Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ???

Έχουμε τονίσει κατ επανάληψη πως πίσω από την ανάγκη για την αυτονόητη τόνωση της περιφάνιας αλλά και του συναισθήματος, παραμονεύει ο πιο ύπουλος εχθρός για την Ελληνική κοινωνία. Και αυτός είναι ο κίνδυνος να παραδοθεί γι ακόμη μια φορά σε ολέθριες και ανεπίστρεπτες αυταπάτες...


Έχουμε επίσης έγκαιρα προειδοποιήσει πως ο κίνδυνος να αναδειχτεί η συγκεκριμένη τηλεπερσόνα σε μοιραίο πεμπτοφαλαγγίτη που θα καταρίψει και την τελευταία κερκόπορτα του ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει υπαρκτός.

Και φυσικά κόντρα στο ρεύμα του γενικού ενθουσιασμού, δεν αφήσαμε να περάσουν απαρατήρητες συγκεκριμένες παλινωδίες που ενδέχεται να σφραγίζουν με τρόπο μοιραίο και καταλυτικό τις προσδοκούμενες εξελίξεις. 

Και όλα αυτά βεβαίως δε τα κάναμε με διάθεση να αποδυναμώσουμε, να απαξιώσουμε ή πολύ περισσότερο να υπονομεύσουμε την όποια πραγματικά αταλάντευτη Ελληνική στάση σε μια διαδικασία διαραγμάτευσης σε συνθήκες ασφυκτικών πιέσεων και εκβιασμών, αλλά για να τονίσουμε το κυρίαρχο ζήτημα που κρίνεται τις γκαστρωμένες ημέρες που διανύουμε.

Πίσω από τον αγαπημένο μπαμπούλα των παπαγάλων περί της ανάγκης "να αποφευχθούν μονομερείς ενέργειες", ο κίνδυνος που υπάρχει είναι...
να αποφύγει η Ελληνική κυβέρνηση να δώσει τη μάχη για τα αυτονόητα, ταπουρωμένη πίσω από την ψευδεπίγραφη προσδοκία "να μην ξεσπάσει ο πόλεμος" με τους "εταίρους και δανειστές". 

Όποιος αποφεύγει να δώσει αυτή τη μάχη, στο όνομα του να μη ξεσπάσει ο πόλεμος, όχι μόνο δεν αποφεύγει τον πόλεμο τελικά, αλλά ρίχνεται σ αυτόν άοπλος και ξεβράκωτος για να τον χάσει από χέρι. Και ο πόλεμος κύριοι έχει ήδη ξεσπάσει.

Επιμένοντας λοιπόν να επισημαίνουμε υπαρκτούς κινδύνους, αναδημοσιεύουμε στη συνέχει άρθρο του Wayne MADSEN που δημοσιεύτηκε στις  στις  29 ιανουαρίου 2015, και ο καθένας ας βγαλει τα συμπεράσματά του.

Ένα πράγμα μόνο δεν πρέπει να κάνουμε. Να υποστίλουμε τη σημαία της προσμονής, και να εμφανιστούμε πρόθυμοι γι ασυμβιβασμό με ότι "εφικτό" επιχειρήσουν να μας σερβίρουν.

"Κανέναςς συμβιβασμός... Ούτε βήμα πίσω... Να ταπεινωθεί τώρα το 4ο Ράιχ"

Αυτό πρέπει να είναι το σύνθημα της κοινωνίας που πρέπει να βγει στους δρόμους υπερασπιζόμενη το δίκιο και την αξιοπρέπειά της....

Ακολουθεί το άρθρο του Wayne MADSEN
Την ώρα που η Ελλάδα γιορτάζει τον σχηματισμό κυβέρνησης κατά της λιτότητας, θα έπρεπε η ευφορία να μετριαστεί από μια δόση ρεαλισμού. Αν και ο νέος Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ονόμασε το γιο του «Ερνέστο» προς τιμή του Κουβανού επαναστάτη Ερνέστο «Che» Guevara, καθώς και η συντριπτική πλειοψηφία της νέας κυβέρνησης συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ισχυρά διαπιστευτήρια αριστερών και φιλεργατικών προθέσεων, δεν μπορεί κατ΄ ανάγκη να λεχθεί το ίδιο για τον άνθρωπο που διάλεξε ο Τσίπρας για υπουργό Οικονομίας της Ελλάδας. Ο Γιάννης Βαρουφάκης είναι Αυστραλός υπήκοος, σπούδασε στη Βρετανία και εργάστηκε σαν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας. Στην Ανατολική Ευρώπη υπάρχει προηγούμενη εμπειρία ανάληψης εξουσίας από άτομα με διπλή υπηκοότητα δύο χωρών με αντικρουόμενα συμφέροντα. Για παράδειγμα στην Ουκρανία, όπου η Αμερικανίδα Natalija Jaresko έγινε υπουργός Οικονομίας με σκοπό να δοθεί στην χώρα το δηλητήριο της λιτότητας του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.

Σήμερα οι χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης είναι γεμάτες από πιστούς της παγκοσμιοποίησης φανερούς, αλλά και κρυφούς, πολλοί από τους οποίους είναι υπήκοοι ή πρώην κάτοικοι άλλων χωρών, όπως ο Βαρουφάκης [ΣτΜ : και ο GAP]. Η υπουργός Οικονομίας της Ρουμανίας Ioana Petrescu είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Wellesley και του Πανεπιστημίου Harvard και πρώην εκπρόσωπος του Εθνικού Ρεπουμπλικανικού Ινστιτούτου του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων στο νεοσυντηρητικό και αντιρωσικό American Enterprise Institute (AEI). Διατέλεσε επίσης καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Maryland. Αν και οι δεξιές διασυνδέσεις της Petrescu στην Ουάσινγκτον φαίνονται να βρίσκονται σε αντίθεση με τους δεσμούς του Βαρουφάκη με το νεοφιλελεύθερο Brookings Institution στον κόσμο των δήθεν πολιτικών διαφορών, η Petrescu και ο Βαρουφάκης είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Αν κάποιος ακολουθήσει τη διαδρομή των χρηματοδοτήσεων αυτών των δύο υπουργών Οικονομίας, καθώς και της Natalija Jaresko [ΣτΜ : υπουργού Οικονομίας της Ουκρανίας μέχρι το 2014, γεννημένης στις ΗΠΑ], θα καταλήξει στην Ουάσιγκτον και σε ιδρύματα που τροφοδοτούνται από τη CIA και τις μυριάδες των ιδρυμάτων που λειτουργούν σαν προκάλυμμά της. [ΣτΜ : να ισχύει άραγε κάτι άλλο για τον GAP;;;]

Το βιογραφικό σημείωμα του Βαρουφάκη, όπως αυτό της Jaresko, μυρίζει έντονα εστίες παγκοσμιοποίησης διασυνδεδεμένες με τον Τζορτζ Σόρος. Αν πιστέψουμε τα κορπορατιστικά ΜΜΕ, ο Βαρουφάκης ως υπουργός Οικονομίας θα αμφισβητήσει τα μέτρα λιτότητας που υπαγορεύονταν σε προηγούμενες αποτυχημένες συντηρητικές και σοσιαλδημοκρατικές ελληνικές κυβερνήσεις από την Τρόικα του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αλλά ο Βαρουφάκης είχε στο παρελθόν στενές σχέσεις με τις διεθνείς δυνάμεις, τις οποίες υποτίθεται ότι τώρα θα αντικρούσει.
Ο Βαρουφάκης εργάστηκε επίσης ως εσωτερικός οικονομικός σύμβουλος στην Valve Corporation, εταιρεία ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών και ψηφιακής διανομής περιεχομένου, ουσιαστικά θυγατρικής της πάντα ύποπτης Microsoft του ακραίου οπαδού της παγκοσμιοποίησης Bill Gates.

Οι προειδοποιητικές ενδείξεις ότι ο Βαρουφάκης είναι ένας «δούρειος ίππος» των παγκόσμιων τραπεζιτών είναι πολλές. Πρώτον, ο Βαρουφάκης ήταν οικονομικός σύμβουλος της αποτυχημένης σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, που έβαλε την Ελλάδα στο δρόμο προς τα δρακόντεια μέτρα λιτότητας. Τώρα ισχυρίζεται ότι ήταν κάθετα αντίθετος στη συμφωνία του Παπανδρέου με την Τρόικα, αλλά κανείς δεν θα μάθει ποτέ σε πόσα συμφώνησε ο νυν κατά της λιτότητας υπουργός Οικονομίας τον καιρό που συμβούλευε τον Παπανδρέου στο πώς να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα του χρέους της Ελλάδας.

Ο Βαρουφάκης είναι στενός φίλος και συν-συγγραφέας του Αμερικανού οικονομολόγου και συναδέλφου του στο Πανεπιστήμιο του Τέξας James K. Galbraith, γιου του αείμνηστου κορυφαίου Αμερικανού οικονομολόγου John Kenneth Galbraith. Οι δεσμοί του Galbraith με την παγκόσμια τραπεζική ελίτ φαίνονται από τη θέση του σαν επισκέπτη διδάσκοντα στο ελιτίστικο Brookings Institution στην Ουάσιγκτον. Με άλλα λόγια, αν και το παρελθόν του Τσίπρα υποδεικνύει έναν καλόπιστο αριστερό, το παρελθόν του Βαρουφάκη δείχνει ότι ο νέος υπουργός Οικονομίας της Ελλάδας αισθάνεται μια χαρά και σαν στο σπίτι του όταν βρίσκεται με τις ελίτ των τραπεζιτών που κατακρεούργησαν τους Έλληνες με λεπίδι τις περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση, τη δημόσια υγεία και άλλες βασικές δημόσιες υπηρεσίες.

Ο πρόλογος του βιβλίου του Βαρουφάκη «Μια μετριοπαθής πρόταση για επίλυση της κρίσης της Ευρωζώνης» (το οποίο έγραψε μαζί με τον James Galbraith και τον πρώην Βρετανό βουλευτή Stuart Holland) γράφτηκε από τον πρώην Γάλλο πρωθυπουργό Μισέλ Ροκάρ. Ο Ροκάρ κάλεσε την ΕΕ να ορίσει έναν Ευρωπαίο «ισχυρό άνδρα» και η προσωπική του επιλογή είναι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz, ο οποίος προειδοποίησε τη νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να τηρήσει τις συμφωνίες λιτότητας που έχουν συναφθεί με το ΠΑΣΟΚ και τις υπόλοιπες συντηρητικές κυβερνήσεις.
Ο Holland διατέλεσε σύμβουλος του πρώην Έλληνα Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου και μαζί με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Μιτεράν συμμετείχε στην επεξεργασία της Single European Act του 1986, έναν από τους οδηγούς για τη δημιουργία του οικονομικού συστήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτού που χρησιμοποιήθηκε στην καταστροφή της ελληνικής οικονομίας εν ονόματι της λιτότητας.

Η δέσμευση του Βαρουφάκη να λειτουργήσει στο πλαίσιο του ΔΝΤ και του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος είναι εμφανής από αυτά που έχει γράψει στην ιστοσελίδα του. Στις παροτρύνσεις των Αμερικανών Οικονομολόγων Paul Krugman και Mark Weisbrot προς την Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Αργεντινής, να διαγράψει το χρέος της και να βγει από την Ευρωζώνη, ο Βαρουφάκης απαντά ότι η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωζώνης, πρέπει να αποδεχτεί τα μέτρα που της επιβάλλονται από τους τραπεζίτες και τη γερμανική κυβέρνηση. Και αυτό σημαίνει ότι ο υπουργός Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ παραδόθηκε στους τραπεζίτες πολύ πριν από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Λαμβάνοντας υπόψη τα αναμφισβήτητα αριστερά διαπιστευτήρια πολλών μελών της ελληνικής κυβέρνησης, οι τραπεζίτες έχουν τουλάχιστον έναν πρόθυμο συνεργό στην ελληνική πλευρά, τον υπουργό Οικονομίας, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το μέλλον της οικονομίας της χώρας και τα αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας που επέβαλε η Τρόικα, μέτρα που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Αν και ο Βαρουφάκης δείχνει έτοιμος να συμφωνήσει με τους διεθνείς και ευρωπαίους τραπεζίτες, οι συνεργάτες του στην κυβέρνηση συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το αντι-ΕΕ αλλά δεξιό κόμμα των ΑΝΕΛ δεν θα συμμορφωθούν σε υποδείξεις της ΕΕ σε θέματα όπως η συνέχιση της λιτότητας και οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας. Πριν καλά-καλά γίνει πρωθυπουργός, ο Τσίπρας επέκρινε την ΕΕ για την έκδοση προειδοποίησης για περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας εξ αιτίας της στάσης της στο θέμα της Ουκρανίας. Ο Τσίπρας δήλωσε ότι η προειδοποίηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχε εκδοθεί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας.

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς είναι, όπως κι ο Βαρουφάκης, πανεπιστημιακός. Ωστόσο, σε αντίθεση με τον Βαρουφάκη, ο πρώην κομμουνιστής Κοτζιάς ήταν καθηγητής σε ελληνικό και όχι σε ξένο πανεπιστήμιο. Ο Κοτζιάς και ο Τσίπρας τηρούν τις υποσχέσεις τους όσον αφορά τις τρέχουσες και μελλοντικές κυρώσεις της ΕΕ εναντίον της Ρωσίας, κάτι που δεν θα αρέσει στις διασυνδέσεις του Σόρος που έχουν επαφές με τον Βαρουφάκη. Ο Κοτζιάς έχει το δικαίωμα να ασκήσει βέτο σε νέες κυρώσεις ή σε ανανέωση κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Αντιτίθεται στην γερμανική κυριαρχία στην Ευρώπη και ήταν τόσο αφοσιωμένος κομμουνιστής, ώστε υποστήριξε την καταστολή του συνδικαλιστικού κινήματος της Αλληλεγγύης από τον Πολωνό κομμουνιστή ηγέτη Βόιτσεχ Γιαρουζέλσκι στην Πολωνία το 1980, γεγονός που τον θέτει σε πλήρη αντιπαράθεση με τον Πολωνό Πρόεδρο της ΕΕ Donald Tusk, έναν πρώην ακτιβιστή στο κίνημα της Αλληλεγγύης, που θέλει να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία. 

Με δεδομένα που θα μπορούσαν να στείλουν τους οπαδούς της παρεμβατικότητας της ΕΕ και του ΝΑΤΟ σε μια πορεία προς την άβυσσο, ο Κοτζιάς θα μπορεί να αισθάνεται πιο οικεία στη Μόσχα, παρά στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία δημιουργίας στενών σχέσεων με τη νέα κυβέρνηση της Αθήνας. Η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) έχει πιθανότατα αρχίσει να παρακολουθεί όλα τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας μεταξύ Αθήνας και Μόσχας και σίγουρα έχει κατατάξει την Ελλάδα, όπως και τη Ρωσία, την Τουρκία, τη Βραζιλία, την Ουγγαρία, τη Βενεζουέλα, το Ιράν, τη Συρία και τον Λίβανο στην κατηγορία των εχθρικών της χωρών, για τις οποίες συλλέγει πληροφορίες από και με ηλεκτρονικά μέσα (SIGINT).

Η Ελλάδα, η οποία επινόησε τον δούρειο ίππο για να κατακτήσει την Τροία, πρέπει να είναι σε επιφυλακή για δούρειους ίππους σαν τον Βαρουφάκη που έχουν εμφυτευτεί στη νέα ελληνική κυβέρνηση.
epaminternational

Σχετικά μας άρθρα...

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΟ ΟΠΛΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΙΣΩΠΛΑΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΑ

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΕΙΑΔΑ ΠΡΙΝ ΣΚΑΣΕΙ Η ΜΠΟΜΠΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ

ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΩΣ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΧΤΕΙ ΣΕ ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΡΟΜΠΑ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ

Ο ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΦΕΡΕΤΖΕ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΕ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΕ ΦΙΛΩ - ΥΠΟΓΡΑΦΗ: ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου