Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΦΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ... ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ PLEASE

Ήταν να μη πάρει φόρα το ΚΕΠΥΟ. Εκεί που όλα πήγαιναν με ρυθμούς χελώνας, ξαφνικά τα εκκαθαριστικά άρχισαν να... φρακάρουν στις πόρτες μας, επιφυλάσσοντας βέβαια πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις στη συντριπτική πλειοψηφία των φορολογούμενων. 

Μετά τη πρώτη παρτίδα εκκαθαριστικών, όπου 280.000 ήταν χρεωστικά με το μέσο φόρο να διαμορφώνεται στα 1.445 ευρώ ανά σημείωμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ξεκινά η αποστολή και της δεύτερης παρτίδας, με ακόμα υψηλότερο μέσο φόρο και μικρότερη επιστροφή για τους λίγους τυχερούς.

Από το σύνολο των 565.000 σημειωμάτων της δεύτερης παρτίδας, τα 370.000- δηλαδή σταθερά το 65%- είναι χρεωστικά, με το σύνολο των βεβαιωμένων φόρων να ανέρχεται... 


Στα 540 εκατ. ευρώ και το μέσο φόρο ανά εκκαθαριστικό να διαμορφώνεται πλέον στα 1.460 ευρώ. Στον αντίποδα, τα 63.000 σημειώματα είναι πιστωτικά, με τη μέση επιστροφή φόρου να περιορίζεται στα 429 ευρώ από τα 622 ευρώ της πρώτης παρτίδας εκκαθαριστικών.
Με δεδομένο, δε, ότι τα φετινά εκκαθαριστικά είναι «φουσκωμένα» κι από την έκτακτη εισφορά και το Τέλος Επιτηδεύματος, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε Απόφαση με την οποία διευκολύνονται υποτίθεται οι υπόχρεοι αλλά μάλλον επισπεύδεται η διαδικασία πληρωμής. Ειδικότερα, ορίζεται πως όσοι έχουν κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, θα μπορούν να εκτυπώνουν το Ενιαίο Εκκαθαριστικό Σημείωμα Φυσικών Προσώπων, στο οποίο αναγράφεται ότι αποτελεί ακριβές αντίγραφο του εκδοθέντος σημειώματος και φέρει ημερομηνία έκδοσης και ημερομηνία έκδοσης αντιγράφου και τη σήμανση έγκυρου εκκαθαριστικού σημειώματος μέσω του gsis.gr.

Επίσης, μπορούν να εκτυπώνονται τα αποδεικτικά είσπραξης για την τρέχουσα δόση κάθε μήνα, στην οποία συμπεριλαμβάνονται τυχόν μη καταβληθείσες προηγούμενες δόσεις και οι αναλογούσες για αυτές προσαυξήσεις. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εκτυπώνουν την ειδοποίηση επιστροφής φόρου σε περίπτωση που δεν την παρέλαβαν ή την απώλεσαν και η εκτύπωση των παραπάνω ειδοποιήσεων μπορεί να αντικαταστήσει την αντίστοιχη έντυπη ειδοποίηση που αποστέλλεται ταχυδρομικώς, και να χρησιμοποιηθεί στα πιστωτικά ιδρύματα για την εξόφλησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου