Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Με αφορμή το πρωτοφανές περιστατικό στις Καστανιές του Έβρου

Δήλωση του "Μετώπου για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ"

Η σύλληψη των δύο Ελλήνων αξιωματικών, η κράτησή τους στις τουρκικές φυλακές, και η παραπομπή τους σε δίκη, συνιστά μια επικίνδυνη εξέλιξη, ενώ η συνολική της διαχείριση εκ μέρους των Ελληνικών Αρχών, προσαυξάνει τα ερωτηματικά και τις ανησυχίες, ακόμη και για τα ίδια τα πραγματικά περιστατικά.


Το "Μέτωπο για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ" θεωρεί ότι το συγκεκριμένο περιστατικό, ΔΕΝ είναι τυχαίο... ΔΕΝ είναι αποσπασματικό... ΔΕΝ εντάσσεται στα μεθοριακά περιστατικά ρουτίνας... Αλλά αποτελεί μέρος της επικίνδυνης κλιμάκωσης, που...
ενορχηστρώνει η Τουρκική πολιτική ηγεσία σε βάρος της χώρας μας, και ως εκ τούτου δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμηθεί η πραγματική του σημασία, στο πλαίσιο του συνολικότερου επιθετικού σχεδιασμού και των επιχειρησιακών χαρακτηριστικών που προσλαμβάνει.

Θεωρούμε οτι μετά ΚΑΙ από το συγκεκριμένο περιστατικό, η απατηλή πολιτική επιλογή των "Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης" με την γείτονα, καταρρέει σαν χάρτινος πύργος, και η Ελληνική πολιτική ηγεσία οφείλει επιτέλους να συναισθανθεί τις ευθύνες της στη συγκεκριμένη ιστορική εποχή.

Καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση να κλιμακώσει άμεσα την διπλωματική αντεπίθεση σε όλους τους Διεθνείς οργανισμούς, απαιτώντας ΤΩΡΑ, την ΑΜΕΣΗ και ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Την καλούμε να μην ενδώσει στην κλιμάκωση των τουρκικών απαιτήσεων και εκβιασμών, και να εγκαταλείψει άμεσα τις πρακτικές της ολιγωρίας και της αναποφασιστικότητας, οι οποίες  καταρρακώνουν το κύρος των Ενόπλων μας Δυνάμεων, τροφοδοτούν την Τουρκική αποθράσυνση, ανοίγουν επικίνδυνες ορέξεις, και εν τέλει φέρνουν τις δυο χώρες ακόμη πιο κοντά σε απρόβλεπτες εξελίξεις, με ακόμη πιο δυσμενείς όρους για την χώρα μας, αλλά και για το ηθικό των Ελλήνων πολιτών.

Η Π.Γ του "Μετώπου για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου