Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝ ΕΣΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο Μ@ΛΑΚΑΣ???

Σήμερα δεν ανατρέπεται η κατοχή. Σήμερα εξαγοράζεται η συνείδησή σου.  Εξαγοράζεται με λίγα αργύρια που δεν κοστίζουν σε κανέναν και με πολλά λόγια που θα κοστίσουν ψυχή και θα κάνουν την αξιοπρέπειά σου και πάλι να ματώσει...

Η πρακτική δεν είναι άγνωστη. Αλλά δεν είναι και δύσκολο να την επαναφέρουν αυτοί που την υιοθετούν, όταν γνωρίζουν πως απευθύνονται σε έναν λαό πανηγυρτζή που αποδεδειγμένα έχει κοντή μνήμη, και είναι έτοιμος να εξαργυρώσει με ψίχουλα και να φουντάρει στη λήθη τις υψηλές προσδοκίες του...


Η μάχη των εντυπώσεων, το παιχνίδι της επικοινωνίας, και η επένδυση στη δύναμη των συμβολισμών, είναι φανερό πως κερδίζει τις ψυχές των διψασμένων για αξιοπρέπεια ανθρώπων. 

Μόνο που τη ζωή τους, και εν τέλει την ίδια την αξιοπρέπειά τους, αυτό που θα την κρίνει σε τελευταία ανάλυση , δε θα είναι η σκηνοθεσία και η γκλαμουριά των συμβολισμών, αλλά η μάχιμη πολιτική και η ασυμβίβαστη στάση εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις για τη ζωή και την πατρίδα τους.
Είναι σαφές επομένως, πως όταν καταφεύγει κανείς στη δυναμική των συμβολισμών οι επιλογές που έχει που έχει είναι περιοριστικά δυο...

Η πρώτη είναι να την τιμήσει αυτή την επιλογή, ενσωματώνοντας στην πρακτική του το μεγαλείο του ιστορικού - και όχι μόνο – φορτίου που κουβαλάνε αυτοί οι συμβολισμοί, τιμώντας έτσι την ιστορία, την παρουσία του, και την εμπιστοσύνη με την οποία τον περιέβαλαν αυτοί στους οποίους έχει απευθυνθεί.

Η δεύτερη είναι να τους ατιμάσει με τρόπο πρόστυχο και προκλητικό, εξαργυρώνοντας με ψίχουλα αξίες που δεν είναι εμπορεύσιμες, και αποκαθηλώνοντας με...
άτακτο τρόπο την αξιοπρέπεια στην οποία τόλμησε να επενδύσει.

Το «ουδείς αναμάρτητος» άλλωστε του γλίτσα Σα(χλα)μαρά, είναι πολύ πρόσφατο, για καθέναν από μας που δεν παραδίδεται εύκολα στην αποβλάκωση και τη λήθη. Αλλά και για τους περισσότερο «ψαγμένους» ο βρώμικος ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη τα χρόνια που πέρασαν, το μόνο που έχει να απαριθμήσει, είναι σειρά από δόλιες πρακτικές που στην πράξη εκφύλισαν οράματα, προσδοκίες, μεγαλοκουβέντες που ουδέποτε τηρήθηκαν… Και εν τέλει ταμπουρώθηκε πίσω από την πρόστυχη «θεωρία του εφικτού» που στα πόδια της εκφυλίστηκαν τα πάντα.

Ήταν ο καταλύτης που διευκόλυνε την περαιτέρω αντιδραστικοποίηση της Ευρώπης. Τον απόλυτο θρίαμβο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Που παρόπλισε με τρόπο δραματικό τις μαχόμενες κοινωνίες που γέννησε ο Μάης του ΄68, οι αντιδικτατορικοί αγώνες στην Ισπανία και την Ελλάδα κλπ… Και εν τέλει άνοιξε το δρόμο στην επιβολή της νεοταξίτικης τραπεζικής δικτατορίας, με πρωταγωνιστές τα σοσιαλδημοκρατικά ανδρείκελα της εποχής.

Οι πρώτες ειδήσεις που δυστυχώς δε διαψεύδονται, προϊδεάζουν για τα χειρότερα σ αυτό το ιδιότυπο αλισβερίσι της νεοεκλεγμένης Ελληνικής κυβέρνησης με τη μαφία των εκβιαστών και των συμμοριών της Ευρώπης.

Όλα παραπέμπουν για μια νέα συμφωνία που είναι στα σκαριά, και η οποία θα επιχειρηθεί να εμφανιστεί ως ο πολυσυζητημένος «έντιμος συμβιβασμός»  ανάμεσα στο 4ο Ράιχ και την Ελληνική κυβέρνηση.

Πρόκειται για μια συμφωνία που διατηρεί, επικαιροποιεί και αναβαθμίζει το καθεστώς της εθνικής ταπείνωσης, το οποίο υποτίθεται ότι ανετράπη αμετάκλητα στις 25 του Γενάρη.

Μέσα σε αυτή τη συμφωνία, συμπυκνώνεται μια δέσμη συγκεκριμένων πολιτικών που τα βασικά της χαρακτηριστικά είναι τα ακόλουθα:
Θα έχει την έγκριση του Eurogroup
Θα συναρτάται από αυτήν η «συνέχιση του προγράμματος των δανειακών αναγκών της χώρας»…
Θα βαφτίζεται «γέφυρα» αλλά θα περιλαμβάνει δανειακές ρυθμίσεις και ρήτρες.
Θα αναβαθμίζει το ρόλο του ΔΝΤ, και μέσω αυτού θα επισημοποιεί τη θεσμική παρουσία μιας πιο ισχυρής τρόικα που δε θα είναι και νομικά ευάλωτη αφού δε θα τη συγκροτούν υπαλληλίσκοι αλλά θεσμικές παρουσίες εποπτών…
Θα περιλαμβάνει την «αφορισμένη» εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και τα κατοχικά πρωτόκολλα του επίσης «αφορισμένου» μνημονίου.

Μέσα λοιπόν από αυτή τη συμφωνία…
Αναγνωρίζεται ο ρόλος του επικυρίαρχου, γίνεται στο σύνολο της αποδεκτή η κατοχική θηλιά του δημοσίου χρέους, και η Ελληνική κυβέρνηση μετατρέπεται κι πάλι σε ελληνόφωνη κατοχική διοίκηση που θα έχει προσυπογράψει τη δέσμευσή της να υλοποιεί και να διαχειρίζεται τα συμφωνηθέντα.

Σε αντιστάθμισμα αυτού του ανεπίτρεπτου εθνικού συμβιβασμού…
Πρόκειται να δοθούν στο πόπολο που πανηγύρισε ορισμένες παροχές μέσα από τις οποίες θα επιχειρηθεί να εξαργυρωθούν, οι πανηγυρισμοί του, η προσδοκία του, αλλά και να εξασφαλιστεί η ανοχή του που θα εξασφαλίσει τον πολύτιμο χρόνο που χρειάζονται, προκειμένου να ολοκληρώσουν το άθλιο έργο τους σε βάρος της χώρας.

Ρωτάμε…
Σε τι συνίσταται ο συμβιβασμός του Σόιμπλε βρε παληκάρια??? Στο ότι δε θα αντιδράσει στην επαναπρόσληψη των καθαριστριών και στην κατάργηση του 5ευρου στα νοσοκομεία??? Είναι δυνατόν να πιστεύουμε πως ολόκληρος ο πλανήτης έπεσε πάνω από την Ελλάδα για το 1 ευρώ στη συνταγή και για τον ΕΝΦΙΑ του μικροϊδιοκτήτη???

Ρωτάμε…
Σε τι ακριβώς συνίσταται η εθνικά υπερήφανη στάση της Ελληνικής κυβέρνησης που θα έσκιζε και θα καταργούσε μνημόνια, τρόικες και δανειακές??? Στην σαφή αναγνώριση του κατοχικού κεκτημένου και στη μετονομασία μιας κατοχικής σύμβασης που θα προσδιορίζει διακριτούς ρόλους ανάμεσα σε επικυρίαρχους και κατεχόμενη χώρα???

Ρωτάμε…
Ποιος παραβίασε ακόμη και αυτή τη συμφωνία ντροπής των Σα(χλα)μαράδων??? Η Ελλάδα που έδωσε το αίμα της ή οι εκβιαστές που δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις τους αναφορικά με τα συμφωνημένα??? Τους ζητήθηκαν ευθύνες??? Ενεργοποιήθηκαν ρήτρες??? Συγκλήθηκαν εκτάκτως θεσμικά τα όργανα τα οποία κτά τα λοιπά προσκυνούμε???

Ρωτάμε…
Ποιος παραβίασε το ακόμη και αυτό το άθλιο κοινοτικό δίκαιο και κεκτημένο τελικά??? Η Ελλάδα που οι πολίτες της επέλεξαν μια πολιτική που υποσχέθηκε στοιχειώδη εθνική αξιοπρέπεια ή μήπως οι συμμορίες των εκβιαστών που επιστράτευσαν και πάλι απειλές για να την τσαλακώσουν???

Ρωτάμε…
Με ποιους ακριβώς θα προσυπογράψετε μια νέα συμφωνία όπως και αν την ονομάζετε??? Με ισότιμους εταίρους και «καλή τη πίστη» συνεργάτες «στο κοινό μας σπίτι» ή με μια συμμορία μαφιόζων που μόλις προχθές εξεβίασε τη χώρα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να παρανομεί απειλώντας τη χώρα με οικονομική ασφυξία???

Ρωτάμε…
Και μετά το εξάμηνο της νέας συμφωνίας τι??? Θα επιστρέψουμε σε εθνικά περήφανη και αδέσμευτη εθνική πολιτική??? Θα επιστρέψουμε σε καθόλου… σε μικρότερο… ή σε ακόμη μεγαλύτερο δημόσιο χρέος??? 
Αν ναι… τότε πόσο μαλάκας είναι ο Σόιμπλε να υπογράψει μια χαμένη από χέρι συμφωνία??? 
Αν όχι… τότε που πήγαν οι γαμημένες διακηρύξεις σας και η εντολή αξιοπρέπειας που πήρατε από τον Ελληνικό λαό???

Ρωτάμε τέλος κι εσένα που βγήκες τις προηγούμενες μέρες στο δρόμο και πανηγύρισες…
Γι αυτά πανηγύρισες??? Για να γελά ο Άδωνης επειδή αυτή τη φορά θα πάρει ο Βαρουφάκης αγκαλιά την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ αντί για το Στουρνάρα??? Για να αντικατασταθεί στα δελτία των 8:00μμ η λέξη «μνημόνιο» με τη λέξη «γέφυρα»??? Για να παραμείνει η πατρίδα σου υποθηκευμένη και η συνείδησή σου εξαργυρωμένη  με έναν καταργημένο ΕΝΦΙΑ που θα σε κάνει να μη βλέπεις ότι σου έχουν καταργήσει την αξιοπρέπεια και τη ζωή???

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται ολοταχώς για τη μεγάλη κωλοτούμπα…
Γι αυτό και σε θέλει στις πλατείες πανηγυρτζή και όχι μαχόμενο στο πεζοδρόμιο. Αυτός που θέλει να ανατρέψει την κατοχή, οπλίζει με δύναμη και πάθος το λαό του, και δεν παζαρεύει τους όρους της εθνικής ταπείνωσης στα σκοτεινά σαλόνια της.

Σήμερα δεν ανατρέπεται η κατοχή. Σήμερα εξαγοράζεται η συνείδησή σου.  Εξαγοράζεται με λίγα αργύρια που δεν κοστίζουν σε κανέναν και με πολλά λόγια που θα κοστίσουν ψυχή και θα κάνουν την αξιοπρέπειά σου και πάλι να ματώσει.

Η Γερμανοί προσέρχονται σε συμφωνία…
Γιατί βλέπουν αυτό που δε βλέπεις εσύ. Προσέρχονται όχι για να αποδυναμώσουν αλλά για να ενισχύσουν την πρωτοκαθεδρία τους. Όχι για να παραιτηθούν αλλά για να ισχυροποιήσουν το κατοχικό κεκτημένο. Όχι γιατί πιάστηκαν μαλάκες αυτοί, αλλά γιατί όλοι μαζί επιχειρούν να πιάσουν μαλάκα εσένα.

Αν λοιπόν εσύ πανηγυρίζεις γιατί αισθάνεσαι νικητής…
Αν εσύ θεωρείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μέντορας της νίκης σου…
Τότε μετά από αυτή τη συμφωνία, η Μέρκελ και ο Σόιμπλε θα πρέπει να αποκαθηλωθούν ως ηττημένοι. Αν αυτό δε συμβεί, τότε σίγουρα κάποιος έχει πιαστεί μαλάκας. Νομίζω???


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου