Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

"Αξιολογήσεις"... "Αναβαθμίσεις"... Πολιτική - αντικατοχική ανατροπή και Δημοκρατική Πατριωτική Εξουσία

Η συγκεκριμένη δήλωση, μοιάζει να είναι αθώα και με πλεόνασμα αυτοπεποίθησης, αν την σταθμίσει κανείς σε πρώτη ανάγνωση... 


Στην ουσία όμως συνιστά την πεμπτουσία μια απαράδεκτης ομολογίας, με αρμοδιότητες πέμπτης φάλαγγας και με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας…

Δήλωσε λοιπόν πρόσφατα στην πασαρέλα της ΔΕΘ και ενώ η διαδικασία της 3ης αξιολόγησης μόλις ξεκινούσε: «Είμαι αισιόδοξος. Τα καταφέραμε σε συνθήκες πιο δύσκολες. Και αυτή τη φορά θα βρούμε τη λύση και όλα θα πάνε καλά».

Η παραπάνω δήλωση που συνιστά στην πράξη συνηγορία στην καταστροφή της χώρας, επιχειρείται να πλασαριστεί ως αισιόδοξο μήνυμα απέναντι σε μια κοινωνία της οποίας η συνενοχή επιζητείται ως προϋπόθεση του αφανισμού της.

Τι σημαίνει όμως στην πράξη «αξιολόγηση»;;; 
Τι ακριβώς συνιστά αυτό που βιώνουμε επαναλαμβανόμενα ΚΑΙ με τις προηγούμενες δυο αξιολογήσεις αλλά και με όσες πρόκειται να ακολουθήσουν μελλοντικά;;;
  • Πριν απ όλα σημαίνει εισπρακτική αποτυχία. Σημαίνει πως οι συμμορίες των δανειστών διαπιστώνουν ελλειμματικούς ρυθμούς στη ροή της εισπραξιμότητας, και «αξιολογώντας» αυτό το... δεδομένο, πιέζουν, απαιτούν και εν τέλει επιβάλουν ΚΑΙ καινούρια μέτρα εισπρακτικά, αλλά ΚΑΙ νέα δέσμη πολιτικών αποδόμησης της διοικητικής οντότητας ενός κατά τα λοιπά αυθύπαρκτου κράτους.
  • Δεύτερον σηματοδοτεί πως μια καινούρια παρτίδα στοχοποιημένων φιλέτων (εμπράγματων ή σχετιζομένων με την παροχή υπηρεσιών) μπαίνει στο τραπέζι του ανελέητου πλιάτσικου, με πρόφαση τη διαχείριση της «δημοσιονομικής ισορροπίας» αλλά και την διασφάλιση «ζεστού χρήματος» για τα ταμεία της κατοχής.
  • Τρίτον προϊδεάζει, πως μια καινούρια, ακόμη δυσμενέστερη εποχή μόλις ξεκινά με θύμα την Ελληνική κοινωνία και τη δημόσια περιουσία που παραμένουν μονίμως στο στόχαστρο.
Με δύο λόγια…
Κάθε επόμενη αξιολόγηση, επισημοποιεί την αποτυχία των μέτρων που επεβλήθησαν κατά την προηγούμενη, και ταυτόχρονα θεμελιώνεται πάνω σε μια δέσμη καινούριων εξοντωτικών μέτρων που απλώς επιδεινώνουν την καταστροφική πορεία της χώρας.

Και επειδή ακριβώς, η δέσμη των νέων μέτρων οδηγεί μοιραία σε περαιτέρω επιδείνωση, είναι φανερό πως η πορεία που εγκαινιάζει μέχρι την επόμενη αξιολόγηση, θα είναι διαδρομή δυστυχίας, αποδιοργάνωσης, γενικευμένης κατάρρευσης αυτού που έχει απομείνει, άρα προϋπόθεση για ακόμη πιο εκτεταμένο πλιάτσικο στα δικαιώματα των πολιτών και στην υποδομή της χώρας.

Επιτυχής αξιολόγηση λοιπόν σημαίνει: ΝΕΑ μέτρα... και ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ καταστροφή

Επομένως…
Οι αξιολογήσεις και τα μέτρα που τις συνοδεύουν υποχρεωτικά, όχι μόνο δε δημιουργούν προϋποθέσεις «εκσυγχρονισμού» τη χώρας, αλλά αποτελούν βολικό άλλοθι γι ανα βάλουν στο χέρι οι συμμορίες και το τελευταίο φιλέτο της.

Μετά λοιπόν από τις αλλεπάλληλες «αξιολογήσεις» των τελευταίων ετών, έρχονται και οι «ΟΙΚΟΙ», δηλαδή οι συγκροτημένοι διαμορφωτές των κυρίαρχων επιλογών των ισχυρών χρηματοπιστωτικών συμφερόντων, και αποφαίνονται περί του «αξιόχρεου» της Ελληνικής οικονομίας.

Τι σημαίνει αυτό;;; Σημαίνει πρωτίστως δυο πράγματα:
  • Α. Αποδίδεται ένα "πιστοποιητικό" στη χώρα που λέει: "Συγχαρητήρια κύριοι… Μια χαρά γιουσουφάκια είστε και σας θεωρούμε άξιους να χρωστάτε κι εμείς είμαστε εδώ για να σας δανείζουμε".
  • Β. Αποδίδεται ένα δεύτερο "πιστοποιητικό" στο πολιτικό της προσωπικό που λέει: "Συγχαρητήρια κύριοι… Έχετε κάνει ότι μπορούσατε για να σας έχουμε στο χέρι. Πουλήστε λοιπόν αυτή την επιβράβευση στους ιθαγενείς. Για μας απλά ως χώρα έχετε τελειώσει. Έχουμε στο χέρι τα πάντα και δεν κινδυνεύουμε χάρη σε σας να χάσουμε τίποτε".
Η διαδικασία «αξιολογήσεων» λοιπόν από κοινού με τη διαδικασία των «αναβαθμίσεων», δε συνιστούν τη «διπλή επιβράβευση» του Αγά, όπως επιχειρούν να την παρουσιάσουν τα δουλοπρεπή γιουσουφάκια του, αλλά τον ορισμό μιας διπλά αλυσοδεμένης και καθυποταγμένης χώρας, και το καθήκον της απαλλαγής από αυτό τον διπλό εφιάλτη του οικονομικού της διαμελισμού, αποτελεί την πρώτη φροντίδα του κινήματος της πολιτικής - αντικατοχικής ανατροπής και της Δημοκρατικής – Πατριωτικής Εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου