Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΑΙΣΧΟΣ - ΚΑΛΥΨΑΝ ΤΑ ΕΜΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Στη Βουλή προτίθεται να εγγράψει το θέμα που δημιουργήθηκε με την κάλυψη του εμβλήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας σε οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος...

Το θέμα θα αχθεί προς συζήτηση σε αρμόδια Επιτροπή της Βουλής πιθανόν μετά την επανέναρξη των εργασιών του Σώματος, ώστε να δοθούν εξηγήσεις για τους σκοπούς της ενέργειας αυτής. Η επικάλυψη του εμβλήματος της Δημοκρατίας σε πυροσβεστικά οχήματα που θα παρουσιάζονταν σε συνάντηση με Τ/κ στο αεροδρόμιο Λευκωσίας, θέμα που έφερε στο φως ο «Φ», προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο του κ. Παπαδόπουλου όσο και κομμάτων που διερωτώνται για τη σκοπιμότητα της ενέργειας αυτής. Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ επιμένει στην υποχρέωση της Κυβέρνησης... 


Να δώσει εξηγήσεις για την επονείδιστη -όπως την χαρακτηρίζει- ενέργεια επικάλυψης των εμβλημάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας σε οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα πλαίσια διεργασιών για κοινές ασκήσεις με το παράνομο μόρφωμα των κατεχομένων. Η απάντηση – υπεκφυγή του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ότι δεν «υπήρξε εκχώρηση κρατικής κυριαρχίας» κρίνεται ως απαράδεκτη, τονίζει και προσθέτει ότι πρόκειται για ενέργεια που εξευτελίζει, υπονομεύει και καταργεί τη νομιμότητα του κυπριακού κράτους. Πρόκειται για ανήκουστη και δουλική συμπεριφορά υποταγής στα κελεύσματα και τις απαιτήσεις του ψευδοκράτους.

Η Κυβέρνηση οφείλει να διερευνήσει το συμβάν και να υπάρξει ανάληψη και καταλογισμός ευθυνών.
Σημειώνεται ότι η Κυβέρνηση διά του Εκπροσώπου της επέμενε ότι δεν έγινε καμιά εκχώρηση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την ενέργεια αυτή.
Νεότερες πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι οι δύο ασκήσεις της Πυροσβεστικής της Δημοκρατίας και αυτής του ψευδοκράτους θα πραγματοποιηθούν στις 15 και 16 Ιανουαρίου στο αεροδρόμιο Λευκωσίας υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Στην πρώτη άσκηση θα υπάρξει εικονική πυρκαγιά στη νεκρή ζώνη και θα ανταποκριθεί η Πυροσβεστική της Δημοκρατίας.
Θα ζητήσει τη βοήθεια της λεγόμενης Πυροσβεστικής των κατεχομένων όπου θα ανταποκριθεί με συγκεκριμένο αριθμό οχημάτων. Την επόμενη ημέρα θα γίνει το αντίστροφο, δηλαδή θα ανταποκριθεί αρχικά η «Πυροσβεστική» του ψευδοκράτους και θα ζητήσει τη βοήθεια της Πυροσβεστικής της Δημοκρατίας που θα ανταποκριθεί μαζί με την Πολιτική Άμυνα και το Τμήμα Δασών. 

Θα φέρουν μόνο εθνόσημο στις στολές
ΚΑΙ στις δύο ασκήσεις που θα πραγματοποιηθούν, τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και άλλων υπηρεσιών θα προσέλθουν με καλυμμένα τα εμβλήματα της Δημοκρατίας, παρόλο που οι στολές των πυροσβεστών θα φέρουν το εθνόσημο.
Όπως σχολίαζαν εμπλεκόμενοι, η κίνηση αυτή ήταν αχρείαστη από τη στιγμή που οι ασκήσεις δεν θα γίνουν εντός των περιοχών που καλύπτουν οι δύο πλευρές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου