Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ Ο ΓΑΠ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ - ΜΗ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΕ...

"Έκαψε" τον Παπακωνσταντίνου ο νομικός του σύμβουλος - "Άλλα μου είπε και άλλα έκανε"... 

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Προανακριτική Επιτροπή, που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, η πολύωρη κατάθεση που είχε ξεκινήσει από το πρωί, του νομικού συμβούλου του κράτους, Αναστάσιου Μπάνου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μπάνος, που ήταν και επί υπουργίας του κ. Παπακωνσταντίνου νομικός σύμβουλος, ανέφερε στην Επιτροπή ότι... 


Ο ίδιος, «αν ήταν στη θέση του πρώην υπουργού, θα είχε πρωτοκολλήσει το διαβιβαστικό του cd που είχε σταλεί από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών με κλητήρα της ελληνικής πρεσβείας» . Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Μπάνος φέρεται να κατέθεσε ότι τον Σεπτέμβριο του 2012 πήρε τηλέφωνο τον κ. Παπακωνσταντίνου και του είπε ότι πρέπει να αποκαλύψει το πρόσωπο στο οποίο έδωσε το cd προς φύλαξη «γιατί αν δεν το κάνει στοχοποιούμαστε όλοι» . 

Σημειώνεται ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε αναφέρει στην Επιτροπή Θεσμών που είχε κληθεί να την ενημερώσει ότι «το έδωσα σε στενούς συνεργάτες του αλλά δεν θυμάται σε ποιόν». «Εκείνος μου απάντησε ότι θα το κάνω θεσμικά στη Βουλή. Τον παρακολούθησα στην Ολομέλεια αλλά δεν είπε τίποτα», φέρεται να δήλωσε στα μέλη της Προανακριτικής ο κ. Μπάνος. Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μπάνος ερωτήθηκε επίμονα για τη σύσκεψη που έγινε στις 24 Ιανουαρίου 2011 στο υπουργείο Οικονομικών και στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος μαζί με τον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Καπελέρη τον κ. Παπακωνσταντίνου και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών. 

Όπως φέρεται να είπε ο κ. Μπάνος στη σύσκεψη εξέφρασε την άποψη ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να ζητηθεί δικαστική συνδρομή από την Ελβετία για τη λίστα διότι έφθασε στην Ελλάδα με άτυπη διαδικασία. Πρόσθεσε δε ότι το μόνο που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία της λίστας για να κάνει έρευνα το ΣΔΟΕ για το οικονομικό προφίλ των προσώπων.  

Καλούνται όλοι οι συνεργάτες του Παπακωνσταντίνου 
Τους δύο εμπειρογνώμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ που συνέταξαν την πραγματογνωμοσύνη για το usb με τη «λίστα Λαγκάρντ», το οποίο είχε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, αποφάσισε να καλέσει για να καταθέσουν την ερχόμενη Τρίτη, η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Στόχος των μελών της Προανακριτικής είναι να δοθούν περαιτέρω εξηγήσεις σε πολλά, όπως επισημαίνεται, σημεία που παραμένουν αδιευκρίνιστα σε ό,τι αφορά στα αποτελέσματα της έρευνας της αρμόδιας υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. 
Παράλληλα, η Προανακριτική Επιτροπή που ασχολήθηκε το απόγευμα με διαδικαστικού χαρακτήρα θέματα, αποφάσισε να καλέσει και όλους τους συνεργάτες του πρώην υπουργού Οικονομικών που δεν έχουν καταθέσει, ώστε να απαντήσουν στο ερώτημα ποιο είναι το πρόσωπο στο οποίο έδωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου προς φύλαξη το επίμαχο στικάκι. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα του ΣΔΟΕ, το οποίο έφτασε χθες στην Προανακριτική Επιτροπή, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι το συνολικό ύψος του ποσού που διακινήθηκε στη «λίστα Λάγκαρντ» έφτασε τα 4,5 δισ. δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου