρια. Και αυτό είναι επίσης πραγματικό γεγονός…

Η έκβαση αυτής της διαχείρισης, δεν είναι διόλου μα διόλου δεδομένη, παρά το γεγονός ότι είναι δεδομένες οι προθέσεις των διαχειριστών. Η έκβαση παραμένει προς το παρόν μια μαύρη τρύπα που καταπίνει χρήμα και σχέδια. Αυτό είναι ένα πραγματικό γεγονός.

Οι όλοι χειρισμοί γίνονται μέσα σε ένα έντονα συγκρουσιακό περιβάλλον που έρχεται από μακριά και έχει ακόμη δρόμο μπροστά του. Η διαδρομή έχει δυσκολέψει έτι περαιτέρω και οι τυχοδιωκτισμοί θα επιταχυνθούν διότι η Γεωπολιτική δεν έχει διασφαλίσει τα νέα επίπεδα της ισορροπίας της. Αυτό είναι ένα πραγματικό γεγονός.

Στο πλαίσιο αυτού του στρατηγικού ανταγωνισμού, που...
αφορά στην φυσιογνωμία του κόσμου την επόμενη μέρα, δεν είναι διόλου δεδομένη η εχεμύθεια μεταξύ των συνωμοσιολογικά εμπλεκομένων. Ακόμη και τα φτηνοκλεφτρόνια αν τα χαλάσουν στη μοιρασιά, σπεύδει ο ένας να καρφώσει τον άλλο. Εδώ οι πάντες σπεύδουν να πετάξουν από το χέρι τους την καυτή πατάτα της ευθύνης. Είναι πραγματικό το γεγονός και θα πρέπει να προβληματίσει.

Ιστορικά προφανώς και υπήρξαν στρατηγικού χαρακτήρα γήινες «συνωμοσίες» το αποτύπωμα των οποίων παραμένει ανεξίτηλο στο κουφάρι του πλανήτη και στην ιστορία των εθνών. Το αποτέλεσμα όμως ήταν προϊόν πολιτικών που εφαρμόστηκαν δεκαετίες ολόκληρες… σε μια διεργασία που δεν ήταν διόλου ευθύγραμμη… και το αποτέλεσμά τους δημιουργήθηκε σωρευτικά. 

Το βάθος του χρόνου είναι σημαντική παράμετρος, ικανή να αποσβέσει «ατέλειες» και άλλα «ανομήματα» στο επίπεδο του σχεδιασμού και αυτό είναι επίσης πραγματικό γεγονός. Προς το παρόν, αυτή η «πολυτέλεια» δεν αποτελεί δεδομένο στην εν λόγω «συνωμοσία».

Σχεδιασμοί ανατρέπονται… Πρωτόκολλα οικονομικής και θεσμικής διαχείρισης προσπερνώνται… Στρατιωτικά σχέδια μπαίνουν στην κατάψυξη… Αεροπλανοφόρα καθηλώνονται και αυτό είναι πρωτοφανής εξέλιξη στα ιστορικά χρονικά… Είναι εντελώς πραγματικά όλα αυτά τα γεγονότα.

Πραγματική τέλος είναι και η επιδίωξη των μηχανισμών και των κέντρων ισχύος, να αξιοποιήσουν για λογαριασμό του συστήματος μέρος του οποίου είναι και οι ίδιοι, την καινούρια κατάσταση που διαμορφώνεται.

Αυτήν την στιγμή λοιπόν, δεν καταμετράται μονάχα κόστος διαχείρισης της συστημικής απορρύθμισης. Αξιολογείται ομοίως και η δυνατότητα να προκύψουν ωφελήματα από την διαχείριση των συνεπειών, όπως επίσης και η μεθοδολογία η οποία ενδείκνυται να υιοθετηθεί, στην ιδιότυπη κούρσα ανταγωνισμού των θεσμικών και άλλων ανατροπών που θα ακολουθήσουν.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι το διακύβευμα της επόμενης μέρας, ΔΕΝ είναι το εμβόλιο ή το τσιπάκι ή κάθε άλλη αηδία που σερβίρεται από τον επικουρικό συστημικό μηχανισμό κατευθυνόμενης μαζικής αποβλάκωσης. Τα πραγματικά διακυβεύματα σχετίζονται πρωτίστως με τέσσερα πράγματα:
  • Με το πλαίσιο στο οποίο θα οριοθετηθούν οι διεθνείς σχέσεις…
  • Με το περιβάλλον των αναφυόμενων προκλήσεων και με την αναγκαία αναμόρφωση του πλαισίου διεθνούς ασφαλείας που μοιραία θα απαιτηθεί να επικαιροποιηθεί…
  • Με τους κανόνες και τους τομείς που θα προσδιορίσουν την φυσιογνωμία της νέας επιθετικής οικονομίας που αναγκαστικά θα αρχίσει να ενσωματώνεται στην Γεωπολιτική και θα καθορίσει τόσο το εύρος των προσεταιρισμών όσο και την ποιότητα των διεθνών σχέσεων…
  • Με πολιτικές διαχείρισης των κοινωνιών και με αιχμές… Την παραγωγικότητα και το κόστος της εργασίας… Το περιεχόμενο και το τίμημα πολιτικών κοινωνικού προστατευτισμού… Την αναμόρφωση των χαρακτηριστικών που θα διέπουν την μεταμοντέρνα Δυτική Δημοκρατία στην νέα εποχή.
Καλό θα είναι λοιπόν να αρχίσουμε να προσγειωνόμαστε εγκαταλείποντας τους Νεφελίμ, τα εμβόλια, τα τσιπάκια και τις λοιπές αηδίες με τα 5G που κατασκευάζουν ιούς, διότι αυτό που έρχεται, είναι ένα πρωτόγνωρο τσουνάμι ανατροπών άρα και συγκρούσεων για την νομή της πίτας και των δικαιωμάτων.

Ο κορωνοϊός δεν ήρθε επειδή κάποιοι τον παράγγειλαν για να επιβεβαιωθούν οι ασυναρτησίες των μυθομανών. Η παρουσία του όμως είναι μια κορυφαία συστημική πρόκληση που θα σπεύσουν να αξιοποιήσουν. Και αν θα πιάσει τους λαούς στον ύπνο και μακριά από την οργανωμένη αντίσταση, το τίμημα που θα πληρώσουν θα είναι βαρύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου