Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΧΘΕΣ ΚΟΤΕΣ... ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ... ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΟΤΕΣ

Σας αφηνουμε λοιπόν να διαβάσετε το ρεπορτάζ από το τσίρκο των "λεόντων" και να γελάσε τε  την ψυχή σας ως αύριο που θα γίνουν και πάλι κότες...

Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ: Να δώσουν εντολή να λειτουργήσει άμεσα το κρατικό κανάλι. Αλλιώς αναλαμβάνουν την ευθύνη μιας νέας κρίσης - Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να φέρει την Τετάρτη νεα πρόταση - Φωνές και τσακωμοί στο Μαξίμου μεταξύ Βενιζέλου - Σαμαρά - Τα άκουσε και ο Στουρνάρας για το περίφημο email με το οποίο απειλούσε να κλείσει όποιον αναμετέδιδε την κλεισμένη ΕΡΤ. Το ΠΑΣΟΚ επιμένει σήμερα σε όλους τους τόνους, ότι... 


Το πρόβλημα με το θέμα της ΕΡΤ δεν έχει λυθεί, παρά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και μάλιστα επιμένει ότι η θέση του δεν έχει αλλάξει. Η ΕΡΤ πρέπει να λειτουργήσει άμεσα με ΟΛΟ το προσωπικό της και ο Αντώνης Σαμαράς να φέρει αύριο στην σύσκεψη των αρχηγών νεα πρόταση.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Κουβέλης απέρριψαν την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για τη νεα ΕΡΤ.

«Μόνο αν ισχύσει το παλιό καθεστώς στην ΕΡΤ, η λειτουργία της με όλο το προσωπικό της μπορούμε να συζητήσουμε. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας να δώσει εντολή να λετουργήσει άμεσα το κρατικό κανάλι. Αλλιώς αναλαμβάνουν την ευθύνη μιας νέας κρίσης» δήλωσε ο κ. Καρύδης.

Και συνέχισε: «Κανείς δεν μπορεί να δεχθεί αυτή την αυταρχική συμπεριφορά. Οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης το είπαν καθαρά, δεν δεχόμαστε άλλη λύση. Είμαστε βέβαια υπέρ της αναδιάρθρωσης, πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο κανάλι υψηλών προδιαγραφών. Ο κ. Σαμαράς μόλις κατάλαβε χθες ότι αυτά που λέει δεν μπορούν να εφαρμοστούν είπε ότι αύριο, Τετάρτη, θα φέρει νέα πρόταση. Πρέπει να πάμε στη Βουλή να λυθεί το θέμα της ΕΡΤ, να πάψει να εκτίθεται η χώρα διεθνώς και να πλήττεται η δημοκρατίας μας».

Και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, μιλώντας στην ΕΡΤ είπε: «Δεν υπήρξαν πανηγυρισμοί από τη δική μας πλευρά χθες. Εμείς, αυτό που είπαμε και είπε και ο κ. Κουβέλης, μετά τη συνάντηση των τριών, είναι ότι ο κ. Σαμαράς έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη απόφαση του ΣτΕ και να προχωρήσει άμεσα στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει κανονικό πρόγραμμα λειτουργίας και όχι μεσοβέζικα πράγματα».

Ενδεικτικοί των όσων είπαν ο κ. Καρύδης και ο κ. Παπαδόπουλος, στην ΕΡΤ είναι οι διάλογοι που διέρρευσαν μεταξύ των αρχηγών στην χθεσινή συνάντηση:
Ο Αντώνης Σαμαράς, αφού παρουσίασε την πρόταση των 9 σημείων, επανέλαβε ότι δε θέλει εκλογές.

«Το θέμα δεν είναι η ΕΡΤ. Είναι ότι δε λειτουργείς δημοκρατικά, φέρεσαι αλαζονικά και δε μας σέβεσαι», φέρεται να είπε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Ήταν μια από τις πιο φορτισμένες επισημάνσεις του κ. Βενιζέλου προς τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι έντονο διάλογο και με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Αφορμή το περίφημο e-mail με το οποίο απειλούσε με κλείσιμο όσους αναμετέδιδαν το σήμα της ΕΡΤ. Οι φωνές ακούστηκαν στους διαδρόμους του Μαξίμου, έλεγαν συνεργάτες του.

Ο Φώτης Κουβέλης από την άλλη, με πολύ αυστηρό ύφος όπως γράφει η εφημερίδα, είπε: «δεν δέχομαι μονομερείς αποφάσεις. Και αν υπάρξει αδιέξοδο, δε χρειάζεται να πάμε σε εκλογές. Μπορούμε να βρούμε λύση και με άλλο τρόπο», αφήνοντας υπόνοιες για ενδεχόμενο αλλαγής πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου