Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΛΗΣΤΕΙΑ - ΜΥΣΤΗΡΙΟ... ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ SIEMENS

Ληστεία μυστήριο στο Μαρούσι -Στα χέρια αγνώστων απόρρητα στοιχεία της Siemens...

Εντεκα ημέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές του Ιουνίου ο διευθυντής μηχανοργάνωσης της Siemens, Σπύρος Κλαδής έπεσε θύμα κλοπής. Άγνωστοι έσπασαν το αυτοκίνητο του και άρπαξαν ένα σακβουαγιάζ το οποίο είχε μέσα ένα λάπτοπ και μία συσκευή τάμπλετ. Ωστόσο το σημαντικό δεν είναι πως χάθηκαν οι ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά το περιεχόμενο των σκληρών δίσκων αυτών. Όπως αναφέρει το δελτίο συμβάντων του τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου... 


Και δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «δημοκρατία» στις 6 Ιουνίου του 2012, ο Σπύρος Κλαδής κατέθεσε πως το προηγούμενο βράδυ στο χρονικό διάστημα από 20:00-22:00 άγνωστοι έσπασαν το τζάμι της πίσω δεξιάς πόρτας του αυτοκινήτου του και αφού έριξαν το πίσω κάθισμα και απέκτησαν πρόσβαση στο πορτμπαγκάζ αφαίρεσαν από εκεί ένα σακβουαγιάζ. Μέσα σε αυτό υπήρχαν ένας φορητός υπολογιστής Fujitsu Siemens αξίας 1.000 ευρώ μία συσκευή Tablet της Samsung αξίας 600 ευρώ, διάφορες κάρτες μνήμης και αξεσουάρ των συσκευών.
Το αυτοκίνητο του κ. Κλαδή ήταν σταθμευμένο σε πολύ κοντινή απόσταση από το Μέγαρο Blue Land, όπου στεγάζεται η Siemens.

Ωστόσο το ζητούμενο δεν είναι πως χάθηκαν δύο ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά τα αρχεία που ήταν αποθηκευμένα σε αυτές. Ο διευθυντής μηχανοργάνωσης της Siemens στα ηλεκτρονικά αρχεία του είχε χάρτες δεδομένων της εταιρείας, απόρρητα στοιχεία με κωδικούς χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών των διευθυντικών στελεχών, απόρρητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και καταστάσεις που αφορούν στη λειτουργική και οργανωτική δομή της εταιρείας.
Ετσι το ζητούμενο είναι ποιος έχει πλέον στα χέρια του τα στοιχεία αυτά και πως θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει. Από τις έρευνες πάντως της αστυνομίας δεν έχει γίνει καμία πρόοδος για τον εντοπισμό των δραστών.

Υπενθυμίζεται πως το όνομα του Σπύρου Κλαδή, στενός συνεργάτης και πρόσωπο εμπιστοσύνης του Μιχάλη Χριστοφοράκου, είχε ακουστεί κατά τη διάρκεια που είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο της Siemens, ενώ ήταν ένας από του ανθρώπους της εταιρείας που είχαν κληθεί να καταθέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου