Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

"ΕΙΣΒΟΛΗ" ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ - ΑΠΤΟΗΤΑ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ...

Το περιστατικό είναι πραγματικό και μας μεταφέρθηκε από μονάδα της Κρήτης. 25 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη διάρκεια του πρωϊνού καφέ ,συζητούσαν τι άλλο, την κρίση και τις επιπτώσεις της στην χώρα και στο στράτευμα... 

Μοιραία μετά από κάποια λεπτά και μετά από την κοινή διαπίστωση ότι οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας μοιάζουν αδύναμες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, “έπεσε” στο τραπέζι το ερώτημα: “και τι θα ψηφίσουμε στις εκλογές”; Το αποτέλεσμα της “δημοσκόπησης του καφέ” ήταν συντριπτικό. Οι 23 από τους 25 δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή και οι άλλοι δύο ,ότι θα απέχουν!

Αυτό είναι το κλίμα στις περισσότερες μονάδες. Και ασφαλώς δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι δηλώνουν την προτίμησή τους στη Χρυσή Αυγή θα την εκφράσουν και στην κάλπη. Όμως είναι ενδεικτικό ότι... 


Η αγανάκτηση που έχουν μέσα τους ψάχνει να βρει διέξοδο-τιμωρία για ένα πολιτικό σύστημα το οποίο έχουν στην συνείδησή τους καταδικάσει.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την καταστροφή που συντελείται στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η πολιτική του “yes man”, που ακολουθεί πιστά έναντι της τρόϊκας ακόμη και στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, την έχει φέρει αντιμέτωπη μ΄ έναν πραγματικό εφιάλτη: χιλιάδες παραιτήσεις άξιων στελεχών και την “εισβολή” της ακραίας Χρυσής Αυγής στο στράτευμα! Κι επειδή οι Ένοπλες Δυνάμεις ανήκουν σ΄ όλους τους πολίτες ο συγκεκριμένος εφιάλτης μας αφορά όλους.

Σ΄ αυτά προσθέστε και τα όσα συγκλονιστικά αποκάλυψε ο πρώην Α/ΓΕΣ στρατηγός Κωνσταντίνος Ζιαζιάς στη συνέντευξή του στο Onalert, για το πως αντιμετωπίζουν οι κυβερνήσεις τις Ένοπλες Δυνάμεις! Αξιοκαρατεία-κομματοκρατία σημειώσατε διπλό!

Οι ακραίες αντιλήψεις στρατιωτικών δεν οφείλονται στην μεγάλη τους πλειοψήφια σε αντιδημοκρατικές αντιλήψεις. Αντιθέτως εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών είναι άνθρωποι δημοκρατικοί. Ο θυμός και το αίσθημα αδικίας είναι αυτό που οδηγεί στην έκφραση ακραίων θέσεων. Και αυτό τον θύμο τον δημιούργησε και τον συντηρεί η κυβερνητική πολιτική.

Όμως και η αντιπολίτευση έχει μεγάλες ευθύνες. Η αριστερά που πλέον επιχειρεί να κυβερνήσει τη χώρα , απέχει συστηματικά από το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ του 27% εξακολουθεί να συμπεριφέρεται στα θέματα Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικής πολιτικής σαν τον ΣΥΡΙΖΑ του 4%! Καμία διατύπωση θέσεων για την Εθνική Άμυνα, αόριστες δηλώσεις υποστήριξης του ποροσωπικού και από την άλλη αλλεπάλληλες γκάφες με δηλώσεις μελών του για τα Εθνικά θέματα ,που προκαλούν την πλειοψηφία της κοινής γνώμης και δημιουργούν ανασφάλεια για τις θέσεις της αριστεράς σ΄ αυτά τα ζητήματα. Η αριστερά πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι βασικός πυλώνας αυτού του κράτους, αυτής της χώρας την οποία φιλοδοξεί να κυβερνήσει. Και οι πολίτες που φορούν στολή πρέπει να ξέρουν τι πρεσβεύει στα θέματα της Άμυνας και της Εξωτερικής πολιτικής.

Ο θυμός μπορεί να δικαιολογήσει τις ακραίες απόψεις σαν κι αυτές που ακούστηκαν προχθες το πρωί σε μονάδα της Κρήτης και ακούγονται προφανώς και σε άλλες μονάδες όλης της χώρας. Η λογική και μάλιστα η στρατιωτική λογική που είναι και πιο “τετράγωνη” ελπίζουμε ότι θα επικρατήσει, ανεξάρτητα από το τι θα κάνουν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Όσοι στρατιωτικοί εύκολα πιστεύουν ότι η ψήφος στη Χρυσή Αυγή είναι ψήφος υπέρ των Ενόπλων Δυνάμεων, καλό θα είναι να μελετήσουν σοβαρά τις θέσεις και τις δηλώσεις στελεχών της οργάνωσης. Το τι θα ψηφίσουν μετά είναι καθαρά προσωπική τους υπόθεση και δικαίωμα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου