Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΨΑΧΝΕ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών έχει πει ψέματα για το πότε παρέλαβε τη λίστα, έχει πει ψέματα για το αν την είδε και σίγουρα πρέπει να εξεταστεί εκ νέου, η παραπομπή του στην προανακριτική επιτροπή...

Eπανέρχεται στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ ο Κώστας Βαξεβάνης, υποστηρίζοντας ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος εναγωνίως ήθελε να βρει το όνομα του Παπανδρέου μέσα στη λίστα.
Με νέο κείμενό του στην ηλεκτρονική έκδοση του Κουτιού της Πανδώρας, ο δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Βαξεβάνης αναφέρει πως είναι είναι αδύνατο κάποιος άλλος εκτός από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να χειρίστηκε το κομπιούτερ του υπουργικού γραφείου «σερφάροντας» στη λίστα. Υπογραμμίζει πως ο χρήστης το υπολογιστή άνοιγε διαδοχικά τους φακέλους που έγραφαν Παπανδρέου. Αναλυτικά το κείμενο έχει ως εξής:...


«Ο Βενιζέλος έψαχνε απεγνωσμένα το όνομα Παπανδρέου στη λίστα. Τον Ιούλιο του 2011 και όχι τον Αύγουστο φέρεται ότι πήρε τη λίστα στα χέρια του ο Βαγγέλης Βενιζέλος, σύμφωνα με την λογική απόρροια των στοιχείων που υπάρχουν στην πραγματογνωμοσύνη της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών για την λίστας. Σύμφωνα με τη έκθεση λοιπόν, ένα χρήστης με την ονομασία «Windows User» είναι αυτός ο οποίος σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους άνοιξε τα αρχεία της λίστας. 

Η πρώτη φορά που αυτός ο χρήστης ανοίγει το αρχείο Λαγκάρντ βλέποντας 24 ονόματα, είναι τα ξημερώματα της 3οης Σεπτεμβρίου του 2010 από τις 00:028:53 έως 00:54:10. Όπως προκύπτει από την κατάθεσης της συνεργάτιδας του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Χρύσας Χατζή στην προανακριτική επιτροπή η λίστα έφτασε αργά το βράδυ της 29ης Σεπτεμβρίου του 2010 στο γραφείο του Υπουργού. Συνεπώς, ο υπολογιστής που πρώτος ανοίγει τη λίστα τα ξημερώματα της 30ης δεν μπορεί να είναι άλλος από αυτόν του υπουργικού γραφείου στο οποίο πρώτα ανοίχθηκε η λίστα.

Ο ίδιος χρήστης Windows User, δηλαδή το κομπιούτερ του υπουργικού γραφείου, φαίνεται να ανοίγει 7 λογιστικά φύλλα της λίστας την 1η Ιουλίου του 2011, από 7:46:31 έως 8:05:27. Συνεπώς το κομπιούτερ του υπουργικού γραφείου ανοίγει εκείνη την ημέρα τη λίστα. Υπουργός τη συγκεκριμένη ημερομηνία είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έχει δηλώσει ότι πήρε τη λίστα αρχές Αυγούστου, δηλαδή ένα μήνα αργότερα και χωρίς να την έχει ανοίξει ποτέ.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο χρήστης Windows User , δηλαδή ο χειριστής του υπουργικού υπολογιστή, αναζητάει εναγωνίως το όνομα Παπανδρέου στη λίστα. Συγκεκριμένα, στις 7:46:31 ανοίγει την καρτέλα ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Στις 7:47:06 ανοίγει την καρτέλα ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ. Στις 7:47:17 ανοίγει την καρτέλα ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ. Στις 7:47:25 ανοίγει την καρτέλα ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ. Στις 7:47:31 ξανανοίγει καρτέλα ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ. Στη συνέχεια από το υπουργικό κομπιούτερ αναζητούνται στη λίστα οι καταθέσεις του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΛΤΣΟΥ στις 7:49:08. Πρόκειται για κάτοικο Θεσσαλονίκης. Και στις 8:05:27 ανοίγει την καρτέλα της γιατρού ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΑΥΛΑΚΗ.

Είναι αδύνατο κάποιος άλλος εκτός από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να χειρίστηκε το κομπιούτερ του υπουργικού γραφείου «σερφάροντας» στη λίστα. Στην περίπτωση που αυτό που λογικά συνάγεται αποδειχθεί ότι ισχύει ο πρώην υπουργός Οικονομικών έχει πει ψέματα για το πότε παρέλαβε τη λίστα, έχει πει ψέματα για το αν την είδε και σίγουρα πρέπει να εξεταστεί εκ νέου, η παραπομπή του στην προανακριτική επιτροπή.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου