Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Η ΧΕΖΜΠΟΛΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥ JAMES FOLEY

Η Χεζμπολά για μια ακόμη φορά επιδεικνύει ότι διαθέτει το πολιτιστικό και πολιτικό υπόβαθρο του σεβασμού μιας κλίμακας ανθρωπιστικών αξιών που είναι άγνωστες στα ισλαμιστικά σουνιτικά κινήματα που έχουν ταυτιστεί με την θηριωδία, τη βαρβαρότητα και τον ακρότατο θρησκευτικό φανατισμό...
 

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε καταδικάζει απερίφραστα τον αποκεφαλισμό του αμερικανού φωτορεπόρτερ   James Foley από...
το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος, χαρακτηρίζοντάς το “ειδεχθές έγκλημα”. Απέδωσε την τιμή και αναγνώριση που όφειλε στη μνήμη του James Foley, θύματος της χειρότερης μορφής ισλαμικής τρομοκρατίας, παρά το γεγονός ότι οι αποκεφαλισμοί από το Ισλαμικό Κράτος Ιράκ και Συρίας έχουν πάρει διαστάσεις φαινομένου στη Συρία εδώ και τουλάχιστον δυο χρόνια.

Η Χεζμπολά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα αίτια που έχουν εκθρέψει αυτήν την ισλαμιστική πρακτική, δηλαδή “την οικονομική και  στρατιωτική υποστήριξη των τρομοκρατών σε συνδυασμό με την πολιτική και  δημοσιογραφική προστασία που τους παρέχεται” . Ακόμη έκανε λόγο για “τη σιωπή της Διεθνούς Κοινότητας όσον αφορά τα εγκλήματα που διέπραξαν οι τζιχαντιστές στο Ιράκ και την Συρία“.Όλα αυτά , σύμφωνα με την Χεζμπολά συμπεριλαμβάνονται στις “αιτίες του αποτρόπαιου εγκλήματος”.

Καταδίκασε και την πρόσφατη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα,επαναλαμβάνοντας ότι “οι επιθέσεις κλιμακώνονται βάναυσα μέσα από την σιωπή της αραβικής και της διεθνούς κοινότητας”. “Η έλλειψη της διεθνούς καταδίκης αποτελεί προστατευτική ομπρέλα για την σιωνιστική τρομοκρατία.”
Πηγή:Αlalam

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου