Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΞΑΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΜΑΣ…

Ούτε σε αμφιλεγόμενα ιδεολογήματα, ούτε βεβαίως και σε σκοπιμότητες τρίτου τύπου…


Κανείς δε μπορεί να προβλέψει που θα οδηγηθεί τελικά η τουρκική «εξέγερση», αλλά η ιστορική εμπειρία είναι αμείλικτη…

Όταν δεν υπάρχει πολιτική δύναμη ικανή να συμβάλλει – δρώντας και όχι απλά υπαγορεύοντας ή νουθετώντας – στη ριζοσπαστικοποίηση των αιτημάτων των εξεγερμένων πολιτών, τότε αργά ή γρήγορα έρχεται εκ των πραγμάτων και η αγωνιστική αναδίπλωση με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.
Και συνήθως σημαίνει πως το όποιο κίνημα επαναχειραγωγείται…
Σημαίνει πως οι κατασταλτικοί μηχανισμοί κλιμακώνουν τη στοχευμένη κατασταλτική δράση τους…
Σημαίνει πως η κυρίαρχη πολιτική και οικονομική τάξη, ακριβώς επειδή δε λειτουργεί χωρίς σχεδιασμό αλλά με μακρόπνοη στόχευση, βρίσκει την πολυπόθητη διέξοδο και εδραιώνει την πολιτική της κυριαρχία.

Τα γεγονότα όμως επειδή ακριβώς είναι αμείλικτα, καταδεικνύουν και μια ακόμη αδιαμφισβήτητη αλήθεια. Ας την καταγράψουμε…


Η τουρκική εξέγερση… Οι «αγανακτισμένοι» της Ισπανίας, της Πορτογαλίας αλλά και της Ελλάδας… Οι πολυδιαφημισμένη Αραβική Άνοιξη που αποδείχτηκε εκ των πραγμάτων ολέθριος πολιτικός και κοινωνικό χειμώνας… Είναι μεταξύ τους κινήματα απόλυτα ανομοιογενή, τα διέπει όμως και μια εφιαλτική διαπίστωση κοινή σε κάθε περίπτωση.

Κανένα κίνημα από αυτά δεν οργανώθηκε με πρωτοβουλία και ουσιαστική συμμετοχή της Αριστεράς, είτε γιατί ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτη ή εντελώς αποδυναμωμένη όπου ξεπήδησαν τέτοια κινήματα, είτε τα λοιδόρησε στις περιπτώσεις όπου και μπορούσε και έπρεπε να ενσωματωθεί σ αυτά και να συμβάλει δρώντας στη ριζοσπαστικοποίηση των στόχων τους.

Συμπέρασμα:
Εκ των πραγμάτων η Αριστερά που θέλει να αυτοχαρακτηρίζεται ως πρωτοπορία αυτών των αγώνων, από αυτούς τους αγώνες υπήρξε ο μεγάλος απών, είτε γιατί ήταν ανύπαρκτη, είτε γιατί αποδείχτηκε απρόθυμη, ενδεχομένως και ανίκανη να τους οργανώσει.

Με άλλα λόγια, όπου η Αριστερά ήταν απούσα, ξεπήδησαν κινήματα και ας ήταν προδιαγεγραμμένο ότι ως τέτοια δεν είχαν εκ των πραγμάτων καμία προοπτική.
Όπου ήταν παρούσα, αποδείχτηκε ανίκανη και απρόθυμη να τα οργανώσει και να τα εμπνεύσει, και αρκέστηκε σε φλύαρες νουθεσίες για το πώς και τι κατά τη γνώμη της έπρεπε να γίνει.

  • Αυτό λοιπόν το καμπανάκι κινδύνου, αυτός ο «κόκκινος συναγερμός» φαίνεται πως δε χτύπησε ποτέ, προκειμένου να συνειδητοποιήσει η ηγεσία της Αριστεράς (κομμουνιστικής ή μη) και στη χώρα μας, την πολιτική και οργανωτική της ανεπάρκεια.

Από αυτή εδώ τη στήλη, και στο μέτρο της δικής μας φωνής, στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή την «εξέγερση» των τούρκων εργαζομένων, το δίκαιο αγώνα τους δηλαδή για δημοκρατία και καλύτερη ζωή, ανεξάρτητα από την προοπτική, την αντοχή του στο χρόνο και τα βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα αποτελέσματά του.

Και τον στηρίξαμε, όχι με μια απλή ανακοίνωση αλληλεγγύης, αλλά με όλες μας τις δυνάμεις αναδεικνύοντας πλευρές του χρήσιμες και διδακτικές και για τους Έλληνες εργαζόμενους.

Αυτός είναι ο δικός μας διεθνισμός.
Γιατί εμείς το διεθνισμό μας δε τον αλλοτριώσαμε σε πανηγυράκια με πολύχρωβμα μεταναστόπουλα, ούτε με το γιαλατζή νεοταξίτικο διεθνισμό και τη λαθρολαγνεία.

Τον προσανατολίσαμε σε δράσεις και σε πρακτικές, εκεί όπου οι λαοί γράφουν ιστορία.

Θαυμάσαμε τον ξεσηκωμό του τούρκου εργαζόμενου και τον θεωρήσαμε κομμάτι της δικής μας ψυχής…
Αναδείξαμε πλευρές και πτυχές αυτού του αγώνα του, όσο δε τις ανέδειξαν και δε τις πρόβαλαν οι κατ όνομα ή κατ επάγγελμα «διεθνιστές» της επαναστατημένης φλυαρίας…
Ίσως ακόμη και να ζηλέψαμε γιατί αυτός ο λαός, αν και δε διαθέτει φλύαρους επαγγελματίες επαναστάτες, βρήκε τη δύναμη να συντονιστεί και να εξεγερθεί, τη στιγμή που ο δικός μας λαός κοιμάται τον ύπνο του δικαίου γιατί οι δικοί μας «επαναστάτες» δε τον ενέπνευσαν να βγει στους δρόμους και ν ανατρέψει τα κατοχικά ανδρείκελα που εμπορεύονται τη ζωή και την αξιοπρέπειά του.

Και όλα αυτά τα κάναμε…
Γιατί ο δικός μας διεθνισμός είναι πραγματικός διεθνισμός και πατριωτικά προσανατολισμένος.
Γιατί ο δικός μας διεθνισμός, αντιλαμβάνεται την αλληλεγγύη των λαών, σαν στοιχείο αναπόσπαστο του αγώνα τους για το δίκιο και τη δημοκρατία…
Γιατί ο δικός μας διεθνισμός δε φυλακίζεται στα νεοταξίτικα ψευτοδιεθνιστικά ιδεολογήματα του εθνομηδενισμού και της λαθρολαγνείας.
Γιατί ο δικός μας διεθνισμός, έχει τη μεγαλοσύνη της ψυχής να στηρίζει αυθεντικά και με αυταπάρνηση τον αγώνα των τούρκων εργαζομένων και ταυτόχρονα να καταγγέλει και να πολεμά την τουρκική γεωπολιτική ατζέντα και τα μέσα που χρησιμοποιεί για την προώθηση των στόχων της.
Γιατί ο δικός μας διεθνισμός, δεν μπερδεύει τα μπούτια του ανάμεσα στην οφειλόμενη αλληλεγγύη απέναντι στον τούρκο εργαζόμενο, με την ανάγκη της επίσης οφειλόμενης σθεναρής στάσης απέναντι στην τουρκική δουλεμπορική βιομηχανία και στο Δούρειο ίππο του κατευθυνόμενου ισλαμοφασισμού που μασκαρεύει σε «δυστυχισμένους» ισλαμοφασίστες εισβολείς και κατακτά σιωπηλά τον τόπο μας.

  • Γιατί εμείς το διεθνισμό μας τον αποδεικνύουμε στην πράξη με το λόγο μας και την ψυχή μας και όχι λαθρολαγνώντας και συμπορευόμενοι με τις μαριονέτες του «ανθρωπιστή» Σόρος και τα νεοταξίτικα ιδεολογήματα των Ρεπούσηδων, των Κουβέληδων και των λοιπών επαγγελματιών του ανθρωπισμού, που πίσω από τον ψευδεπίγραφο δικό τους διεθνισμό, δεν μπορούν να κρύψουν το πασιφανέστατο ανθελληνικό μένος τους.

Αυτός λοιπόν είναι ο δικός μας διεθνισμός…
Μια συνεπέστατη στάση ζωής απέναντι στον αγώνα των λαών της Τουρκίας που αντιπαλεύει την πολιτική της ηγεσίας της, της Συρίας που δολοφονείται από τους ισλαμοφασίστες και τους μισθοφόρους του Αμερικανοσιωνισμού, αλλά και άλλων λαών, στον αγώνα τους για δημοκρατία και καλύτερη ζωή.

Και είναι τέτοιος ο δικός μας διεθνισμός…
Γιατί είναι για τα καλά ριζωμένος στην ψυχή μας ο αγνός και άδολος πατριωτισμός.
Αυτός είναι που μας βοηθά να διακρίνουμε το δίκιο από το άδικο, και όχι να αναδεικνύουμε επιλεκτικά το δήθεν δίκιο και το δήθεν άδικο στην καθημερινότητά μας.

Μπορούμε λοιπόν να είμαστε ασυμβίβαστοι διεθνιστές στην ψυχή και τον πολιτικό μας λόγο, γιατί ακριβώς δεν υποτάξαμε ούτε μια στιγμή τον πατριωτισμό μας σε ιδεολογήματα και σκοπιμότητες τρίτου τύπου.

Αυτή είναι η δική μας η συνέπεια… Καιρός να αποδείξουν και όλοι οι άλλοι τη δική τους.
"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου