Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΧΑΡΤΕΣ: Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ο χάρτης της Μέσης Ανατολής αλλάζει όσο περνούν οι μέρες. Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους φαίνεται να ειναι η δύναμη που οι ΗΠΑ δεν περιμέναν να αναπτυχθέι με αυτους τους ρυθμούς...

Image

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει σε κόκκινο τα σημεία στα οποία βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος στην Μέση Ανατολή. Όπως ειναι ορατό απο...
τον χαρτή η κατάληψη των περιοχών αυτων ειναι στρατηγικής σημασίας για το Ισλαμικό Κράτος και το όραμα ενός Χαλιφάτου.


Έχοντας καταλάβει κρίσιμα τμήματα της Συρίας το προηγούμενο έτος και πρόσφατα τεράστιες περιοχές του Ιράκ, το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία ελέγχει έδαφος που ειναι μεγαλύτερο από ό, τι πολλές χώρες και συναγωνίζεται πλέον την Αλ Κάιντα ως η πιο ισχυρή ομάδα τζιχάντ του κόσμου. Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τις περιοχές που ειναι υπο τον έλεγχο των Τζιχαντιστών του Ισλαμικού κράτους.
Σε κόκκινο ειναι οι περιοχές που ειναι υπο τον έλεγχο του ΙΚ ενω έχουν τον απόλυτο έλεγχο σε ολες τις περιοχές που ειναι σε ρόζ. Το κίτρινο αντιστοιχεί σε περιοχές οπου υπάρχουν συγκρούσεις και το λευκό ειναι οι περιοχές με λίγο πληθυσμό.


Οι αμερικανικές επιδρομές ξεκίνησαν στις 8 Αυγούστου σύμφωνα με επισημες πηγές, όπως φαίνεται στο γράφημα του παρακάτω χάρτη οι επιδρομές εχουν αυξηθεί δραματικά, με την περιοχή γύρω απο το φράγμα της Μοσούλης να αποτελεί τον κύριο στοχο.





Στο μεταξύ σήμερα 22/08 Ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις και κούρδοι μαχητές πεσμεργκά επιχειρούν να ανακαταλάβουν δυο πόλεις στο βόρειο Ιράκ από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους υποστηριζόμενες από αμερικανική αεροπορική δύναμη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου