Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΛΙΒΥΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΔΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΗΣ "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ" ΚΑΙ ΤΟΥ "ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΥ" ΤΗΣ

Το χάος που έσπειρε η ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη το 2011, με την ανατροπή της κυβέρνησης Καντάφι, έχει οδηγήσει σε μια παρατεταμένη σύγκρουση ένοπλων ομάδων και ισλαμιστικών οργανώσεων...

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTeMGZPgb_K5IDBtsGh1oi5pfTB7ClxC7CAnUzr6K-ONSy8Qt8now

Ενδεικτικό του κλίματος είναι το γεγονός ότι η λεγόμενη κυβέρνηση του Αμπντάλα Αλ Θάνι (που διορίστηκε χτες από...
τη λεγόμενη Βουλή των Αντιπροσώπων, ενώ την προηγούμενη βδομάδα ο ίδιος είχε παραιτηθεί) παραδέχεται ότι δεν ελέγχει πολλά υπουργεία στην πρωτεύουσα Τρίπολη, που έχουν καταληφθεί από τις ένοπλες ομάδες της Μισράτα.

Αυτόν τον αστό πολιτικό, πρώην υπουργό Αμυνας και στρατιωτικό καριέρας, στηρίζουν οι ΗΠΑ. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του σημείωσε «την ανάγκη ενός εθνικού διαλόγου για την συμφιλίωση». Δηλαδή, οι Αμερικανοί και άλλοι ιμπεριαλιστές, που εξόπλισαν τους ισλαμιστές και κάθε είδους μισθοφόρους, εμφανίζονται σήμερα ως «γεφυροποιοί».

Οι ισλαμιστικές ομάδες δεν αναγνωρίζουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τον Αλ Θάνι και έχουν το δικό τους Εθνικό Γενικό Συμβούλιο (CGN) ενώ ισχυρίζονται ότι κατέχουν όλη την Τρίπολη. Χτες επίσης ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τρίπολη. Οι ΗΠΑ εκκένωσαν την πρεσβεία τους στην Τρίπολη στις 26 Ιούλη.
Επίσης χτες σε συγκρούσεις ισλαμιστών και δυνάμεων του απότακτου στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 45, στην ανατολική Λιβύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου