Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Η διακίνηση παράνομου οπλισμού αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες εμφάνισης και συγκρότησης οργανωμένων εγκληματικών ομάδων και στην Ελλάδα, που αποκτούν με αυτό το τρόπο δύναμη πυρός τόσο για να αντιπαρατεθούν με τις αστυνομικές δυνάμεις όσο και για να προχωρούν σε ληστείες και λοιπές εγκληματικές δράσεις που εντάσσονται στη λεγόμενη "Βαριά εγκληματικότητα"...  

Παράλληλα το λαθρεμπόριο όπλων και ιδιαίτερα στις Βαλκανικές χώρες, αφορά άμεσα την Ελλάδα και στο επίπεδο της τρομοκρατίας λόγω της πληθώρας ενδείξεων ότι έχει γίνει κατά το παρελθόν εισαγωγές όπλων από εκεί με σκοπό να εξοπλίσουν τις εδώ τρομοκρατικές ομάδες. Το παρόν άρθρο παρουσιάζει αποκαλυπτικά στοιχεία  που αφορούν παράνομες αγοραπωλησίες. Σύμφωνα με έγγραφα που κατασχέθηκαν από τις Βοσνιακές αρχές το 2009... 


Σε κρύπτες, τα προηγούμενα έτη υπήρξαν μεγάλες αγοραπωλησίες πολεμικού υλικού από Ισλαμιστές και μαφιόζους στην περιοχή. Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αποτελούν μια αποκάλυψη γιατί για πρώτη φορά υποδεικνύονται συγκεκριμένα πρόσωπα και τα υλικά που προμηθεύτηκαν αυτά.
Σύμφωνα με έγγραφο ημερομηνίας, 3 Μαρτίου 2006, στη πόλη Ζένιτσα της Βοσνίας, ο Ισλαμιστής Naser Abdurahman Al-Saed πούλησε στον Salko Vukovic  10 πυροβόλα, 8 επαναληπτικές καραμπίνες, 2 καλάσνικοφ και 50 γεμιστήρες.
 
Επίσης πούλησε στον Senad Dzinic 17 πυροβόλα και 51 γεμιστήρες, στον Dzevad Halic 5 πιστόλια τύπου Long 9" και 100 σφαίρες. Συνεχίζοντας, ο Senad Cajic παρέλαβε 15 καραμπίνες και ένα κουτί πυρομαχικών, ο Muhamed Husovic έλαβε 12 πιστόλια τύπου "ΤΤ 7,62 mm" και 24 γεμιστήρες.
Στα έγγραφα υπάρχει και η σημείωση για μία άλλη συναλλαγή στις 23 Μαρτίου όπου εμφανίζετε το όνομα του Omer Kebic να παραλαμβάνει 40 πιστόλια ΤΤ και 1.000 σφαίρες.
Στις 16 Ιούνιο του 2007, άλλες εγγραφές παρουσιάζουν συναλλαγές μεταξύ ενός Custovic και των αδερφών Hamzic από το χωριό Derventa. Αυτοί παρέλαβαν 20 πυροβόλα, 1.950 σφαίρες, 2 πιστόλια τύπου Long 9  και 50 σφαίρες.  Επίσης 7 κιλά πλαστικών εκρηκτικών, 6 πιστόλια των 4,65 mm και 120 σφαίρες, όπως επίσης ένα όπλο ελεύθερου σκοπευτή των 7.7 mm και 50 σφαίρες.
Όλοι οι ανωτέρω προέρχονται από τη Βοσνία αλλά σύμφωνα με τα έγγραφα παρείχαν χρηματικό ποσό της τάξεως των 45.000 Ευρώ σε ομάδα Ισλαμιστών στο Κόσοβο, δείχνοντας την διεθνή διάσταση των διασυνδέσεων τους.
 
Στις 9 Ιανουαρίου του 2007, ο Ismet Dahic πούλησε στον Reuf Tabakovic τον πολύ μεγάλο αριθμό των 117 πυροβόλων, 3 κουτιών με σφαίρες και ποσότητα εκρηκτικών που αναφέρεται ως αξίας 32.000 Βοσνιακών μάρκων, πιθανολογούμενα αρκετών κιλών (Τύπος vitezit) .
Τέλος στις 22 Αυγούστου του 2007 αναφέρεται στα έγγραφα ότι στην τοπική τράπεζα "IKB bank". έγινε μεταφορά 80.000 Βοσνιακών Μάρκων (Από τον Ισλαμιστή και μαφιόζο Haris Svarka) προς τον Idriz Kokic, άλλες 35.000 προς την εξτρεμιστική ομάδα Bocinja που διατηρεί την ιστοσελίδα http://www.putvjernika.com, 10.000 Μάρκα στο τέμενος Doboj, 5.000 στον βετεράνο Μουτζαχεντίν Alija Jusagic και τέλος 30.000 στους Κοσοβάρους Ισλαμιστές Selim Nedjipi και Abit Abazi
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εξτρεμιστές της Βοσνίας όπως και του Κοσόβου διαθέτουν πολυπλόκαμα δίκτυα λαθρεμπορίας όπλων στα Βαλκάνια και μηχανισμούς πίεσης ακόμα και σε δημοσιογράφους. Ενδεικτικά αναφέρετε ότι Έλληνας μελετητής και αναλυτής δέχθηκε πλειστάκις απειλές μετά τη δημοσίευση ερευνών σχετικά με τα ανωτέρα ζητήματα ενώ το όνομα του εμφανίστηκε και σε λίστα εχθρών του Ισλάμ στο διαδίκτυο, Αμερικανικής ένωσης Μουσουλμανικών συμφερόντων, αποδεικνύοντας ότι η δικτύωση των εξτρεμιστών είναι παγκόσμια. Στην ίδια την Ελλάδα καινοφανής ένωση για "Μουσουλμανικά θέματα" που μεταξύ των άλλων ωραιοποιεί την Οθωμανική  Αυτοκρατορία, σε ιστοσελίδα της διένειμε κείμενα του εν λόγω Έλληνα «στοχοποιώντας» τον ουσιαστικά στα μέλη της, πολλά εκ των οποίων τυγχάνουν προσήλυτοι νεαροί Έλληνες κάτοικοι των Αθηνών ως επί το πλείστον!
 
Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τις αρχές Βοσνίας, τείνουν προς τη κατεύθυνση μια πανευρωπαϊκής μεγέθους ομάδας που συντονίζει το λαθρεμπόριο όπλων στην περιοχή. Ο αρχηγός των Ισλαμιστών στη Βοσνία, ονόματι Muhamed Porca διαμένει μόνιμα στη Βιέννη και είναι συγγενής ή γνωστός πολλών ονομάτων που εμφανίζονται. Ο ίδιος είναι και ο καθοδηγητής της εξτρεμιστικής ομάδας El-Ra-Du με έδρα τη Ζένιτσα της Βοσνίας  και η οποία χρηματοδοτείτε από την  οργάνωση "Αδερφοί Μουσουλμάνοι" και εύπορους Μουσουλμάνους στην Αυστρία και τη Γερμανία. Η οργάνωση ιδρύθηκε στις 12 Νοεμβρίου του 2007 και ο βασικός σκοπός της σύμφωνα με τα έγγραφα είναι να "Δημιουργήσει κλίμα φόβου με επιθέσεις σε Χριστιανούς Ορθόδοξους (Σέρβους) και κοσμικούς Μουσουλμάνους".
Σε γενικές γραμμές η ανακάλυψη των εγγράφων αυτών με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, αποτέλεσε ένα δυνατό πλήγμα στα σχέδια για πρόκληση τρομοκρατικών επιθέσεων. Τα ερωτήματα που τίθονται είναι που βρίσκονται τα όπλα που αναφέρθηκαν και φυσικά εάν ορισμένα από αυτά διοχετεύτηκαν και στην Ελλάδα.
 
Πέρα από όσα καταγράφηκαν στο παρόν κείμενο, τα έγγραφα παρουσιάζουν δεκάδες άλλες παράνομες αγοραπωλησίες με αποτέλεσμα να αναζητείτε από τις διεθνείς αρχές οπλισμός αρκετός να προκαλέσει ένα μίνι πόλεμο. Σε αυτό το πλαίσιο και με βάση το κύμα εγκληματικότητας και κρουσμάτων τρομοκρατίας στην Ελλάδα, η αντιμετώπιση των δικτύων λαθρεμπορίας όπλων αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ για την εμπέδωση στοιχειώδους κλίματος ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου