Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΠΛΕΟΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

Δεν πέρασε εντελώς απαρατήρητη η δήλωση του Νίκου Κωνσταντόπουλου στα «Παραπολιτικά» σύμφωνα με την οποία ο πρώην προέδρος του Συνασπισμού εκτιμούσε ότι παράγοντες της συγκυβέρνησης «Ετοιμάζουν εκτροπή με αφορμή την εκλογή Προέδρου»...
 
Σύμφωνα με τον ίδιο «Γίνονται παρασκηνιακές προσπάθειες για να μη γίνουν εκλογές, με πιέσεις, υποσχέσεις, παροχές και ανταλλάγματα που θυμίζουν παλιές, αμαρτωλές εποχές», 
Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία τέτοιες δηλώσεις. Είχαν προηγηθεί ανάλογες τοποθετήσεις και από τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γιάννη Πανούση στην «Ελευθεροτυπία» στις 5 Ιούλη.
 

Εχουμε την αίσθηση ότι σύντομα θα δουν την δημοσιότητα πιο συγκεκριμένα στοιχεία με πρωταγωνιστή σ’ αυτές τις μεθοδεύσεις της συγκυβέρνησης νεοδημοκράτη αντιπρόεδρο της βουλής. Ηδη αρκετές τέτοιες φήμες κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία,
 

Οπως γράφαμε και σε περασμένη ανάρτησή μας, ντόπιο και ξένο κεφάλαιο θέλουν με κάθε τρόπο να παραμείνει στην κυβέρνηση το σημερινό υπηρετικό τους πολιτικό προσωπικό. Απ’ την μια για να συνεχιστούν οι μνημονικές πολιτικές όπως επιθυμούν τρόικα και ξένοι δανειστές του ελληνικού κράτους, και από την άλλη...
οι ντόπιοι πλουτοκράτες έχουν ακόμα «ανοιχτές δουλειές» με τους κυβερνώντες που εστιάζονται στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Αυτός είναι ο λόγος που ξένοι και ντόπιοι καπιταλιστές θα «συμβάλουν» ώστε να βρεθούν οι 180 βουλευτές ώστε η παρούσα βουλή να εκλέξει τον διάδοχο του Παπούλια.
Ενδιαφέρον είναι και το άρθρο που υπογράφει ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος και το 
τιτλοφορεί «Το κίνημα “δεν φεύγω από την εξουσία” σε πλήρη δράση», στο περιοδικό Unfollow που κυκλοφορεί και κάνει λόγο  για «χρήματα που αλλάζουν χέρια κάτω απ’ το τραπέζι, συμβιβασμοί, υποσχέσεις, ανίερες συμμαχίες με βάση το προσωπικό συμφέρον, επιχειρηματικές παρεμβάσεις..».
 

Εδώ πρέπει να τονίσουμε ένα μεγάλο όπλο που έχει η συγκυβέρνηση σ’ αυτή της την προσπάθεια –πέρα του ότι κάποιοι βουλευτές θα συρθούν πίσω από τις επιλογές της κυβέρνησης γιατί είναι δεδομένο ότι αν γίνουν  πρόωρες βουλευτικές εκλογές θα χάσουν τον πλουσιοπάροχο μισθό και τα προνόμια του εθνοπατέρα, αφού αποκλείεται να εκλεγούν.
 
Η εκλογή για πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι μυστική. Κανείς δεν μπορεί δηλαδή να ξέρει τι θα ψηφίσει κάθε βουλευτής. Είναι εύκολο π.χ ένας βουλευτής των ΑΝΕΛ –που θα έχει ρθει σε παρασκηνιακή συμφωνία, λαμβάνοντας ανταλλάγματα φυσικά- να ψηφίσει τον εκλεκτό της συγκυβέρνησης χωρίς κανείς να μπορεί να αποδείξει ότι πήγε κόντρα στην κομματική γραμμή του κόμματος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου