Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ; ΦΩΤΟ

Μια σειρά από ειδησεογραφικά δίκτυα και ιστοσελίδες όπως και ανεπιβεβαίωτες πηγές, αναμεταδίδουν την είδηση του θανάτου του Abu Bakr al-Baghdadi από τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στο Ιράκ... 
KKKKKKKKKKK
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο Iraqinews.com, χιλιάδες χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ενημέρωσης δημοσιεύουν μια φωτογραφία που... φέρεται να πρόκειται για το πτώμα του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, του χαλίφη Abu Bakr al-Baghdadi.
Αναφέρεται ότι ο αρχηγός των τρομοκρατών σκοτώθηκε από τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές μαζί με άλλα τρία ανώτερα στελέχη του ISIS, συμπεριλαμβανομένου και του υπασπιστή του al-Baghdadi. Ο θάνατος των τριών ισλαμιστών και συνεργατών του al-Baghdadi επιβεβαιώθηκε από έναν ανώτερο Ιρακινό αξιωματούχο ασφαλείας όταν ερωτήθηκε από το NBC News την Πέμπτη.

Η αμερικανική αεροπορική επίθεση στο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στην Μοσούλη προκάλεσε τον θάνατο του Abu Hajar Al-Sufi που ήταν βοηθός του Abu Bakr al-Baghdadi όπως και του στρατιωτικού ηγέτη του κοντινού Tal Afar, ανέφερε η πηγή υπό τον όρο της ανωνυμίας. Το Al Arabiya μετέδωσε ότι το Υπουργείο Άμυνας του Ιράκ ανακοίνωσε τον θάνατο του προσωπικού βοηθού του al-Baghdadi.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, στρατηγός Steve Warren, αδυνατούσε να επιβεβαιώσει τους θανάτους και δήλωσε ότι “οι ηγέτες δεν είχαν αποτελέσει στόχο“. Όμως ανέφερε ότι “εάν οι αρχηγοί των τρομοκρατών ήταν ενσωματωμένοι στις τρομοκρατικές μονάδες που χτυπήθηκαν, τότε είναι πολύ πιθανό να είναι τώρα νεκροί“.
Το ειδησεογραφικό δίκτυο IraqiNews.com ωστόσο διευκρινίζει ότι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τον θάνατο του al-Baghdadi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου