Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan υποστηριζόμενος από τον πιστό του Πρωθυπουργό Ahmet Davutoglu, εγκαινιάζει τη θητεία του με μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση...


Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Πρόκειται για νόμο που είχε ψηφιστεί από τον περασμένο χρόνο θα εφαρμοσθεί  για πρώτη φορά στο σχολικό έτος 2014/15. Αφορά την υποχρεωτική παρακολούθηση του μαθήματος της...
Ισλαμικής Θρησκείας και τη διδασκαλία της αραβικής ως δεύτερης γλώσσας για την ανάγνωση του Κορανίου εκ του πρωτοτύπου. (asia news/15/09/14)

Η διδασκαλία του Ισλάμ αφορά όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια. Μέχρι τώρα μόνο οι Θρησκευτικές Ανώτερες Σχολές πρόσφεραν τέτοιου είδους παιδεία.

Το αρμενικό σχολείο με 2000 μαθητές και το ορθόδοξο με 200 μαθητές (έλληνες αλλά και ασσύριους της Τουρκίας), ευτυχώς απαλάσσονται από αυτήν την υποχρέωση.
Όμως, οι υπόλοιπες τουρκικές οικογένειες που δεν επιθυμούν την διδασκαλία της ισλαμικής θρησκείας στα παιδιά τους δεν έχουν καμία επιλογή. Η ιδιωτική εκπαίδευση  που απαλάσσεται της υποχρέωσης, αποτελεί  προνόμιο της άρχουσας τάξης λόγω των υπέρογκων διδάκτρων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα  Radikal , “ο τουρκικός λαός πρέπει να καταλάβει ότι το 52% των Τούρκων που ψηφίζει το κόμμα του Ερντογάν συν το 10% που ανήκει στο υπερεθνικιστικό κόμμα, πιστεύει στο Ισλάμ” .

Tα εκατομύρια των Κούρδων αλεβιτών, των τούρκων αλαουιτών, των κρυπτοχριστιανών, αρμένιων ή άλλης καταγωγής καταδικάζονται σε μια ομογενοιοποίηση που εκτός από την  τουρκική γλώσσα τώρα τους επιβάλλει και την ισλαμική θρησκεία.
Το άλλο θέμα που προκύπτει, σύμφωνα πάντα με το Asia News είναι το τι θα γίνει με τους 200 000 πρόσφυγες χριστιανούς από Συρία που βρίσκονται ακόμα στο τουρκικό έδαφος και των οποίων τα παιδιά οφείλουν να πάνε σχολείο και να παρακολουθήσουν υποχρεωτικά το μάθημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου