Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΔΙΑΜΗΝΥΟΥΝ: ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

Τα υπό διερεύνηση κακουργήματα της ΤτΕ στο σκάνδαλο Proton σε συνδυασμό με τις αλγεινές εξελίξεις στα της ΕΛΣΤΑΤ, προκάλεσαν την οργή άξιων λειτουργών που στέλνουν αυστηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση... 

Οι Έλληνες εισαγγελείς διαμηνύουν: Συγκάλυψη σημαίνει συνενοχήΗ άμεση παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και του ακέραιου εισαγγελέα Κολιοκώστα μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ δεν ήταν «φωτοβολίδα». Αντίθετα, η δικαιοσύνη φαίνεται ότι είναι αποφασισμένη να κρατήσει όρθια την πατρίδα στέλνοντας αυστηρότατο μήνυμα σε όλους όσοι προσπαθούν να παρέμβουν στο έργο της, καθιστώντας σαφές ότι οι εποχές, όταν κάποιοι θεωρούσαν τη δικαιοσύνη πεδίο κομματικής ή επιχειρηματικής διαπλοκής έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Η δικαιοσύνη άλλωστε είναι ο τελευταίος πυλώνας του πολιτεύματος που παραμένει στο ύψος της. Εάν καταρρεύσει, η χώρα θα βυθιστεί στο χάος.

Σειρά τώρα έχει το σκάνδαλο της Proton και οι βαρύτατες ευθύνες που καταλόγισε στην ΤτΕ ο... 


Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Ε. Καλούδης, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Newsbomb. Συγκεκριμένα, ο ηρωϊκός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης είχε διατάξει τον Απρίλιο κατεπείγουσα έρευνα για τον ρόλο του κεντρικού τραπεζίτη στην υπόθεση εξαγοράς της Proton Bank από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη (Μάρτης 2010) και τις ευθύνες της ΤτΕ. Η διαδικασία κινήθηκε μετά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα και τις καταγγελίες Καμμένου – Καρχιμάκη, ενώ τη σκυτάλη χθες πήρε και ο ΣΥΡΙΖΑ με αυστηρότατο μήνυμα δια στόματος Νίκου Παπά για την ταχύτατη διαλεύκανση της υπόθεσης, αφού πλέον το πόρισμα Καλούδη δεν αφήνει περιθώριο για παρερμηνείες.

egrafo398938123133333Στο πόρισμά του προς τον εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, λοιπόν, ο κύριος Καλούδης κάνει λόγο- μεταξύ άλλων- και για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, βάσει του άρθρου 390 του ΠΚ, αφού εκτός από τις «θετικές ενέργειες» της ΤτΕ που παραθέτει αναλυτικά, εξίσου επιβαρυντική είναι και η παράλειψη. Η ΤτΕ –όπως αναφέρει ο αντιεισαγγελέας- κατά τη διάρκεια ελέγχου λειτουργίας του πιστωτικού ιδρύματος (Proton), δύναται να ανακαλεί την άδεια λειτουργίας του, γεγονός που βεβαίως δεν έπραξε ακόμα και όταν ο βασικός μέτοχος της Proton κατά παράβαση της εισήγησης της ΤτΕ, δεν προέβη στην απαιτούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 150 εκ. Ευρώ!
Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας η οποία χειρίζεται το σκάνδαλο της Proton, γεγονός που προκάλεσε πάντως αντιδράσεις, αφού το πόρισμα Καλούδη αναφέρεται ξεκάθαρα σε ξεχωριστή υπόθεση που απετέλεσε τη βάση για την εξέλιξη του σκανδάλου. Διαφορετικά αδικήματα δηλαδή.

Σε κάθε περίπτωση, έχουν ήδη περάσει 4 μήνες από την εντολή Πεπόνη και δεν υπάρχει περιθώριο για αμφιλεγόμενη διαχείριση τύπου ΕΛΣΤΑΤ. Αυτό προφανώς εννοούσε ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα στο αυστηρότατο μήνυμα που έστειλε χθες μέσω συνέντευξης σε ημερήσια εφημερίδα: «Αντί να ασκηθούν διώξεις, η δικογραφία «ανακατεύεται» με άλλη υπόθεση» δήλωσε συγκεκριμένα. Είναι δεδομένο πάντως ότι η δικαιοσύνη έχει σηκώσει το ξίφος και δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου