Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑΣ ΑΠΟ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΜΟΣΟΥΛΗΣ

Το Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του  (Περσικού) Κόλπου ανέφερε ότι οι τρομοκράτες του ‘Ισλαμικού Κράτους’ εκτέλεσαν δημόσια στην πόλη Μοσούλη μια Ιρακινή ακτιβίστρια την Σαμίρα Σάλεχ αλ Ναϊμι...


«Επιβεβαιώθηκε ότι μια ομάδα κουκουλοφόρων του ισλαμικού κράτους πυροβόλησε δημόσια  και σκότωσε μια ακτιβίστρια στη κεντρική πλατεία της πόλης Μοσούλη. Η γυναίκα είχε...
απαχθεί από το σπίτι της από τους Ισλαμιστές την περασμένη εβδομάδα», αναφέρει η ανακοίνωση της οργάνωσης.

 Η ακτιβίστρια και υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχε περιγράψει ως ‘τρομερές’ τις  ζημιές που προκλήθηκαν από το ισλαμικό κράτος στους αρχαιολογικούς χώρους και τα ιστορικά μνημεία της Μοσούλης.

 Η Σαμίρα Σάλεχ αλ Ναϊμι που ήταν δικηγόρος και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ασχολούνταν με την προστασία των κρατουμένων και βοηθούσε οικογένειες που είχαν ανάγκη στην κατειλημμένη πόλη από τους τρομοκράτες.

Το Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Κόλπου, καταδίκασε την εκτέλεση της γνωστής δικηγόρου, λέγοντας ότι το έγκλημα αυτό καθώς και άλλα εγκλήματα του ισλαμικού κράτους είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου