Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ "ΣΩΠΑΣΕΙ" ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Στο πλαίσιο της υπόθεσης των αποκαλύψεων των μαζικών παράνομων παρακολουθήσεων των επικοινωνιών από την κυβέρνηση του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM, από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, Ζόραν Ζάεφ... 

Το απόσπασμα που παραθέτουμε είναι από το σημερινό πρόγραμμα ειδήσεων της τηλεόρασης SITEL, μια πανεθνικής εμβέλειας τηλεοπτικής εταιρείας ραδιοτηλεόρασης στην FYROM και είναι ενδεικτικό των...
μέτρων, που η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να κάνει για να φιμώσει την αντιπολίτευση.

Κάποιος εμπειρογνώμονας- τουλάχιστον έτσι τον αποκάλεσαν- με το επώνυμο «Πάντοφ» φέρεται ως ένας από τους πολλούς (γυρολόγους) εμπειρογνώμονες που δίνουν συνεντεύξεις στην  τηλεόραση SITEL, και όλοι τους, διευκρινίζουν εμμέσως ότι η ελληνική μυστική υπηρεσία είναι πίσω από τις μαζικές υποκλοπές  των τηλεφώνων στην FYROM, ενώ ο Ζόραν Ζάεφ είναι μόνο πιόνι τους.

Ο «Πάντοφ» πηγαίνει  πιο πέρα από αυτά και προβαίνει σε ανοικτή πρόσκληση για τη «θεσμοθέτηση του» [να του επιβληθεί δια νόμου, των θεσμών,  η σιγή] του Ζάεφ, ο οποίος συγκρίνεται με έναν κατά συρροή δολοφόνο.

Αυτή η «γνωμοδότηση» παρουσιάζεται εδώ, με την ελπίδα ότι ο αναγνώστης θα αντιληφθεί την ένταση του τυπικού ολοκληρωτισμού από τον οποίο κυριαρχούνται οι εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις στην FYROM, μετά την ανάδειξη στην κυβέρνηση του VMRO-DPMNE, που σχεδόν μονοπωλεί την εξουσία επί 9 χρόνια. 




Τι λέει το βίντεο της τηλεόρασης  Sitel
Αφηγητής: Για τον Πάντοφ δεν υπάρχει ενδοιασμός ότι οι εγγραφές του Ζάεφ προέρχονταν από το εξωτερικό.

Πάντοφ: Είναι βέβαιο ότι αυτή είναι μια ξένη υπηρεσία, είναι ελληνική ή κάποια άλλη, αλλά είναι σίγουρα μια υπηρεσία του εξωτερικού, η οποία έχει απώτερο στόχο να ενσταλάξει το φόβο και την ανησυχία μεταξύ των ανθρώπων. Είμαστε μάρτυρες ότι, σε καθημερινή βάση, η αύξηση της έντασης μεταξύ του πληθυσμού γίνεται περισσότερο διχαστική.

Αφηγητής: Ο Πάντοφ αναφέρει ότι ο Ζάεφ αποτελεί κίνδυνο για όλους τους πολίτες της χώρας μας (FYROM) και αυτό είναι μια μεγάλη στιγμή  για τα θεσμικά όργανα να λάβουν μέτρα.

Πάντοφ: Η ατμόσφαιρα έχει φθάσει σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να έχουμε έναν κατά συρροή δολοφόνο σε μεγάλο βαθμό, ενώ όλοι μας είμαστε εν δυνάμει θύματά του. Νομίζω ότι είναι καιρός η πολιτεία να κάνει το καθήκον της, να ενεργήσει ανάλογα με το Σύνταγμα και τους νόμους και εντάξει αυτόν τον desperado  μέσα στο  θεσμικό πλαίσιο το οποίο είναι κατάλληλο έναν σαν αυτόν.

ΕΧΕΔΩΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου