Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΤΙ ΔΕ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΟΛΙΓΙΣΤΟΥ ΠΑΚΗ

Τι κάνουν τα παιδιά μας κόρακα??? Όσο πάνε και μαυρίζουν γυναίκα - Η βιομηχανία της αποβλάκωσης καθόρισε την ατζέντα… Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τελικά την επιλογή του μέσα από μια διαδικασία κατευθυνόμενων διαρροών… 


Οι Πασοκοποταμίσοι κατέφυγαν στην αθλιότερη επιλογή που θα μπορούσαν να καταφύγουν… Και όλοι εμείς συζητούμε για το πόσο λιγότερο κακή υπήρξε η επιλογή του Παυλόπουλου, για να αποτελέσει τον αυριανό πρώτο πολίτη της χώρας.

Και μόνο το γεγονός ότι η σύγκριση γίνεται μοιραία ανάμεσα…

  • Στον άφωνο και «ναι σε όλα» Παπούλια, που αποτέλεσε το μοιραίο πρόσωπο στην πιο δύσκολη περίοδο για τον ελληνισμό…
  • Στη Ντόρα Μπακογιάννη που επισφράγισε με τον πιο τραγικό τρόπο την εξωτερική πολιτική της χώρας, τόσο στο ανεπίτρεπτο αλισβερίσι της με το φασίστα Γκρούεφσκι, όσο και στην υπόθεση των αγωγών…
  • Στον νεοταξίτικης κοπής Αλεβιζάτο της πολυπολιτισμικότητας και της ανοικτής κοινωνίας. (Αλήθεια κ. Αλιβιζάτο, ξέροντας ποιοί σας προτείνουν και τι ακριβώς εκπροσωπούν, δε θα ήταν εντιμότερο και αξιοπρεπέστερο να μην αποδεχτείτε την πρόταση???)
  • Και στον «παντός καιρού» και «κάτω από κάθε πέτρα ευρισκόμενο» Δημήτρη Αβραμόπουλο…
Καθιστά τον Προκόπη Παυλόπουλο μια απόλυτα και κατηγορηματικά αποτυχημένη επιλογή...

Όχι… ο λόγος δεν είναι η στάση του απέναντι στα μνημόνια και η θετική ψήφος που έδωσε στα άθλια νομοθετήματα της συγκυβέρνησης των δωσιλόγων. Αυτό θα έκανε αντικειμενικά ως κορυφαίο στέλεχος ενός κόμματος που υπήρξε ο κορμός της δουλοπρεπούς συγκυβέρνησης.

Και βεβαίως δεν καθίσταται επιεικέστερη η αντιμετώπιση αυτής της στάσης του, επειδή ανέπτυξε μια έντονα κριτική φωνή απέναντι  σ αυτά τα νομοθετήματα, αφού την κοινωνία που τη θέση της βαραίνουν τα νομοθετήματα και δε την απαλύνουν οι κριτικές επ αυτών τοποθετήσεις.

Ο λόγος είναι γιατί ο συμβολισμός που αποπνέει ο εν λόγω πολιτικός, δε σηματοδοτεί μια ισχυρή παρουσία με καθαρό πατριωτικό λόγο που έχει ανάγκη ο τόπος στη δύσκολη διαδρομή που πρόκειται ν ακολουθήσει την επόμενη περίοδο.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος απλά εξαργυρώνει την ερμαφρόδιτη στάση του στα γεγονότα του μαύρου Δεκέμβρη, όπου έδρασαν ασύδοτα καίγοντας την Αθήνα ακόμη και συμμορίες αλλοδαπών…

Και φυσικά στο πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλου, δε συμβολίζεται η λογική του ευρύτερου ανοίγματος ή διεμβολισμού του κεντροδεξιού χώρου, τον οποίο υποτίθεται ότι επεχείρησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή την επιλογή.

Και για να γίνουμε συγκεκριμένοι…
Αν ο Τσίπρας ήθελε να συνδυάσει τη λογική του πολιτικού ανοίγματος με μια ισχυρή κατά τα λοιπά πατριωτική παρουσία, γιατί δεν επέλεξε τον καθηγητή Κοντογιώργη, ή ακόμη και το Χρήστο Γιανναρά ως πρόταση του για πρώτο πολίτη της χώρας???

Λύσεις υπήρχαν επομένως, πολύ πέρα και κυρίως πολύ πιο ψηλά από τα όρια και το μπόι ενός… Πάκη. Γιατί λοιπόν να μασάμε αμπελόφυλλα???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου