Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΤΑ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ: ΑΝΤΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ;

ΡΩΣΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΙΣΛΑΜΟΛΟΓΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΣΧΙΔΟΕΙΔΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ...

jmjmjmjmjm

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Σε  βιντεομήνυμά του  την Πέμπτη, ο Ομπάμα δήλωσε ότι η χώρα του διακηρύτει τον πόλεμο  κατά των τρομοκρατών και ότι...
θα τους πολεμήσει όπου και αν βρίσκονται… σε Ιράκ και Συρία ….και ότι θα τους καταστρέψει.

Για να το πετύχουμε αυτό , έχουμε μια συμπαγή στρατηγική ενάντια στην τρομοκρατία.” , δήλωσε αναφερόμενος στη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία περί αλλαγής του πνεύματος εκπαίδευσης  στα στρατόπεδα των ενόπλων αντικυβερνητών στη Συρία, από ισλαμιστο-τζιχαντιστικό σε μετριοπαθές πολιτικο-μουσουλμανικό.

Ο κ Μπαράκ Χουσείν Ομπάμα (δεν είναι ειρωνία με αυτό το όνομα ορκίσθηκε ως Πρόεδρος των ΗΠΑ) καθησύχασε την κοινή του γνώμη ότι δεν θα κλάψει άλλους νεκρούς. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν θα γίνει καμία στρατιωτική επέμβαση που θα προυποθέτει την ύπαρξη αμερικανών πεζοναυτών σε ξένο έδαφος. Πρόσθεσε επίσης ότι “προτεραιότητα  της Προεδρίας του είναι η ασφάλεια των αμερικανών πολιτών“. Οι δε πολίτες των άλλων κρατών μπορούν να συνεχίσουν να αποκεφαλίζονται ελεύθερα…

1
Οι μισθοφόροι ισλαμιστές στη Συρία
Ο λόγος του, είναι  απάντηση στους πρόσφατους αποκεφαλισμούς των δυο αμερικανών δημοσιογράφων. Η παγκόσμια ισλαμιστική απειλή αντιμετωπίζεται από τον Ομπάμα σαν μια υπόθεση μεταξύ δυο εταίρων που δεν τήρησαν τα συμφωνημένα.
 Τα ρωσικά ειησεογραφικά ria novosti και svestya εκτιμούν ότι ο Ομπάμα επέλεξε να απευθυνθεί στους τρομοκράτες μέσω βιντεομηνύματος, μιμούμενος την προηγούμενη δική τους τακτική όπου οι ισλαμιστές του μιλούσαν επί προσωπικού.

Ο Raïs Souleimanov, ειδικός Ισλαμολόγος στο Ρωσικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών δηλώνει πεποισμένος ότι ” ο Obama βρίσκεται σε κατάσταση σχιζοειδή μεταξύ Ουκρανίας και Συρίας“:
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ παίζουν αυτό το διπλό παιχνίδι. Όταν τα σοβιετικά στρατεύματα βρίσονταν στο Αφγανιστάν, οι Αμερικανοί υποστήριζαν τους ισλαμιστές. Μετά το 2011, έστειλαν στρατεύματα για να πολεμήσουν τους τρομοκράτες που οι ίδιοι είχαν δημιουργήσει. Το ίδιο ακριβώς έκαναν και στη Συρία. Υποστήριξαν με όλα τα μέσα τους ισλαμιστές τρομοκράτες αλλά όταν αυτοί μετακινήθηκαν προς Ιράκ και πήραν τον έλεγχο των πετρελαιοπαραγωγικών περιοχών, αμέσως τους επανένταξαν στο στρατόπεδο του εχθρού. Ο μόνος πραγματικός  λόγος της αμερικανικής επέμβασης στο Ιράκ το 2001 ήταν η προμήθεια πετρελαίου σε τιμές εξευτελιστικές.
Τώρα ο Ομπάμα είναι διχασμένος: Που να δώσει προτεραιότητα ; Σε Ουκρανία ή σε Ισλαμικό Κράτος; Μάλλον και τα δυο ταυτόχρονα! Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που η Αμερική παίζει σε διπλό ταμπλό. Είναι έτοιμη και πάλι να βαλτώσει. 

Οι ΗΠΑ ψάχνονται πως θα καταφέρουν να συμπαρασύρουν ως σύμμαχό τους και τη Ρωσία σε αυτήν τους “τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους”. Δεν είναι     τυχαίο που αμέσως μετά τη δολοφονία του αμερικανού δια αποκεφαλισμού, εμφανίστηκαν από το έδαφος της Συρίας και συγκεκριμένα από το στρατόπεδο της Ράκκα, οι ισλαμιστές που έχουν οργανώσει οι ΗΠΑ και λοιποί “Φίλοι της Συρίας” εξέπεμψαν τις απειλές τους και κατά Πούτιν και Ρωσίας. Οι προκλήσεις τους αφορούσαν την αχίλλεια πτέρνα της Ρωσικής Ομοσπονδίας που δεν είναι παρά οι μουσουλμανικές περιοχές Τσετσενίας και Καυκάσου γενικότερα.

Ο Raïs Souleimanov, εκτιμά ότι παρά τις “προκλήσεις” η Ρωσία θα παραμείνει στο περιθώριο των διαμαχών τους και θα υιοθετήσει μια ουδέτερη στάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου