Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Πολλαπλός Πόλεμος

Ένας τριμέτωπος πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και χρόνια... 

μέλους της ΠΓ της ΔΗ.ΠΟ.Σ "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ"

Το ένα μέτωπο έχει να κάνει με τον Κορωνοϊό (Covid-19), το δεύτερο έχει να κάνει με την οικονομία και το τρίτο με το ύπουλο σχέδιο εποικισμού της χώρας, με τους δήθεν μετανάστες. 

Θα ξεκινήσω με τη επιδημιολογική βόμβα που μαστίζει την ανθρωπότητα, εν έτη 2020, που στην κυριολεξία σαρώνει το σύγχρονο κόσμο και κυρίως δύο κατηγορίες ανθρώπων: Την Τρίτη ηλικία Τους ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα. Αλλά και όποιον από τους υγιείς, πετύχει αδύναμο, αυτός ο καταραμένος ιός. 

Έχουν βάλει στο στόχαστρο τις συντάξεις των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας , οι οποίες για πολλούς είναι μεγάλο βάρος για τις κεντρικές οικονομίες. Όλοι αυτοί, δεν κάθισαν καν να μπουν στον κόπο, να σκεφτούν ότι...
όλοι αυτοί οι άνθρωποι, έχουν πληρώσει τις συντάξεις τους και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τους , μέσω των κρατήσεων από την εργασία τους. 

Η δεύτερη κατηγορία είναι όλοι αυτοί που έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα και κάποιοι θεωρούν ότι προσφέρουν πολύ λιγότερα σε σχέση με αυτά που ξοδεύονται για την περίθαλψη τους, σαν να λες και το επέλεξαν να υποφέρουν. Στην Ελλάδα είμαστε τυχεροί που έχουμε, πάλι από τύχη, τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση τον διακεκριμένο ιατρό κυρ. Σωτήρη Τσιόδρα. Άλλωστε μας το είπε με συγκίνηση στα μάτια , ότι εμείς στην Ελλάδα τους γονείς μας, τους θέλουμε, σε αντίθεση με κορυφαίους επιστήμονες του εξωτερικού πουν έχουν πει : « έλα μωρέ δε βαριέσαι αυτός ο ιός χτυπά κυρίως την Τρίτη Ηλικία». Όποιος όμως τον άκουσε προσεκτικά κατάλαβε. 

Αγαπητοί μου στα «Γέρικα άλογα» της τρίτης ηλικίας χρωστάμε την ύπαρξη μας, την καλή και άνετη ζωή μας . Για αυτό λοιπόν εμείς τα δικά μας «Γέρικα Άλογα» δεν τα σκοτώνουμε. 

Στην Ελλάδα όμως αν προσθέσουμε - στα όντως λίγα θύματα του κορωνοιού, λόγω πρόληψης, έγραψα πιο πάνω το γιατί - τα θύματα της οικονομικής εξαθλίωσης (αυτοκτονίες) θα διαπιστώσουμε ότι είναι πάρα πολλά. 

Για την οικονομία δεν θα γράψω πολλά, γιατί σίγουρα υπάρχουν πιο ειδικοί από εμένα που είμαι ένας απλός και μάχιμος δάσκαλος της πρώτης γραμμής. 

Σίγουρα τα οικονομικά πεπραγμένα είναι εδώ και πολλά χρόνια πολύ άσχημα και καταστρεπτικά σε όλους τους τομείς. Οι ευθύνες είναι τεράστιες πρωτίστως εκ των έσω και δευτερευόντως εκ των έξω. 

Θα γίνει επανεκκίνηση, αλλά θα πρέπει να γίνει με το σωστό τρόπο, μη επιτρέποντας αυτή τη φορά τη συμμετοχή ανθρώπων που είναι καιροσκόποι, ματαιόδοξοι, γεμάτοι προσωπικές φιλοδοξίες και χωρίς μελλοντικούς διαχρονικούς σχεδιασμούς. Αυτό που έχω να τονίσω είναι, ότι θα πρέπει να μας διακατέχει όλους αισιοδοξία, κάτι που είναι χαρακτηριστικό μας ως λαού. 

Επίσης θα πρέπει να θυμόμαστε την απάντηση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στον ορατό εχθρό Ιμπραήμ πασά, όταν του είπε ότι, αν δεν παραδοθεί θα τα καταστρέψει και θα τα αφανίσει όλα έμψυχα και άψυχα : « Εμείς θα τα φτιάξουμε όλα από την αρχή, γιατί είναι το σπίτι μας. Μια σκέψη που διετύπωναν οι πρόγονοι μας από αρχαιοτάτων χρόνων όταν έπρεπε να υπερασπιστούν τη γη μας.  

Το μεταναστευτικό, για μας εδώ στην Ελλάδα, είναι ένα άλλο είδος κορωνοιού. Τα πλοκάμια του με γοργό ρυθμό τυλίγονται στο σώμα μας, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε ένα Τσιόδρα να το αντιμετωπίσει. Και μη μου πει κάποιος, ο κύριος Τσιόδρας είπε για τους περιφερόμενους μετανάστες ……. η απάντηση μου είναι, ότι είναι γιατρός και ο όρκος του στον Ιπποκράτη είναι για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως χρώματος και θρησκείας. 

Οι Έλληνες δεν είμαστε ρατσιστές, μας αρέσει να βοηθάμε όλους τους ανθρώπους, είμαστε φιλόξενοι, αλλά γινόμαστε θηρία όταν θέλουν να μας πάρουν το ζωτικό μας χώρο και αυτό το δείχνει ξεκάθαρα η ιστορία μας. Αυτό προσπαθούν να πετύχουν σήμερα, έχοντας κάνει ένα μεγάλο, μακροχρόνιο και ύπουλο σχέδιο, χτυπώντας ταυτόχρονα την παιδεία και τη θρησκεία. 

Όλοι αυτοί, που στο όνομα του αντιρατσισμού και της δήθεν φιλευσπλαχνίας , βγάζουν χρήματα και αποκτούν θέσεις εξουσίας, καλά θα κάνουν να σταματήσουν. Ότι κάνουν από ιδιοτέλεια είναι εντελώς προσωρινό, ακόμα και για τους ίδιους. Επίσης πηγάζει από το πάθος και το μίσος τους για τους ομοεθνείς και ομόθρησκούς τους, κάτι που τους κάνει προκλητικά αλαζόνες. Το ότι κάποιος σκύβει το κεφάλι, να ξέρουν ότι πολλές φορές το κάνει για λόγους ευγένειας και όχι από φόβο. Καλά θα κάνουν λοιπόν, να μην μας περιορίζουν το ζωτικό μας χώρο, είτε οι από μέσα, είτε οι από έξω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου