Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΕΝΩ ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΕΖΗΣΑΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ...

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ...

Μια φορά κι ένα καιρό υπήρχε μια πολιτεία που ζούσαν πρόβατα και λύκοι.Οι λύκοι οι οποίοι ήταν χορτοφάγοι, διοικούνταν από τα πρόβατα που τρέφονταν από τους λύκους. Εκτός από τροφή για τα πρόβατα, οι λύκοι χρησίμευαν για την ασφάλεια ,την διασκέδαση αλλά κυρίως για να δουλεύουν στις υπηρεσίες των προβάτων. Έξω από αυτή την πολιτεία, πέρα μακριά,υπήρχε το βασίλειο... 


Των βοοειδών το οποίο ήταν ισχυρό και εξουσίαζε τα πάντα.Τα βοοειδή τα οποία τρέφονταν και από τα πρόβατα και από τους λύκους είχαν αναπτύξει στρατό και διοικητική οργάνωση που δεν αμφισβητούσε κανένας.Τόσο καλή οργάνωση και ενδιαφέρον για τα άλλα βασίλεια και τις πολιτείες είχε το Βασίλειο των Βοοειδών, που όποια ανάγκη κι αν είχαν έτρεχε πάντα να τα βοηθήσει.Μερικές φορές μάλιστα η καλοσύνη και το ενδιαφέρον του Βασιλείου των Βοοειδών προηγούνταν της ανάγκης κάνοντάς το ξακουστό σ” όλο το κόσμο.
Στη πολιτεία των προβάτων και των λύκων ζούσε κι ένα νεαρό λυκόπουλο με τους γονείς του.Το νεαρό λυκόπουλο ήταν μορφωμένο και ζιζάνιο,γεγονός που σε μεγάλο βαθμό οφειλόταν στην μόρφωσή του.Τα λυκόπουλα σ΄ αυτή την πολιτεία δεν επιτρεπόταν να πάνε σχολείο και να μορφωθούν εκτός κι αν οι γονείς τους εργάζοταν στις υπηρεσίες του βασιλείου,πράγμα που ίσχυε για το μικρό μας λυκόπουλο.Ετσι πρίν καλά-καλά το καταλάβει και όπως ήταν και δαιμόνιο και ανήσυχο βρέθηκε στο βασίλειο των βοοειδων να σπουδάζει δάσκαλος.

Ο καιρός των σπουδών του μικρού λυκόπουλου πέρασε μονότονα παρά τη μαγεία και τα αγαθά που απολάμβανε στο Μεγάλο Βασίλειο.Το ανήσυχο πνεύμα του δεν μπορούσε να εκφράστεί και αμέσως μετά τις σπουδές του γύρισε στον τόπο του.Η επιστροφή του Λυκόπουλου στον τόπο του τα επόμενα χρόνια εξελλισόταν ανιαρά αν και δεν έλειπαν οι σκανταλιές με τα πρόβατα που και που.Άλλωστε τώρα το ανησυχητικό και ανατρεπτικό του πνεύμα μετά από το ταξίδι του στο Βασίλειο των Βοοειδών τον δικαίωνε.Μπορεί τα πρόβατα και τα αφεντικά τους τα βοοειδή να είχαν τα πάντα,αλλά δεν ζούσαν πραγματικά.
Ξαφνικά μια μέρα στην πολιτεία του Λυκόπουλου έφτασε η είδηση ότι το Βασίλειο των Βοοειδών ξεκινά πόλεμο μ” αυτό των Καμήλων γιατί το τελευταίο είχε αμφισβητήσει την οργάνωση και τις αρχές του πρώτου.Όλος ο κόσμος ταρακουνήθηκε,τα πρόβατα ταράχτηκαν κι αυτά,αλλά παράλληλα συστρατεύθηκαν στο πλευρό των αρχηγών τους.

Ο πόλεμος διάρκησε 10 χρόνια, οι λύκοι τρώγονταν στα πιάτα των βοοειδών και των προβάτων και ταυτόχρονα σκοτώνοταν στα πεδία των μαχών.Οι παροχές και τα δώρα από το Μεγάλο Βασίλειο σταμάτησαν.Οι ανάγκες τώρα των πολιτειών ήταν υπαρκτές,αλλά η βοήθεια ανύπαρκτη.
Και τότε συνέβη κάτι το συνταρακτικό, που είχε μια φορά μόνο συμβεί πολύ παλιά και ούτε που θυμόταν πια κανένας.Μόνο οι Σοφοί Λύκοι το γνώριζαν και το μετέδιδαν από γενια σε γενιά.
Μια ομάδα νεαρών λύκων μαζί με το λυκόπουλό μας πήγαν στο Ιερατείο των Σοφών Λύκων και ζητούσαν να σταματήσει ο πόλεμος ,να γιατρεύονται δωρεάν οι πληγωμένοι και οι γέροι λύκοι και να μορφώνονται δωρεάν όλα τα μικρά λυκόπουλα.
Αμέσως τα πρόβατα έδωσαν διαταγή στους λύκους -σωματοφύλακες να εξοντώσουν τα νεαρά λυκόπουλα.Όμως οι λύκοι-σωματοφύλακες δεν μπορούσαν να μπούν στο χώρο του Ιερατείου γιατί από χιλιάδες χρόνια πριν,όταν λύκοι και πρόβατα ήταν ίσοι,υπήρχε ένας νόμος που προστάτευε τους αδικημένους και καταδιωκόμενους μέσα στον χώρο αυτό.

Τότε τα πρόβατα θύμωσαν πολύ και βάλθηκαν να αφανίσουν τους νεαρούς λύκους με κάθε τρόπο.Αφού τα δοκίμασαν όλα και δεν κατάφεραν τίποτα έδωσαν διαταγή στους λύκους-σωματοφύλακες να μπούν στο χώρο που βρισκόταν τα λυκόπουλα και να τα σκοτώσουν.Και ενώ όλα ήταν έτοιμα για την επίθεση χιλιάδες λύκοι ξεχύθηκαν από όλες τις μεριές για να προστατέψουν τα λυκόπουλα.Οι λύκοι-σωματοφύλακες τότε σάστισαν και οπισθοχώρησαν.
εξέγερση των Λύκων κράτησε 33 μέρες.Τα πρόβατα που δεν μπορούσαν πια να τρώνε τους λύκους,ούτε να τους στέλνουν στον πόλεμο, άρχισαν να γίνονται χορτοφάγα.Όμως τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά ήθελαν να τραφούν με σάρκα λύκου.Μέσα σ” αυτές τις μέρες,αλλά και για μήνες μετά, οι λύκοι έδειξαν ότι μπορούσαν να ζήσουν δίχως αφεντικά.Αφού καλλιεργήθηκε μεταξύ τους η αλληλεγγύη,ο σεβασμός,η εμπιστοσύνη και η αλληλοκατανόηση έμαθαν να οργανώνουν την περίθαλψή τους, την εκπαίδευσή τους και τις κοινωνικές τους υποχρεώσεις.
Το νεαρό λυκόπουλο μαζί με άλλα ανέλαβαν να μορφώσουν τα μικρά λυκόπουλα ώστε το όραμα της εξέγερσης να μείνει παντοτινό.Ταξίδεψαν από άκρη σ” άκρη της πολιτείας τους και μετέδιδαν την έννοια της ανεξαρτησίας .

Όμως τα πρόβατα δεν το έβαζαν κάτω ,απεργάζοταν σχέδια για την ολοκληρωτική εξόντωση των λύκων,έτσι κατάφεραν να κάνουν μεγάλη συμμαχία με τους σκύλους που πάντα πήγαιναν με την πλευρά των δυνατών.Συγκέντρωσαν μεγάλη δύναμη που κατεύθυναν ενάντια στους λύκους.Οι συγκρούσεις διάρκησαν για πολύ καιρό και γενιές ολόκληρες χάθηκαν.Τελικά η πολιτεία των λύκων και των προβάτων χάθηκε,τα πρόβατα καταράστηκαν να εξουσιάζονται για πάντα από τον άνθρωπο,όπως και οι σκύλοι,εκτός κι αν είναι αδέσποτα-θύματα,οπότε βρίσκονται σε καθεστώς ημιελευθερίας... 

Ενώ οι Λύκοι έζησαν ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου