Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ - ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΟΣΤΟΣ???

Στα κατεχόμενα εδάφη μας συνετρίβησαν εκκωφαντικά οι ολέθριες ψευδαισθήσεις και σωρεύθηκαν σε ερείπια οι ευσεβείς πόθοι του Προέδρου Αναστασιάδη...

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ-Quui_VdXvdYBS0g3d2b5JM0mqo1t0yS-6P_AiIqi5Qypx61-iQ

του ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ

Ίσως τώρα, επιτέλους, να έχει συνειδητοποιήσει ότι στην άσκηση πολιτικής μετρούν ο ρεαλισμός, η κρατική αξιοπιστία και αξιοπρέπεια, η καθαρότητα θέσεων και διεκδικήσεων, η υπεράσπιση των κρατικών συμφερόντων, η σοβαρότητα και η αποφασιστική αντιμετώπιση απειλών. Ο Πρόεδρος έτρεφε φρούδες ελπίδες πως ο ισλαμοφασίστας Ερντογάν θα του έστελνε…
μήνυμα ότι θα συμβάλει σε λύση του Κυπριακού. Αυτό τον διαβεβαίωσαν ανώνυμοι φίλοι του, που συναντούν, είπε, τον σουλτάνο και τους διαμήνυσε ότι είναι αποφασισμένος να συνεργήσει σε λύση. 

Όντως, ο Ερντογάν, προχθές, έστειλε κρυστάλλινο μήνυμα στον Αναστασιάδη: Υποστηρίζει λύση δύο κρατών σε μια νέα συνεργασία με πολιτική ισότητα όπως ο ίδιος την εννοεί. Εδώ και καιρό, ο Πρόεδρος τηρεί έναντι του Ερντογάν μιαν γελοιωδώς ανόητη και επιπόλαιη στάση. Λησμόνησε, προφανώς, επανειλημμένες δηλώσεις του ότι δεν υπάρχει χώρα με το όνομα Κυπριακή Δημοκρατία. 

Δεν θυμάται εκείνο το 105σέλιδο, επονείδιστο έγγραφο Νταβούτογλου στην Ε.Ε., διά του οποίου κηρύσσει εκλιπούσα και θανούσα την Κυπριακή Δημοκρατία. Κατ’ αφελή τρόπο παραγνώρισε τις σταθερές και άτεγκτες θέσεις του σουλτάνου για λύση δύο κρατών, επεμβατικά και εγγυητικά δικαιώματα, εσαεί παρουσία εποίκων και Αττίλα. Χειρότερα: Ο Ν. Αναστασιάδης ίσως πίστεψε πως, κατακτώντας την προεδρία της Τουρκίας, ο Ερντογάν θα φαινόταν θετικός σε μια λειτουργική και βιώσιμη λύση. Πόσο λίγο ο Πρόεδρος γνωρίζει τον Τούρκο… Πόσο ολέθρια υποτιμά την επιθετική πολιτική του κατά της Κύπρου. Και πόσο ανώριμα παραγνωρίζει την αδίστακτη στοχοθεσία του… Ο Ν. Αναστασιάδης επιβεβαιώνει τον θλιβερό κανόνα: Οι Τούρκοι βροντοφωνάζουν τους στόχους, τις απαιτήσεις και τα σχέδιά τους σε βάρος μας και η ηγεσία μας, κωφή, τυφλή, άνοη και ανεύθυνη νομίζει ότι ψιλοβρέχει. 

Ο σουλτάνος εισέβαλε στα κατεχόμενα αφού προηγήθηκε η νέα εισβολή στην ΑΟΖ μας, του ερευνητικού πλοίου «Μπαρμπαρός». Να θυμίσουμε στον Αναστασιάδη εκείνη την παιδιάστικη έκρηξή του (23.2.2014), όταν δήλωσε ότι, αν οι Τούρκοι συνέχιζαν την παραβίαση της ΑΟΖ, θα εγκατέλειπε τις συνομιλίες; Απλώς θα υποδείξουμε ξανά ότι ο Πρόεδρος καλείται να διαγράψει την βροντωδώς αποτυχούσα πολιτική τού γλειψίματος του Αττίλα και, με τη βοήθεια σοβαρών ανθρώπων, να επανασχεδιάσει μια πολιτική κόστους για την Τουρκία. Με αυτό εννοούμε ότι ο Ν. Αναστασιάδης και η ηγεσία να σταματήσουν να μηρυκάζουν το βολικό άλλοθί τους ότι το κλειδί της λύσης βρίσκεται, τάχα, στην Τουρκία και να σκεφτούν ποια μέτρα κόστους η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να πάρει εναντίον της κατοχικής χώρας. Θα συμφωνήσουμε με τον Πρόεδρο: Σαράντα χρόνια κατοχής είναι πολλά. Όμως, ποιο σοβαρό κράτος και ποιος αξιοπρεπής λαός θα ανέχονταν κατοχή 40 χρόνια και δεν θα μελετούσαν και δεν θα εφάρμοζαν τρόπους αποτίναξής της, προκαλώντας σοβαρό κόστος στον κατακτητή τους; Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει όπλα στη φαρέτρα της: Συμμετοχή στην Ε.Ε., άρα η Τουρκία πρέπει να περάσει από τη Λευκωσία για να μεταβεί στις Βρυξέλλες. Συμμετοχή στην Ευρωζώνη. Στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ σε πολλούς τομείς. 

Ο Μπάιντεν είπε πως είμαστε «ο νέος, ισχυρός στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ». Πώς αξιοποιούμε αυτήν την αμερικανική θέση; Έχουμε αναβαθμιστεί εξαιτίας των υδρογονανθράκων. Ξένες εταιρείες κολοσσοί διενεργούν έρευνες στις θάλασσές μας. Έχουμε την αντιδήλωση της Ε.Ε. της 21/9/2005. Αυτά και άλλα όπλα, γιατί δεν τα αξιοποιούμε αποφασιστικά; Διότι δεν έχουμε σοβαρούς, αξιόπιστους και πατριώτες ηγέτες αλλ’ ανεπαρκείς κομματάρχες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου