Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΟΤΑΝ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΟΔΟΠΑΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΑΡΟΥΛΙ

Η πραγματική εικόνα μιας κοινωνίας που…ποδοπατιέται για ένα «δωρεάν μαρούλι», έρχεται σε κραυγαλέα αντίθεση με την δημοσκοπική και ολίγον …μαγική εικόνα μιας ισοπαλίας ή ακόμη και ελαφράς υπεροχής της ΝΔ η του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές... 

ΤΣΙΠΡΑΣ -ΣΑΜΑΡΑΣ -ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ -ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Αν πίστευα τις δημοσκοπήσεις, ειδικά εκείνες τις…πρώιμες, που βγαίνουν στον αέρα για να φτιάξουν κλίμα, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, θα ήταν...
αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, και το ΠΑΣΟΚ αξιωματική αντιπολίτευση και πάει λέγοντας. 

Κατά την ίδια έννοια. Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος δεν θα είχε εκλεγεί ποτέ δήμαρχος Πειραιά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν τρίτο κόμμα τον Μάιο του 2012, ενώ η «Χρυσή Αυγή», στις ίδιες εκλογές, θα έδινε μάχη για να πιάσει το εκλογικό όριο του 3%. 

Αυτές ήταν οι «έγκυρες προβλέψεις», ή οι λεγόμενες «φωτογραφίες στιγμής» κατά την προσφιλή έκφραση των Ελλήνων «δημοσκόπων». (τρομάρα τους) 

Μόνο που οι κάλπες έκρυβαν λαγούς και εκ των υστέρων διαπιστώθηκε ότι οι φωτογραφίες είχαν τραβηχτεί σε στούντιο και είχαν υποστεί την κατάλληλη καλλιτεχνική επεξεργασία.

Δυστυχώς οι εταιρείες μετρήσεων όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως, λειτουργούν με όρους συντεχνίας. Σπανίως η μία διαψεύδει την άλλη. Τουλάχιστον όχι με κραυγαλέο τρόπο. Τα αποτελέσματα κινούνται μέσα στο ίδιο φάσμα, όπως αυτά των διεθνών οίκων αξιολόγησης. Κι όποιος τολμήσει να αποκλίνει σημαντικά, βαφτίζεται «αιρετικός».

Η πραγματική εικόνα μιας κοινωνίας που…ποδοπατιέται για ένα «δωρεάν μαρούλι», έρχεται σε κραυγαλέα αντίθεση με την δημοσκοπική και ολίγον …μαγική εικόνα μιας ισοπαλίας ή ακόμη και ελαφράς υπεροχής της ΝΔ η του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές. 

Αυτό λέει η λογική. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι αυτές οι εκλογές, θα αποτελέσουν το κύκνειο άσμα των συστημικών δημοσκοπήσεων αναδεικνύοντας σοβαρά προβλήματα μεθοδολογίας στη σημερινή παράδοξη συγκυρία. Όταν όμως, πλησιάζοντας προς τις κάλπες, δείτε ξαφνικά τα αποτελέσματα των μετρήσεων να εναρμονίζονται προς την κοινή (δι)αίσθηση, ετοιμαστείτε για πολιτικό σεισμό… 
Κonstantinos Antarakis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου