Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ - ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΟΙ ΛΑΟΙ

Προειδοποίηση προς τους αλαζόνες και ανέμελους πρωθυπουργούς των χωρών της ΕΕ απηύθυνε ο συνάδελφός τους από το Λουξεμβούργο και μέχρι πρότινος επικεφαλής της ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ:... 

«Δεν αποκλείω να διατρέξουμε τον κίνδυνο να δούμε μια κοινωνική επανάσταση, μια κοινωνική εξέγερση», δήλωσε προσερχόμενος προχθές στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Λίγα 24ωρα νωρίτερα, σε συνέντευξή του στο Σπίγκελ, ο Γιουνκέρ υπογράμμιζε ότι η σημερινή κατάσταση της Ευρώπης του θυμίζει εκείνη που κυριαρχούσε πριν από εκατό χρόνια, το 1913, στις παραμονές του ξεσπάσματος του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου.
Οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων αδιαφορούν πάντως ακόμη και... 


Για την πολιτική δήλωση – βόμβα του Μπέπε Γκρίλο ότι «η Ιταλία βρίσκεται ήδη ντε φάκτο εκτός ευρώ» και απεργάζονται νέα μέτρα λιτότητας εναντίον των λαών της Ευρώπης. Ειδικά στην Ελλάδα έχει στηθεί για μια ακόμη φορά το σύνηθες απερίγραπτο «τσίρκο» με τους δήθεν «εκβιασμούς» της τρόικας προς τη συγκυβέρνηση. Στόχος αυτού του πολιτικού θεάτρου είναι η διευκόλυνση της κατάπτυστης εσωτερικής τρόικας Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη να περάσει ακραία αντιλαϊκά μέτρα με τις πλάτες της «τρόικας εξωτερικού».
Ειρήσθω εν παρόδω ότι στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας προσήλθε σαν έτοιμος από καιρό για να ξεπουλήσει αμέσως και άνευ αντιρρήσεων τη χώρα του στους Ευρωπαίους επικυρίαρχους. «Η Κύπρος είναι έτοιμη να εφαρμόσει πιστά τη συμφωνία» διακήρυξε πριν μπει στην αίθουσα της συνόδου κορυφής. 
«Στην ευρωζώνη οι ανισορροπίες είναι μεγαλύτερες από ποτέ. Πώς θα επιβιώσει η ευρωζώνη, όταν η ανεργία στην Ελλάδα ή στην Ισπανία είναι πενταπλάσια από ό,τι στην Ολλανδία ή την Αυστρία; Πώς θα επιβιώσει όταν η ανεργία των νέων ξεπερνά το 60% στην περιφέρεια της ευρωζώνης;» αναρωτιόταν την προηγούμενη μέρα στην ολομέλεια της ευρωβουλής η Πορτογαλίδα ευρωβουλευτής Ελίζα Φερέιρα.
Τέτοια ζητήματα όμως καθόλου δεν απασχολούν τους Γερμανούς, οι οποίοι μέσω της τρόικας απαιτούν αίμα εργαζομένων – συγκεκριμένα θέλουν στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2013 να έχουν απολυθεί 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων απαίτησε να αναλάβουν οι …Ευρωπαίοι τις ελληνικές αποκρατικοποιήσεις! Μόνοι τους δηλαδή να αποφασίζουν τις τιμές πώλησης και μόνοι τους να αγοράζουν τις ελληνικές δημόσιες επιχειρήσεις! Ακριβώς όπως έκαναν παλιά στις αποικίες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου