Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΞΥΡΙΣΜΕΝΑ ΚΡΑΝΙΑ

Αυτοί λοιπόν που τόλμησαν να μετατρέψουν τον εθνισμό σε πολιτική ιδεολογία, και βάφτισαν αυτό το έκτρωμα ως εθνικισμό, μισούν την πατρίδα γιατί μισούν το λαό της και όχι σπάνια μισούν ακόμη και τον ίδιο τους τον εαυτό. Μισούν τα πάντα... Γιατί απλά δεν έμαθαν και δε θα μάθουν ποτέ να αγαπούν...


Για να τελειώσουμε λοιπόν μια και καλή με αυτή τη θλιβερή ιστορία. Ο εθνικισμός έχει τόση σχέση με τον πατριωτισμό, όση ακριβώς σχέση έχουν και τα σκατά με την κολόνια.

Ο πατριωτισμός, ως πρωτογενής ιδεολογία του κάθε λαού, αντιστοιχίζεται και μετουσιώνεται απόλυτα μέσα από τον εθνισμό του. Και το μεγαλειώδες αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης, που είναι μια συνάντηση αγάπης και περηφάνιας, μια συνάντηση απόλυτα δυναμική, και η οποία προσδιορίζει μια συνολική στάση ζωής των ανθρώπων απέναντι στην πολιτική και την κοινωνία, δεν έχει… ποτέ δεν είχε… και δεν είναι δυνατόν να αποκτήσει στον αιώνα τον άπαντα, την όποια σχέση με την ψυχοπαθολογία του μίσους, της απανθρωπιάς και του εθνικού διχασμού, η οποία δηλητηριάζει ανεπανόρθωτα τα διεστραμμένα μυαλά που ασφυκτιούν μέσα στα ξυρισμένα κρανία.

Ο πατριωτισμός σημαίνει πρωτίστως αγάπη για την πατρίδα, σημαίνει σεβασμό στη μεθοδολογία προσέγγισης της ιστορίας της, σημαίνει έμπνευση μέσα από την πολιτισμική της παρακαταθήκη, και πάνω απ όλα σημαίνει αγάπη για τον ίδιο της το λαό.

Ο πατριωτισμός δε συνιστά πολιτική ιδεολογία αλλά στάση ζωής του πολίτη, μέσα από την οποία οφείλει να αναδεικνύει και να ενσωματώνεται στο αξιακό σύστημα της γεωπολιτισμικής του φυσιογνωμίας, και φυσικά αισθάνεται ως ύψιστη την ανάγκη να το υπερασπίζεται οποτεδήποτε αυτό απειληθεί, έναντι οποιουδήποτε απειλούντος .

Όσες φορές επιχειρήθηκε να βιαστεί η φυσιογνωμία του πατριωτισμού, και από στάση ζωής να εμφανιστεί από τους βιαστές του ως πολιτική ιδεολογία, το αποτέλεσμα ήταν ένα αντιπατριωτικό έκτρωμα που ιστορικά τροφοδότησε το δωσιλογισμό, τις εθνικές προδοσίες και...
το δηλητήριο του εθνικού διχασμού. Και φυσικά μόνο δεινά έως και εμφύλιο συσσώρευσε στον τόπο.

Είναι λοιπόν πατριώτες οι αυτοαποκαλούμενοι εθνικιστές???
Η απάντηση είναι απλή και ξεκάθαρη: Όχι… Δεν είναι πατριώτες. Όχι… Δεν αγαπούν την πατρίδα τους, γιατί μισούν το λαό της. Όχι… Δε διαπνέονται από την πρωτογενή ιδεολογία του εθνισμού, γιατί επιχειρούν να βιάσουν τη φυσιογνωμία του, και να τον μετατρέψουν από απαραίτητη στάση ζωής, σε πολιτική ιδεολογία μπολιασμένη με το δηλητήριο του μίσους.

Η πολιτική ιδεολογία όμως, αφορά στο καθ όλα θεμιτό δικαίωμα των πολιτών να εμπνέονται από την τάδε η τη δείνα άποψη και σύστημα αντιλήψεων, αναφορικά με το πώς θα ήθελαν την οικονομία, τις εργασιακές σχέσεις, την κοινωνική δικαιοσύνη, το πολιτικό γίγνεσθαι στο σύνολό του, και σε καμία περίπτωση δεν αφορά την ίδια την υπόσταση της πατρίδας.

Στην πολιτική αντιπαράθεση επομένως, είναι θεμιτό να διαφωνώ με το συμπολίτη μου για το πώς θα ήθελα τη ζωή, την οικονομία και την κοινωνία, αλλά δε δικαιούμαι να τον μισώ επειδή διαφωνεί μαζί μου, και προσεγγίζει αυτά τα ζητήματα με τρόπο διαφορετικό.

Δικαιούται να είναι κομμουνιστής, σοσιαλμπερδεμένος, οικολόγος ή συντηρητικός, ή ότι διάολο θέλει  ως προς την πολιτική του αντίληψη, αλλά αυτό δε του αφαιρεί την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη. (του πολίτη της κάθε χώρας δηλαδή, μιας και το ζήτημα αφορά τον κάθε λαό σε τελευταία ανάλυση).

Αυτοί λοιπόν που τόλμησαν να μετατρέψουν το εθνισμό σε πολιτική ιδεολογία, και βάφτισαν αυτό το έκτρωμα ως εθνικισμό, μισούν την πατρίδα γιατί μισούν το λαό της και όχι σπάνια μισούν ακόμη και τον ίδιο τους τον εαυτό. Μισούν τα πάντα γιατί απλά δεν έμαθαν και δε θα μάθουν ποτέ να αγαπούν.

Μισούν την πατρίδα γιατί μισούν την ίδια την ιστορία της. Γιατί οι παρακαταθήκες αυτής της ιστορίας δε χωρούν στα ξυρισμένα τους μυαλά, γι αυτό και συνήθισαν να βιάζουν κομμάτια αυτής της ιστορίας, για να τα προσαρμόσουν στην ιδεολογία του μίσους από την οποία πρωτίστως διαπνέονται.

 • Οι εθνικιστές, δεν είναι πατριώτες. Γι αυτό και η μήτρα τους, ξέρασε δωσίλογους στην κατοχή, γι αυτό και στρατεύτηκαν στη δούλεψη του κατακτητή και φόρεσαν κουκούλα καταδίδοντας Έλληνες που μισούσαν. Δηλαδή τους Έλληνες που τον αντιπάλευαν.
 • Οι εθνικιστές δεν είναι πατριώτες. Γι αυτό και στήριξαν αναφανθόν την αιματοβαμμένη δικτατορία που δολοφονούσε και φυλάκιζε και τελικά οδήγησε την Κύπρο στον εδαφικό διαμελισμό, και μετά την αποκαθήλωσή της, παρέδωσε ακόμη μικρότερη Ελλάδα.
 • Οι εθνικιστές δεν είναι πατριώτες. Γι αυτό και στο παραλήρημα του μίσους στο οποίο είναι βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό, ακόμη και σήμερα επιχειρούν με όλα τα μέσα να σπείρουν το δηλητήριο του εθνικού διχασμού παραληρώντας για Μελιγαλάδες και Φενεούς. Αποφεύγουν όμως όπως ο διάβολος το λιβάνι να μιλήσουν για τους κουκουλοφόρους του σιναφιού τους στην Κοκκινιά, στην Καισαριανή, στο Χαϊδάρι, στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, που τα βρώμικα χέρια τους έδειχναν το πρόσωπο Ελλήνων πολιτών πριν τους εξαφανίσουν οριστικά τα γερμανικά πολυβόλα. 
Αλλά ακόμη και σ αυτές τις θλιβερές τους φιέστες, αυτό που κανείς -εκτός από τους ίδιους τους ναζί- δεν φαίνεται (ή δεν θέλει) να θυμάται, είναι ποιοι ακριβώς είναι θαμμένοι στην περίφημη Πηγάδα. Η επιλεκτική αυτή αμνησία δεν είναι καθόλου περίεργη.

Η διακριτική αποσιώπηση της ταυτότητας των νεκρών αποτελεί συστατικό στοιχείο των «μνημοσύνων» του Μελιγαλά ήδη από τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια και συνδέεται με τη γενικότερη στρατηγική βάσει της οποίας επιχειρήθηκε στη χώρα μας η «δικαίωση» του ένοπλου δωσιλογισμού.


Με δυο λόγια: αυτό που συνήθως αποκρύπτει η φιλολογία περί «αθώων θυμάτων» είναι... 
(α) το ιστορικό γεγονός ότι ο Μελιγαλάς υπήρξε βάση και ορμητήριο των ένοπλων συνεργατών της Βέρμαχτ που το 1943-44 έπνιξαν στο αίμα τη Μεσσηνία και τους γύρω νομούς και  
(β) ότι το μακελειό του 1944 ήταν το αποτέλεσμα μιας από τις σκληρότερες μάχες που έδωσε ο ΕΛΑΣ, με εξουσιοδότηση του συμμαχικού στρατηγείου και της κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Καταλάβατε τώρα γιατί στήνουν φιέστες στους Μελιγαλάδες, και για τα εγκλήματα του δωσιλογισμού και της εθνικής προδοσίας δε λένε κουβέντα???
 • Οι εθνικιστές δεν είναι πατριώτες. Είναι αυτοί που καπηλεύονται επιλεκτικά και βιάζουν συνολικά τους Μελάδες, τους Δραγούμηδες, τους Γιαννόπουλους κλπ, για να πλανέψουν αφελείς και να αποκρύψουν πως η μοναδική κουλτούρα που διαθέτουν, είναι η κουλτούρα του μίσους.
 • Οι εθνικιστές δεν είναι πατριώτες. Και είναι βέβαιο πως αν οι παρακαταθήκες του Ελληνισμού - τις οποίες υποτίθεται ότι ασπάζονται και θαυμάζουν – δεν είχαν τεθεί σήμερα υπό διωγμόν, σε πολλούς από δαύτους τους ελληνόφωνους εθνικιστές, θα είχε αφαιρεθεί η ιδιότητα του Έλληνα πολίτη. 


Διότι απλά δε δικαιούται να έχει την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη ένα διεστραμμένο μυαλό που αντί να μαθαίνει τα παιδιά να μισούν το δολοφονικό ναζισμό που αιματοκύλησε την πατρίδα τους, τα διδάσκουν να έχουν ως πρότυπο το Χίτλερ, δηλαδή το μακελάρη των Ελλήνων.

Πως στο διάολο μπορεί να χωρέσει έστω και ένα δράμι πατριωτισμού σ αυτή την προκλητική αθλιότητα???

Στα χέρια αυτών των αρρωστημένων εγκεφάλων, κακοποιήθηκαν και λοιδορήθηκαν κορυφαία πατριωτικά συνθήματα στα πέτρινα χρόνια του μνημονιακού δωσιλογισμού. Και αυτή ίσως ήταν η μεγαλύτερη ζημιά που έκαναν στο έθνος, μετά τον πρόστυχο και προδοτικό ρόλο που διαδραμάτισαν κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής και του εμφυλίου.

Οι εθνικιστές δολοφονούν μετανάστες. 
Οι πατριώτες δε μισούν και δε δολοφονούν το μετανάστη. Αντιπαλεύουν τα νεοταξίτικα ανδρείκελα που κυβερνούν, και με τις πολιτικές τους μετέτρεψαν τη χώρα σε ξέφραγο αμπέλι για τη μεγάλη μπίζνα των σωματεμπόρων με τους λαθροεισβολείς.

Οι εθνικιστές κηρύσσουν δολοφονικά πογκρόμ εναντίον εργατών στο Πέραμα. Τους μισούν γιατί είναι αριστεροί και γιατί τέτοια εντολή έχουν από τα αφεντικά τους. 
Οι πατριώτες δε θέλουν τους εργάτες αδύναμους και κιοτεμένους. Χειραφετημένους τους θέλουν ακόμη και απέναντι στα ίδια τους τα αφεντικά. Διότι απλώς κατανοούν το αυτονόητο. Δηλαδή πως κιοτεμένος εργάτης, σημαίνει κιοτεμένος πολίτης.

Οι εθνικιστές λειτουργούν ως αβανταδόροι των εφοπλιστών στο κοινοβούλιο της ντροπής.  
Οι πατριώτες ξεβρακώνουν τα παιχνίδια των εφοπλιστών. Ξεσκεπάζουν τα παιχνίδια του αίσχους με το ανεβοκατέβασμα της Ελληνικής σημαίας, με στόχο τα πιο κερδοφόρα βαπόρια και την ακόμη μεγαλύτερη φοροδιαφυγή.

Αυτός είναι ο εθνικισμός. Υπουλος, προδοτικός, ανθελληνικός μέχρι το μεδούλι...

6 σχόλια:

 1. Το γεγονός δηλαδή ότι στον Μελιγαλά υπάρχουνε σφαγμενα παιδιά 4 ετών όπως σφαζουνε σημερα οι τζιχαντιστες δεν σου προξενεί αηδία?μα ποσο άθλιος είσαι τελικά...συνεργατες των γερμανών ήτανε κι αυτοί?άθλιο σκουπίδι είσαι για να μιλάς έτσι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δυστυχώς αυτή είναι η φρίκη του εμφυλίου φίλτατε, αν και μαρτυρίες που προφανώς ηθελημένα αγνοείς, καταλογίζουν αυτού του είδους το φονικό στους αδίστακτους που έτσι κι αλλιώς είχαν αποφασίσει να συμπαραταχτούν με τη Βέρμαχτ ενάντια στη ίδια τους την πατρίδα. (Θα σου συνιστούσα επ αυτού να ρίξεις μια ματιά στο σχετικό απόσπασμα του βιβλίου του Διον. Χαριτόπουλου το οποίο και επισυνάπτω).

   Και δυστυχέστατα για σένα φίλτατε, τη φρίκη αυτή του εμφυλίου την αναπαράγεις με τη μισαλόδοξη επιχειρηματολογία σου. Ωστόσο, ένα είναι βέβαιο. Ότι η όποια επιλεκτική αναφορά σε επιμέρους γεγονότα, δεν μπορεί να τα αποκόψει από τη συγκεκριμένη ιστορική στιγμή στην οποία συνετελέσθηκαν. Και εξ ίσου βέβαια είναι και τα εξής:

   1.Οι πρωταίτιοι του εμφυλίου που ακολούθησε εκείνα τα γεγονότα έχουν ονοματεπώνυμο, και σ αυτόν πρωτοστάτησαν οι μαύρες ψυχές που ξεπουλήθηκαν στους Γερμανούς και μετά τέθηκαν στη δούλεψη του Σκόμπυ…
   2.Οι απροκάλυπτοι συνεργάτες των Γερμανών σε βάρος της ίδιας τους της πατρίδας ήταν η ταγματαλητεία, και οι εθνικιστικές οργανώσεις στο σύνολ'ο τους…
   3.Οι εθνικιστικές οργανώσεις στην Πελοπόννησο δεν έριξαν ούτε μια τουφεκιά εναντίον των κατακτητών… Κυριολεκτικά ούτε μία, έτσι για να ξεντροπιάσουν τα όπλα τους…
   4.Ο ΕΛΑΣ εκεί έδωσε μια από τις σημαντικότερες μάχες του εναντίον των μαύρων δωσίλογων που συνεργάστηκαν με τους κατακτητές, και αυτή βεβαίως η μάχη δε δόθηκε με …κονσερβοκούτια…

   Κατά τα λοιπά αυτές τις μαύρες σελίδες όσοι επιχειρούν με γιορτές μίσους να τις ανασύρουν στην επικαιρότητα, όχι μόνο δε συγκαλύπτουν τις ευθύνες εκείνων που τις προκάλεσαν, αλλά αποδεικνύουν πως ζουν μόνο για να μισούν και πως στην πρώτη ευκαιρία που θα τους εδίνετο είναι πρόθυμοι να ξαναχύσουν και πάλι αίμα ελληνικό, στο όνομα της ιδεολογίας του μίσους.

   Θα προτιμούσα λοιπόν να σε δω ανώνυμε φίλε σχολιαστή να καταγγέλλεις την αθλιότητα στο βίντεο που επισυνάπτεται, και όχι να αναμασάς αμφιλεγόμενες «αλήθειες».

   Αυτό όμως δεν το κάνεις. Από τη στιγμή λοιπόν που δια της σιωπής συμφωνείς με αυτή την αθλιότητα, τότε όχι φίλε… Αυτό δεν είναι πατριωτισμός. Αυτό δε συνιστά αγάπη για την πατρίδα. Μέσα από αυτή τη στάση μετουσιώνεται ένα άσβεστο μίσος για τον Ελληνισμό. Και φυσικά με τη στάση σου επιβεβαιώνεις τα αυτονόητα, και βέβαια το περιεχόμενο του άρθρου.

   Διαγραφή
 2. μαλακιες κυριακο ειναι αυτες που γραφεις..ΜΑΛΑΚΙΕΣ. μπολσεβικικες ΜΑΛΑΚΙΕΣ. μας τα ειπανε κι αλλοι..δυστυχως ομως για εσας ο εθνικισμος ειναι η μονη λυση για να βγουμε απο τα αδιεξοδα των σιωνιστων. "πατριωτισμος" σημαινει οτι δεχεσαι και τους μαυρους κιτρινους κοκκινους και οτι αλλη φυλη υπαρχει επανω σε τουτη 'δω την πλαση,να παρουν ιθαγενεια,να χωρισει η εκκλησια απο το κρατος,να αφαιρεθει ο σταυρος απο τη σημαια μας.προτασσεις μια αοριστολογια περι "πατριδας" και καθαρισες..σημαινει οτι καμουφλαρεσαι και δε σε νοιαζει εαν εχει συνεχεια το ελληνικο εθνος. οχι κυριακο, αυτον τον πατριωτισμο να τον κρατησεις για την παρτη σου. εμεις δεν θα παρουμε. εμεις θελουμε ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ. οχι πατριδα πολυφυλετικη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αν είχες παρακολουθήσει φίλε τη γενικότερη στάση μου – και δε μιλώ μονάχα για την αρθρογραφία – τότε αυτό το σχόλιο δε θα το έκανες. Και δε θα έκανες γιατί απλά θα ήξερες και τη στάση μου απέναντι στο έθνος, και τη στάση μου απέναντι στη λαθρομετανάστευση, και την άποψή μου για τη νεοταξίτικη πολυφυλετικότητα, και τις όποιες μάχες έχω δώσει απέναντι στον εθνομηδενισμό, ενάντι στο εμπόριο της εθνικής ταυτότητας κλπ κλπ κλπ. Γι αυτό και επιμένω αν θέλεις, πως είναι άλλο πράγμα ο πατριωτισμός που είναι αγνός και άδολος, και δεν έχει καμία σχέση με την εθνικιστική υστερία η οποία δεν είναι πατριωτισμός.
  Όταν μάλιστα αναγορεύεται από στάση ζωής σε πολιτική αντίληψη, τότε καθίσταται και πολλαπλά επικίνδυνη. Δεν ενώνει το έθνος αλλά το διχάζει. Δε μάχεται για τη βιωσιμότητά του αλλά γεννά δωσίλογους και κουκουλοφόρους καταδότες. Δεν τιμά τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες του αλλά το Χίτλερ. Και όλα αυτά συμβαίνουν γιατί η εθνικιστική υστερία δεν έχει καμία σχέση με τον εθνισμό, αλλά ταυτίζεται με πολιτική μανία απέναντι σε όποια πολιτική διαφωνία. Τα βίντεο είναι αδιάψευστος μάρτυρας.
  Λυπάμαι αλλά δεν άφησε τέτοιες παρακαταθήκες ο Πλάτωνας. Λυπάμαι αλλά δε γίνεται να δηλώνουμε θαυμαστές του Μ. Αλεξάνδρου και να ξεχνάμε τη βασική ρήση του (που συνιστά στάση ζωής) και η οποία έλεγε: «Στους γονείς οφείλομεν το ζην, στους δε διδασκάλους το ευ ζην». Που είναι λοιπόν το «ευ ζην», αν διαβάζουμε ρετάλια από την ιστορία??? Που είναι ο σεβασμός στην πνευματική διάσταση του Ελληνισμού (και τέτοια είναι η δυναμική σχέση με το δάσκαλο) αν συνθλίβουμε τις παρακαταθήκες του σε κηρύγματα μίσους και διχασμού??? Όλοι αυτοί που θαυμάζουμε, ένωσαν δε δίχασαν. Συσπείρωσαν, δεν πρόδωσαν. Στρατεύτηκαν, και τίμησαν, δεν έγιναν εφιάλτες φορώντας κουκούλα.
  Μη μου βάζεις λοιπόν στο στόμα λέξεις που δεν είπα. Και μη κάνεις το λάθος να με κρίνεις για προθέσεις που έτσι κι αλλιώς δεν ασπάζομαι. Άλλα πράγματα είπα και καλό θα ήταν να ξαναδιαβάσεις το άρθρο.
  Τώρα αν όλα τα παραπάνω εσύ τα θεωρείς μπολσεβίκικες μαλακίες όπως λες, και αισθάνεσαι πως το έθνος υπηρετείται με το Χάιλ Χίτλερ και με δολοφονικά πογκρόμ κατά Ελλήνων πολιτών, τότε λυπάμαι αλλά εγώ τον πατριωτισμό διαφορετικά τον διδάχτηκα, και πάνω απ όλα έμαθα πως δε γίνεται να αγαπώ αυτή την πατρίδα, αν μισώ και διχάζω το λαό της. Αυτά τα πράγματα δεν πάνε μαζί.
  Και κάτι τελευταίο φίλε μου με όλο το σεβασμό. Η κουβέντα για τη λαθρομετανάστευση, δεν αποτελεί φάρμακο για πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν. Οι λαθρομετανάστες είναι το άλλοθι. Η εθνικιστική παραφροσύνη όμως υπήρχε και πριν τους λαθρομετανάστες θα υπάρχει και μετά από αυτούς. Στην κατοχή δεν υπήρχαν λαθρομετανάστες, υπήρχαν κατακτητές, υπήρχε λαός που αγωνιζόταν για τη λευτεριά του, και υπήρχαν και δωσίλογοι που επέλεξαν να συνεργαστούν με την κατοχή και οι σημερινοί τους απόγονοι υμνούν το Χίτλερ κι αυτό το θεωρούν λεβεντιά.
  Ε όχι λοιπόν φίλε. Με συγχωρείς πολύ. Χαρακτήρισε όπως θέλεις τις δικές μου «μπολσεβίκικες μαλακίες» αλλά αν αγαπάς αυτό το έθνος όπως λες, μην κάνεις το λάθος να ταυτίσεις τον εαυτό σου με όλους αυτούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. σε διαβαζω απο την αρχη σου σχεδον κυριακο.ασχετο ομως αυτο με την αρχικη μου τοποθετηση.ειπα οτι ο πατριωτισμος τον οποιο προτασσεις ειναι μια λουμπα.μπερδευεις τον εθνικισμο με τον σωβινισμο και τα κανεις κουλουβαχατα γενικως.δημιουργεις συγχυση στους αναγνωστες και στο τελος καταντας σκληρος μπολσεβικος με τις μπουρδες σου περι δωσιλογων του μελιγαλα.αλλα ετσι ειναι.ΠΑΝΤΑ εκει καταληγουν ΟΛΟΙ οσοι δυσφορουν με τις επετειους μνημης σε βιτσι και μελιγαλα.αλλαξε τη λεξη "εθνικισμος" με τη λεξη "ναζισμος" καλυτερα.

   Διαγραφή
  2. Λυπάμαι που δε θα συνεχίσω αυτό το διάλογο. Νομίζω πως είναι αδιέξοδος.Μια φιλική συμβουλή αν τη δέχεσαι, είναι να ρίξεις μια παλή ματιά σ ένα φιλοσοφικό λεξικό. Θα αποσαφηνίσεις νοήματα και νομίζω είναι απαραίτητο.¨οσοι αναγνώστες διαβάσουν το άρθρο και τα σχόλια θα κρίνουν. Οι εμπαθείς δε θα καταλάβουν ποτέ. Κατα τα λοιπά, το βίντεο με τον"πατριώτη" Παπα να υμνεί το Χίτλερ απαντά από μόνο του. Εγώ τι να προσθέσω??? (Ο Παπας πάντως δεν άλλαξε τη λέξη "εθνικισμός" με τη λέξη "ναζισμός"... Εθνικιστής δηλώνει και το ναζισμό υμνεί... Χρειάζεςται άραγε άλλη απόδειξη???)

   Διαγραφή