Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ... ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ - ΠΙΟ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΟ ΤΡΙΟ ΞΕΦΤΙΛΕΡΟΣ

Πολιτική σύγκλιση των τριών με εντολή τρόικας και προκάλυψη την απόφαση του ΣτΕ - ΜΑΞΙΜΟΥ: "ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΕΡΤ" - "Υπό πολιτική επιτροπεία" θέλουν να δείξουν ότι έθεσαν τον Α.Σαμαρά οι Ε.Βενιζέλος-Φ.Κουβέλης... 

Σε συμφωνία δείχνουν ότι ήρθαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί Α.Σαμαράς, Ε.Βενιζέλος και Φ.Κουβέλης για το θέμα της ΕΡΤ, αλλά ενώ οι δύο κυβερνητικοί εταίροι ζήτησαν να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ και να ανοίξει άμεσα η ΕΡΤ, αλλά από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου και του υπουργείου Οικονομικών, ερμηνεύουν διαφορετικά την απόφαση.
Μιλούν για λειτουργία άλλου ραδιοτηλεοτπικού φορέα, καθώς δεν ακυρώνεται το μέρος της κυβερνητικής απόφασης για κατάργηση της ΕΡΤ αφού... 


Η απόφαση μιλά για "έναρξη εκπομπής κρατικού ραδιοτξλεοπτικού φορέα" όχι για επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Σίγουρα τα προβλήματα δεν πρόκειται να τελειώσουν εδώ καθώς έδωσαν, μεν, ραντεβού και την Τετάρτη και απ'ότι φαίνεται πάμε σε ανασχηματισμό με το ΠΑΣΟΚ "να επιστρέφει στο τόπο του εγκλήματος" με την τοποθέτηση στελεχών του σε υπουργεία και σε δημόσιες θέσεις.

Όμως προκαλεί προβληματισμό στο Μαξίμου ο απαξιωτικός χαρακτήρας με τον οποίο αντιμετώπισε ο Ε.Βενιζέλος τον Α.Σαμαρά στις δηλώσεις του.
"Θα αναδιοργανωθεί ριζικά η ΕΡΤ και θα πρέπει να ψηφιστεί το νομικό πλαίσιο από την Βουλή" είπε ο Ε.Βενιζέλος μιλώντας πριν λίγη ώρα και ήταν εμφανής η προσπάθειά του να εμφανιστεί ως "νικητής" έναντι του Α.Σαμαρά ("Επιτέλους κατάλαβε αυτά που του έλεγα" είπε χαρατηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ).

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε ως "θριαμβευτής" και ήθελε να δείξει ότι πήρε τον αέρα του Α.Σαμαρά.
"Κανείς δεν μπορεί να λειτουργήσει με μονομέρεια σε μια τρικομματική κυβέρνηση" είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλης.
Γενικά έδειξαν στις δηλώσεις τους ένα ύφος ότι "Εμείς πλέον θα προσέχουμε τον Σαμαρά και τίποτα δεν μπορεί να κάνει χωρίς εμάς"! Ήθελαν να δίξουν δηλαδή ότι τέθηκε υπό πολιτική επιτροπεία πλέον ο Α.Σαμαράς.
Μάλλον απομακρύνεται το ενδεχόμενο άμεσων εκλογών αλλά γενικά η κυβέρνηση "τσαλακώθηκε", αλλά βρήκε και διέξοδο στην απόφαση του ΣτΕ.
Η απόφαση του ΣτΕ λειτούργησε ευεργετικά για τον Α.Σαμαρά. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν θα κατατεθεί αίτηση αναστολής της απόφασης του ΣτΕ...

Η συγκεκριμένη κυβέρνηση, πάντως έχει τελειώσει. Είναι πρακτικά αδύνατον να λειτουργήσει ομαλά το σχήμα μετά από όλα αυτά. Απλά θα σέρνεται για κάποιο καιρό ακόμα και με δεδομένο τα τεράστια προβλήματα και την αποτυχία του succes story το τέλος της δεν είναι πολύ μακριά...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου