Τρίτη 7 Απριλίου 2020

ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ - Το τίμημα του "θράσους" αποτυπώνεται πλέον σε χιλιάδες νεκρούς.

Υπήρξαν ηγέτες που συμπεριφέρθηκαν ανεύθυνα. Ηγέτες που όπως είπαμε από τις πρώτες μέρες εκδήλωσης της βιολογικής κατάρας, επέλεξαν την πρόστυχη και ανέντιμη μέθοδο διαχείρισης, αδιαφορώντας για το κόστος…


Θέλησαν να εκμεταλλευτούν την αυταπάτη ενός υποτιθέμενου συγκυριακού πλεονεκτήματος… Να πατήσουν πάνω στην δύσκολη θέση των ανταγωνιστών (αλλά και επί πτωμάτων) επιδιώκοντας να "πάρουν κεφάλι" στον γεωστρατηγικό ανταγωνισμό με όχημα την οικονομία... Θεώρησαν ότι οι νόμοι τους, η ισχύς τους και η στρατηγική τους ευτέλεια, μπορούν να υπερφαλαγγίσουν τους νόμους της φύσης και την στρατηγική παντοδυναμία των κανόνων της. Το αποτέλεσμα ήταν προδιαγεγραμμένο…

Το τίμημα του "θράσους" αποτυπώνεται σε χιλιάδες νεκρούς. Θύμα της ολέθριας επιλογής είναι και ο ίδιος ο Τζόνσον. Θα ευχηθούμε η προσωπική του εξέλιξη να είναι καλή.
  • Όχι μόνο για λόγους ανθρωπιάς η οποία προφανώς δεν μας εγκαταλείπει.
  • Αλλά πρωτίστως γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις, η "Θεία δίκη" θα πρέπει να παραχωρεί την θέση της στους ανθρώπους για να επιδικάσουν εγκλήματα των ηγετών. Πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για...
    μαζικό έγκλημα κατά των λαών τους και κατά της ανθρωπότητας.
Οι ηγέτες οφείλουν να λειτουργούν με ευθύνη. Δεν μπορούν να συμπεριφέρονται όπως οι γυρολόγοι και οι διάττοντες αστέρες του διαδικτύου. Αυτοί δεν έχουν ευθύνη έναντι των κοινωνιών. Η λογική, η κρίση μας και τα πρωτογενή μας αντανακλαστικά οφείλουν να τους απομονώσουν, και να μην αντιμετωπίζουν την εγκληματική τους ανευθυνότητα ως δημοκρατικό δικαίωμα στην ελεύθερη άποψη.

Η δράση τους προφανώς είναι επιζήμια, με πρώτο θύμα τους αφελείς που τους ακολουθούν χαχανίζοντας, και επόμενο θύμα την συνοχή της ίδιας της κοινωνίας.

Δεν είναι όμως το ίδιο με όλους αυτούς στους οποίους οι κοινωνίες εκχώρησαν δικαίωμα αποφάσεων επί της ζωής των ανθρώπων.

Να γιατί θα πρέπει να μετατρέψουμε την οργή για όσα συνέβησαν, σε δύναμη αντίστασης ώστε να ακυρωθούν στην πράξη αυτά που σχεδιάζουν για την επόμενη μέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου