Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ - ΠΕΔΙΑ ΜΑΧΩΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ο στρατός των ΗΠΑ ετοιμάζεται να πολεμήσει τους πολιτικά αντιφρονούντες που αμφισβητούν τη δύναμη του κράτους, καθώς οι «μεγαλουπόλεις» γίνονται το πεδίο μάχης του μέλλοντος, σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Army Times...

ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ: Μελλοντικά πεδία μαχών οι μεγαλουπόλεις, στόχος οι «αντιφρονούντες»!

Το άρθρο δίνει λεπτομέρειες για το πώς το ARCIC συνεργάστηκε με η διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων του στρατού, τον επικεφαλής του προσωπικού Στρατηγικών Μελετών του Ομίλου και...
του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου νωρίτερα αυτό το χρόνο, για να προβλέψουν το μέλλον της ένοπλης μάχης, η οποία θα περιστραφεί γύρω από την εξουδετέρωση των ομάδων «οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή του πληθυσμού, ενώ υπονομεύουν την εξουσία του κράτους», μια τεχνηέντως αόριστη περιγραφή που θα μπορούσε εύκολα να «φωτογραφίζει» τους πολιτικά αντιφρονούντες.

Το σχέδιο προβλέπει μια πρωτοφανή επανευθυγράμμιση της αμερικανικής στρατιωτικής στρατηγικής που επικεντρώνεται γύρω από το «μπότες στο έδαφος» σε μεγαλουπόλεις για να ασχοληθεί με τους «πολιτικά στερημένους» πληθυσμούς, ενώ στηρίζεται στις «πιο θανατηφόρες και πιο αυτόνομες» μεθόδους.
«Είναι αναπόφευκτο ότι κάποια στιγμή ο στρατός των ΗΠΑ θα κληθεί να λειτουργήσει σε μια μεγαλούπολη και σήμερα ο στρατός είναι απροετοίμαστος να το πράξει», υποστήριξε μια έκθεση από τον στρατηγό επικεφαλής της Strategic Studies, Ρέι Οντιέρνο, ενώ ο Αντιπτέραρχος HR McMaster, προειδοποίησε ότι ο στρατός θα πρέπει όλο και περισσότερο να επεκτείνει την παρουσία του για να πολεμήσει έναν εχθρό που λειτουργεί σε «άλλους προσβαλλόμενους χώρους, όπως το οργανωμένο έγκλημα και την πολιτική».

Η έκθεση επισημαίνει επίσης πως ο στρατός θα χρησιμοποιήσει όπλα κατευθυνόμενης ενέργειας που «θα επιτρέψουν στις ΗΠΑ να έχει τις δυνατότητες άμεσης πυροδότησης με σημαντική μείωση των logistics και την αντιμετώπιση των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς του εχθρού».
Το άρθρο αναφέρει, επίσης, μια πρόσφατη έκθεση από το αυστραλιανό στρατό που αναγνωρίζει το γεγονός ότι «οι πόλεις αυτές αντιπροσωπεύουν τα πεδία των μαχών του μέλλοντος».
Η επιβεβαίωση ότι ο στρατός των ΗΠΑ ετοιμάζεται να πολεμήσει τις δυσαρεστημένες ομάδες και τα ατόμα που προσπαθούν να «υπονομεύσουν την εξουσία του κράτους», το οποίο θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε μια ολόκληρη σειρά από απόλυτα νόμιμες πολιτικές δραστηριότητες, είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά, με δεδομένη την πρόσφατη στρατικοποιημένη αστυνομική ανταπόκριση στις ταραχές του Ferguson, Μιζούρι.

Μια μελέτη του 2012 στο Πανεπιστήμιο του Maryland, που χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας απαριθμεί τους Αμερικανούς που είναι «σεβάσμιοι της ατομικής ελευθερίας» και «ύποπτους από την κεντρική ομοσπονδιακή αρχή», παράλληλα με τις βίαιες τρομοκρατικές ομάδες.
Θα είναι οι πολίτες που «υπονομεύουν την εξουσία του κράτους» ενστερνιζόμενοι αυτές τις πεποιθήσεις, ένας μελλοντικός στόχος για τον αμερικανικό στρατό στο πλαίσιο αυτού του νέου δόγματος;

Νωρίτερα φέτος αποκαλύφθηκε πως ο στρατός των ΗΠΑ κατασκεύασε μια 300 στρεμμάτων «ψεύτικη πόλη» στη Βιρτζίνια, με γήπεδο, τράπεζα, σχολείο και ένα υπόγειο μετρό, προκειμένου να εκπαιδευτεί για απροσδιόριστα μελλοντικά σενάρια μάχης. Η πόλη περιελάμβανε ένα εκκλησάκι και πινακίδες του μετρό στα αγγλικά, γεγονός που υποδηλώνει ότι ήταν αντικατάστατο μιας εγχώριας πόλης, εκτός από τις υπερπόντιες τοποθεσίες.

Η αναφορά του Army Times είναι επίσης ανησυχητική υπό το φως του προσφάτως ανακαλυφθέν εγγράφου της εκπαίδευσης του Στρατού των ΗΠΑ, το οποίο δίνει λεπτομερώς τις προετοιμασίες για «ταραχές ευρείας κλίμακας» στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια των οποίων τα στρατεύματα μπορεί να αναγκαστούν να εμπλακούν σε «θανατηφόρα αντίδραση» για να ασχοληθούν με τα πλήθη των διαδηλωτών .

Όπως και με τα προηγούμενα παραδείγματα, το εγχειρίδιο κατέστησε σαφές ότι οι επιχειρήσεις αυτές είχαν προγραμματιστεί όχι μόνο για τους ξένους, αλλά και για το εσωτερικό των «ηπειρωτικών Ηνωμένων Πολιτειών (CONUS)» στην περίπτωση των «απείθαρχων και βίαιων πληθυσμών», όπου είναι «απαραίτητο για να καταστείλούν ταραχές και να αποκαταστήσουν τη δημόσια τάξη».
Το έγγραφο περιγράφει επίσης την ανάπτυξη μιας «θανατηφόρας αντίδρασης» που θα κατευθύνεται εναντίον «άοπλων αμάχων», συμπεριλαμβανομένων «ελεύθερων σκοπευτών» και «μικρών όπλων άμεσης πυροδότησης», ενώ κάνει αναφορά στις εγχώριες πολιτικές αναταραχές, όπως οι διαδηλώσεις του 1999 εναντίον του ΠΟΕ στο Σηάτλ.

Ενώ τα σύνορα των ΗΠΑ παραμένουν ανοιχτά ανάμεσα σε αναφορές ότι οι αντάρτες της ISIS σχεδιάζουν επιθέσεις, το γεγονός ότι ο μηχανισμός ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών ασχολείται περισσότερο με την καταστολή των αντιφρονούντων στις μεγαλουπόλεις του εσωτερικού, είναι πιθανό να οδηγήσει σε καινούρια οργή.
Paul Joseph Watson
 
Μετάφραση-απόδοση: Hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου