Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ???

"Τις κρίσεις δεν μπορεί να τις χειρίζονται τυχάρπαστοι". Δείτε όλη τη συνέντευξη Ζιαζιά...

Τα όσα αποκάλυψε ο πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς ,στην συνέντευξή του προκαλούν πραγματικά σοκ! Γιατί αποδεικνύουν ότι τα όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν εκείνες τις ημέρες της παραίτησης του Αρχηγού, το περασμένο καλοκαίρι, όχι μόνο δεν ήταν υπερβολικά,αλλά δεν προσέγγιζαν καν το μέγεθος της  απρέπειας έναντι των Ενόπλων Δυνάμεων!.

“Υπαγόρευση” αποστρατειών,προαγωγών και τοποθετήσεων στελεχών του Στρατού Ξηράς! Είχε προηγηθεί η Πολεμική Αεροπορία όπου οι υποδείξεις είχαν φθάσει μέχρι...σμήναρχο! Η απόφαση του στρατηγού Ζιαζιά να σεβαστεί τη στολή ,τα γαλόνια του,αλλά πάνω απ΄ όλα...


Aυτούς που διοικούσε , “έσωσε” τις Ένοπλες Δυνάμεις από κρίσεις άδικες! Όχι ότι στο παρελθόν δεν έχουν γίνει κατ΄ επανάληψη τέτοιες κρίσεις. Απλά αυτή τη φορά ο Ζιαζιάς με την παραίτησή του έβαλε φρένο!

Η λάσπη που δέχτηκε δεν τον άγγιξε.Και  κάποιες φορές οι αποφάσεις που στοιχίζουν μια θέση ,μια καρέκλα, προσφέρουν τελικά πολύ περισσότερα. Ακόμη και σήμερα κάποιοι -και με μηνύματα εδώ στο Onalert-  ψεύδονται εναντίον του Ζιαζιά, “κατηγορώντας” τον ότι για να γίνει Αρχηγός “έφαγε” δήθεν εννιά συναδέλφους του!!! Ψεύδος μεγάλο, το οποίο "παπαγαλάκια" φρόντισαν να διαδώσουν.

Αλλά αυτό είναι το λιγότερο.
Ο στρατηγός Ζιαζιάς για πρώτη φορά στη συνέντευξή του αφήνει αιχμές και κατά του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου για την στάση του εκείνη τη νύχτα, στο υπουργικό γραφείο. Αρχικά λέει ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ δεν ήταν καν ,όπως θα έπρεπε, στο υπουργικό γραφείο. Με απλά λόγια αφήνει να εννοηθεί ότι ο Κωσταράκος ,άφησε ακάλυπτους τους Αρχηγούς, στις αφόρητες πιέσεις της πολιτικής ηγεσίας που λίγο ,πολύ αναμένονταν.

Τώρα τον καλεί να "βγει μπροστά" για να σταματήσει την επίθεση κατά των Ενόπλων Δυνάμεων. Του προτείνει όχι να παραιτηθεί ,αλλά να ζητήσει να ενημερώσει τον ίδιο τον πρωθυπουργό,ώστε να καταλάβουν και τα στελέχη ότι κάποιος προσπαθεί.

Τα όσα αποκάλυψε ο Ζιαζιάς, έχουν μεγάλη σημασία ,ειδικά αυτές τις ημέρες που οι κρίσεις Αρχηγών είναι προ των πυλών. Για Δευτέρα ή Τρίτη λένε οι πληροφορίες από την κυβέρνηση ότι θα γίνει η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ με θέμα αλλαγές Αρχηγών. Ποια λοιπόν θα είναι τα κριτήρια των επιλογών; Τι θα μετρήσει περισσότερο;

Ποιος ήταν ο πιο υπάκουος Αρχηγός; Ποιος δεν έφερνε αντιρρήσεις; Ποιος κάλυψε καλύτερα την σκληρότατη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης; Ποιος “τόλμησε” να πει τη γνώμη του; Ποιος ή ποιοι δεν ικανοποιούν τα “κοινωνικά αιτήματα”;

Ο κ.Ζιαζιάς στη συνέντευξή του στο Onalert λέει:
“Οι κρίσεις είνα ένα από τα κορυφαία γεγονότα των ΕΔ. Δεν μπορούν να τις χειρίζονται τυχάρπαστοι,δεν μπορούν να τις χειρίζονται τα κομματικά όργανα του καθενός. Μόνο ο Αρχηγός μπορεί να ακολουθεί τις διαδικασίες που το στράτευμα έχει. Μόνο έτσι πρέπει να γίνονται οι κρίσεις. Πέρασαν οι εποχές των διορισμών... Κομματικά όργανα  ή κάποιοι που δεν έχουν δουλέψει στη ζωή τους ή έγιναν υπουργοί λόγω του μπαμπά τους,δεν μπορούν να επιβάλουν απόψεις".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου