Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΙΑΤΙ ΓΙ ΑΥΤΑ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ???

Καιρός να μιλήσουμε και για συνορεύουσα ζώνη. Τί είναι αυτό, θα ρωτήσουν πολλοί στο ΥΠΕΚΑ και στο Μαξίμου - Η Κύπρος έχει ανακηρύξει συνορεύουσα ζώνη. Η Ελλάδα όχι. Τυχαίο;...

http://lh3.ggpht.com/-Ue7xzX6LbZ4/VBQjkMjW0PI/AAAAAAABb9U/5tjo8tjgWr4/image_thumb%25255B3%25255D.png?imgmax=800

του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

H Kύπρος προκηρύσσει νόμιμα διαγωνισμούς για τα οικόπεδά της μέσα στην ΑΟΖ της, την οποία έχει ανακηρύξει με γεωγραφικά όρια. Η Ελλάδα όχι. Προκηρύσσει παράνομα διαγωνισμούς για περιοχές που δεν ανήκουν στην κυριότητά της (σε διεθνή ύδατα). Τυχαίο; Οι περισσότεροι “πολιτικοί” δεν θέλουν να γνωρίζουν ή να ερωτώνται και να απαντούν με...
τρόπο που να καταλαβαίνετε, διότι το πολιτικό σύστημα δεν επιθυμεί να γνωρίζετε.

Το πολιτικό σύστημα θέλει το λαό να μιλάει για Αμφίπολη που δεν πρόκειται να περπατήσει αλλά όχι για την εθνική του άμυνα, τον πλούτο του και τα παιγνίδια της Μαφίας που παίζουν.
Έχετε ακούσει το Τσίπρα να μιλήσει ποτέ για ΑΟΖ; Ο Τσίπρας μιλάει μόνο για φορολόγηση, κάτι για το οποίο αυτός αν τον βγάλουν μόνο θα ενημερώνεται!

Φόρους πρέπει να πληρώνουν εξίσου όλοι οι Έλληνες. Έχετε ακούσει το Τσίπρα να το πεί αυτό ποτέ; Όχι. Τότε γιατί να ψηφίσετε κάτι που είναι εκ των προτέρων χαμένο χαρτί, για να βρείτε δουλίτσα στο δημόσιο ή καμμιά επιδότηση; Και οι Γερμανοί θα πληρώνουν; Δεν τα έχετε καταλάβει καλά. Κάποια στιγμή όλα τα χαρτιά καίγονται.

Η Συνορεύουσα Ζώνη με τη Σύμβαση του Montego-Bay έχει υποστεί μια διαφοροποίηση και ως προς το εύρος και ως προς τις αρμοδιότητες που αφορούν στο παράκτιο Κράτος.

Στη Σύμβαση της Γενεύης το άθροισμα έκτασης της χωρικής θάλασσας και της συνορεύουσας ζώνης δεν ήταν δυνατόν να υπερβαίνει τα δώδεκα (12) ναυτικά μίλια, δηλαδή όσο είναι σήμερα κατά το μέγιστο η χωρική θάλασσα.

Σύμφωνα όμως με το ισχύον δίκαιο του Montego-Bay η Συνορεύουσα Ζώνη μπορεί να εκτείνεται κατά το μέγιστο μέχρι τα είκοσι τέσσερα (24) ναυτικά μίλια. Δηλαδή ένα Κράτος που έχει Αιγιαλίτιδα Ζώνη δώδεκα (12) ναυτικά μίλια έχει Συνορεύουσα Ζώνη άλλα δώδεκα (12) ναυτικά μίλια, ενώ ένα Κράτος που έχει Αιγιαλίτιδα Ζώνη έξι (6) ναυτικά μίλια, μπορεί να έχει Συνορεύουσα Ζώνη δέκα οκτώ (18) ναυτικά μίλια, το μέγιστο.
Οι αρμοδιότητες που ασκούνται εντός της Συνορεύουσας Ζώνης επεκτάθηκαν πέραν του τελωνειακού, του φορολογικού, του υγειονομικού και του μεταναστευτικού ελέγχου, και σε προστασίες που αφορούν τα έννομα αγαθά των Αρχαιολογικών και Ιστορικών Θησαυρών εφόσον ευρίσκονται στο βυθό της Ζώνης.

Η έκταση της ΑΟΖ αφορά διακόσια (200) ναυτικά μίλια. Κατ’ ακρίβεια αφορά εκατόν ογδόντα οκτώ (188) ναυτικά μίλια εάν αφαιρέσουμε τα δώδεκα (12) ναυτικά μίλια της καθιερωμένης Αρχής της έκτασης της Αιγιαλίτιδας Ζώνης ή άλλως του εύρους των Χωρικών Υδάτων.
Στον χάρτη C που ακολουθεί παρατηρείστε σε ποιά σημαντικά μέρη επηρρεάζει τα Εθνικά χωρικά ύδατα (Αιγιαλίτιδα ζώνη) η Συνορεύουσα ζώνη σε όλη την επικράτεια.
Oι αποστάσεις Α, Β, C και D στο χάρτη C ανάμεσα στα ζευγάρια των Ελληνικών νησιών είναι μικρότερη των 48 μιλλίων απο ακτή σε ακτή!
Παρατηρείστε ότι η συνορεύουσα ζώνη κάνει την Ελλάδα αστυνόμο του Αιγαίου αφού τίποτα δεν μπορεί να μπεί ή να βγεί σε αυτό χωρίς να έχει τη δυνατότητα η Ελλάδα να το ελέγξει.
Δυστυχώς, όπως προανέφερα το παρόν πολιτικό σύστημα προτιμάει να είναι η χώρα ξέφραγο αμπέλι. Eϊναι και πολύ το πειρατικό πετρέλαιο που μπαίνει στην Ελλάδα. Κάποιοι τα οικονομάνε και κάποιοι πεινάνε.

Αν είχε ανακηρυχθεί η συνορεύουσα ζώνη τότε θα υπήρχε πλήρης αποφυγή της εισόδου των παρανόμων μεταναστών στην Ελλάδα, αφού αν δεν μπεί κάποιος στα χωρικά ύδατα δεν μπορεί να καταθέσει χαρτιά στην Ελλάδα για τα περαιτέρω. Νόμοι υπάρχουν και μάλιστα διεθνείς και η Ελλάδα πρέπει να τους σέβεται, αφού τους έχει υπογράψει…
Βλέπουμε λοιπόν και δεδομένου του τρόπου που εξελίσσονται τα πράγματα στο μεταναστευτικό, ότι η Τουρκία δεν είναι απαραίτητα η αποκλειστική αιτία της κατάστασης. Πρέπει το μυαλό σας να πάει και στους φίλους και στους συμμάχους μας. Πρέπει να πάει και στο πολτικό σύστημα που έχει κουφαθεί απο τις μπόμπες στο Φαληράκι…

ΥΓ. Προσέχετε παίζονται παιγνίδια προπαγάνδας σε εγκυκλοπαιδικές ιστοσελίδες. Δεν είναι επι του παρόντος να το συζητήσω.

Z-CODE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου