Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Κάποιοι φαίνεται πως έχασαν οριστικά ΚΑΙ το γάιδαρο ΚΑΙ το σαμάρι

Λυπάμαι κύριοι... Δυο Έλληνες στρατιωτικοί είναι αυτή τη στιγμή αιχμάλωτοι, στο πλαίσιο ενός τυπικά ακήρυχτου πολέμου, και το γεγονός αυτό -αν μη τι άλλο- δεν προσφέρεται για να τονώσει των συγγραφικό οίστρο κανενός...
του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Δυο Έλληνες στρατιωτικοί - αν και τελούν υπό καθεστώς απρόκλητης αιχμαλωσίας - διασύρονται από τις τουρκικές αρχές, και αυτό συνιστά διπλή εθνική πρόκληση ευρείας έκτασης (αιχμαλωσία και διασυρμός) πού απαιτεί αποφάσεις και συντονισμένες δράσεις. Τις απαιτεί ΤΩΡΑ, και φυσικά δεν προσφέρεται για κανενός είδους αμπελοφιλοσοφίες και προσεγγίσεις εμμονικές.
Ως εκ τούτου, συνιστά τουλάχιστον πρόκληση για κάθε νοήμονα άνθρωπο, το να επιστρατεύεται από τους φλύαρους της απερισκεψίας, το "πάθος" για αναλύσεις ως ένας ακόμη δόλιος φερετζές, πίσω από τον οποίο συγκαλύπτονται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ευθύνες και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ σκοπιμότητες που σχετίζονται με την επικίνδυνη διαχείριση αυτής της θλιβερής Ιστορίας.
Ας είμαστε λοιπόν ξεκάθαροι...

Όχι μόνο δεν συνιστά συνεισφορά στον γενικό προβληματισμό, αλλά αντιθέτως ισοδυναμεί με εγκληματική απερισκεψία το να επιχειρεί κάποιος σήμερα -και με αφορμή αυτό το περιστατικό- να...
περιορίσει την κριτική του στις παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου εκ μέρους των τουρκικών αρχών και σε βάρος των Ελλήνων αιχμαλώτων.

Και δεν είναι λάθος μόνο γιατί επιχειρείται να ασκηθεί κριτική τέτοιου είδους, σε μια φασιστική εξουσία που έτσι κι αλλιώς έχει κουρελιάσει καταφανώς κάθε έννοια ΚΑΙ εθνικού αλλά ΚΑΙ Διεθνούς Δικαίου...
Είναι πρωτίστως εγκληματική απερισκεψία, διότι μέσα από αυτή τη διαστροφική επιλογή, εμμέσως ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ στην Τουρκία το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να εφαρμόσει δίκαιο, και απλώς κρίνεται γιατί δεν το εφαρμόζει σωστά.
Από που προκύπτει όμως βρε λεβέντες η υποχρέωσή μας να αναγνωρίσουμε στην Τουρκία το ρόλο αυτού που καλείται να εφαρμόσει δίκαιο;;;
Από που προκύπτει ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραβίασαν -έστω και άθελά τους- την κυριαρχία μιας άλλης χώρας -της Τουρκίας εν προκειμένω- έτσι ώστε έστω και καθ υπερβολήν να υποχρεούνται να υποστούν την εφαρμογή κανόνων δικαίου από το φασιστικό καθεστώς Ερντογάν;;;
Από τη φερόμενη ως ομολογία τους, κάτω από συνθήκες αμφιλεγόμενες;;;
Από τη σπουδή της Ελληνικής Κυβέρνησης να υιοθετήσει την εκδοχή, ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί μπήκαν έστω και κατά λάθος σε τουρκικό έδαφος, προσφέροντας έτσι προκαταβολικά άλλοθι στην επικίνδυνη κλιμάκωση που επιδιώκει η Τουρκία;;;
Ακούστε λεβέντες...

Επειδή τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, οι πολιτικές αξιολογήσεις δεν γίνονται ΟΥΤΕ με ξεπατικούρες από την Wikipedia, ΟΥΤΕ φυσικά με εμμονικές επιδόσεις στη μυθομανία.

Και βεβαίως, δε συνιστά συμβολή στη συλλογική σκέψη, η δόλια προσπάθεια των "και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ", η οποία δήθεν κατακεραυνώνει τους Τούρκους για το παράπτωμα του βιασμού του Διεθνούς Δικαίου, για να τους αναγνωρίσει όμως από το παράθυρο το δικαίωμα να ασκήσουν Δίκαιο.
Η πλέον δόλια όσο και ενδοτική πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης, ήταν η σπουδή της να αναγνωρίσει παραβίαση των συνόρων, εκ μέρους των Ελλήνων στρατιωτικών.
Ήταν μια φοβική στάση ενός φοβικού θιάσου, που έσπευσε προκαταβολικά να αποκλείσει την πιθανότητα εισβολής των Τούρκων εντός της Ελληνικής επικράτειας, και  να αγνοήσει την πιθανότητα πραγματοποίησης εγκληματικής ενέδρας, με στόχο την  σχεδιασμένη αιχμαλωσία Ελλήνων στρατιωτικών.
Προσπάθησε προκαταβολικά να αποκλείσει αυτή την πιθανότητα, τρομαγμένη και αμήχανη υπό το βάρος των αυτονόητων ευθυνών της, διότι διαφορετικά, θα έπρεπε να κλιμακώσει ακόμη ΚΑΙ επιχειρησιακή απάντηση, κι αυτό ΔΕΝ ΤΟ ΗΘΕΛΕ.
Η αμήχανη και φοβική Ελληνική στάση, συνεχίστηκε και με τη ρητορική της πιθανότητας εκβιασμού για ανταλλαγή των δυο ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ με τους οκτώ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.
Θέλουμε και ως προς αυτό να είμαστε σαφείς. Την προστιθέμενη αξία σε αυτόν τον τύποις ακήρυχτο πόλεμο, την έχουν οι αιχμάλωτοι Έλληνες στρατιωτικοί και ΟΧΙ οι Τούρκοι φυγάδες.
Οι Τούρκοι φυγάδες απώλεσαν το σύνολο της προστιθέμενης αξίας τους για τον Ερντογάν, από τη στιγμή που έχει στα χέρια του Έλληνες αιχμαλώτους.
Ο Ερντογάν ήθελε αιχμαλώτους, διότι... 
  • Με αιχμαλώτους τσακίζει το ηθικό του στρατεύματος... 
  • Με αιχμαλώτους καταρρακώνει την αξιοπρέπεια της χώρας... 
  • Με αιχμαλώτους κλιμακώνει αποτελεσματικά τον ηθικό και γεωπολιτικό του εκβιασμό... 
  • Με το διασυρμό των αιχμαλώτων επιχειρεί να ενσπείρει στην Ελληνική κοινωνία συναισθήματα ηττοπάθειας κλπ...
Προέχει λοιπόν να απαντήσουμε σε ερωτήματα όπως:

  • Πως προέκυψαν οι αιχμάλωτοι...
  • Εντός ποιάς επικράτειας συνελήφθησαν...
  • Πόσο πραγματικό είναι το δικαίωμά του να βρίσκεται η Τουρκία στη θέση αυτού που έχει δικαίωμα να ασκεί δίκαιο...

Και αφού γίνουν όλα τούτα, μετά θα πρέπει ν αποφασίσουμε αν πρέπει να κρίνουμε τον Ερντογάν για τον τρόπο που κουρελιάζει κάθε έννοια δικαίου ή πριν απ όλους, τα ελληνόφωνα ανδρείκελα επειδή δεν ασκούν κυριαρχία και επιτρέπουν την ταπείνωση της χώρας και των θεσμών.
Έλεος πια με τους αναλυτάδες της Wikipedia... Κάποιοι φαίνεται πως έχασαν οριστικά ΚΑΙ το γάιδαρο ΚΑΙ το σαμάρι.

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

1 σχόλιο:

  1. Ολο το παραμύθι με τον τουρκομογγόλο και τους εδώ ανθέλληνες
    είναι η συν-κυριαρχία στο Αιγαίο να μοιραστούμε τα κοιτάσματα
    φυσικού αερίου πετρελαίου και τα νησιά πράγματα που έχουν βέβαια προαποφασιστεί απο τότε που η Ψαρούδα Μπενάκη είχε παραδώσει το σχέδιο ξεπουλήματος στον Παπούλια για το καλό της Ευρώπης ..... ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ .....

    ...................................

    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΔΑ - [ΜΠΕΝ]ΑΚΗ, ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ, ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ
    ....................................

    ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΤΗΝ 8/2/2005:

    «ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ, ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ, ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ, ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΘΟΥΝ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΘΕΙ, ΑΠΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ»

    ΑπάντησηΔιαγραφή